Mining’ul de monede virtuale vulnerabilizeaza sistemele energetice

Daca la inceput impactul fenomenului  mining de monede virtuale era unul nesemnificativ, in ultima vreme in tot mai multe tari incep sa apara probleme pe partea de alimentare cu energie electrica al carui consum a crescut enom de mult de cand acest fenomen a luat amploare. Un prim efect negativ a fost cresterea constanta a pretului la energie pe pietele internationale datorita cereri tot mai mari, in vremea in care tot mai multi furnizori au inceput sa traga semnale de alarma ca daca acest fenomen va continua in ritmul asta, in curand asta va duce atat la anularea avantajelor ecologice ale energiei curate, cat mai ales la vulnerabilizarea sistemelor energetice din pricina suprasolicitarii ce ar putea duce intr’un final la disfunctionalitati greu de apreciat pe termen mediu si lung.

[wen_cta id=”18108″]

In concluzie, parerea mea este ca in afara de belele create de site’urile de tranzactii ale acestor monede virtuale ce anunta un crash iniment al acestei bule, nu va dura multa vreme pana cand tarile cele mai afectate de acest fenomen vor lua si alte masuri in acest sens care ar putea duce pana chiar la scoaterea in ilegalitate a acestei activitati daca este practicata la nivel „industrial”.

Pareri?

 

5 comentarii la „Mining’ul de monede virtuale vulnerabilizeaza sistemele energetice”

  1. Râdem noi râdem, dar viitorul descris în filmul ăla, idiocracy se numea parcă, devine foarte prezent.. este imoral să nu profiți de câți proști sunt pe planetă.. nu cred despre mine că sunt moral, ci doar fraier , ori neadaptat laugh

    Răspunde
  2. Eu unul l’am tot promovat … desi o comedie proasta in aparenta, filmul ala a fost si este unul dintre cele mai vizionare filme care s’au facut vreodata in toata istoria cinematografiei SF! Il recomand in continuare calduros celor care mai au intrebari despre viitor! laugh

    Răspunde
  3. Ethereum vrea sa inlocuiasca Proof of Work cu Proof of Stake, adica nu se va mai mina. Daca totul decurge cum trebuie, cred ca majoritatea monedelor vor urma calea asta.

    Dificultatea de minare si pretul curentului afecteaza si monedele virtuale in sine, influientand comisionul de transfer. Zilele astea comisionul pentru un transfer in Bitcoin a ajuns aproximativ $14, adica nu prea e rentabil sa platesti prin Bitcoin decat sume mari.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura