Nu ne mai facem bine….

De obicei nu va scriu despre intamplari din viata mea dar acum it’s a must.

Acum cateva zile colega mea de birou discuta cu un alt coleg. Ii murise un unchi. In loc de condoleante, colegul i-o tranteste scurt:

Sper sa arda in iad! Etc. etc …

Tipa ramane muta(rara avis!).

Eu, iceberg:

Ba nu-I frumos!

Tipul:

F0t0i mama lui de turnator securist, din cauza lui am luat o bataie…de la o antena „de prins bulgarii”.

Si trecusera 30 de ani de atunci….


Ieri merg la farmacie, cer niste medicamente, dracu intelegea ce spune farmacista pentru ca…o dudie vorbeste cu iubi( in spanoromana).

Iritat ma intorc:

„Senorita, te rog sa vorbesti afara, aici nu este bar!”

Pufneste din nas, se intoarce si pleaca; se aude prin geam cum ne injura copios si murdar. Calm, ies eu si ii trantesc aplicat, fluent si hotarat niste prea dulci injuraturi in spaniola. Birjaresti. Apoi ma intorc la treaba mea…Tot eu am regretat ulterior ce am facut, iar senorita probabil s-a consolat cu corazonul ei.

Sunt pesimist, nu ne mai facem bine, nu-i asa?

Daca ganditi altfel…be my guest

17 comentarii la „Nu ne mai facem bine….”

  1. Cum dracu sa ne mai facem bine cand suntem putrezi? Ne’a mancat rautatea si veninul pana la os. Sanse sa ne mai facem bine vreodata ar fi … dupa un cataclism … pana atunci zero, nadas, niente, nain, no, niet …

    Răspunde
  2. E crrrund ce se întîmplă la noi, s-o răsturnat căruţa cu prostănaci, s-or amestecat cu cretinii autohtoni şi o ieşit o varză cosmopulista de tăntălăi şi de cretinomani. Iar dacă cineva mai crede că ne putem recupera, sincer aş fi invidios pe optimismul lui, chiar aş fi invidios !
    Hasta la vista, baby !!!

    Răspunde
  3. Ne provoci asa, de dimineata !
    Cum sa ne facem bine, daca noi, astia de credem ca mai suntem cu toti boii acasa, nu reactionam, nu suntem vocali, nu ne facem auziti ?!
    Printre ultimele imbecilitati cu care ma confrunt (sa nu uit sa spun ca sunt atat de defecta, incat reusesc sa-mi umplu timpul cu toti mutantii din jurul meu- fie traiesc eu in locul si timpul nepotrivit, fie sunt ei prea multi) : fiica-mea, eleva in clasa a 5-a, ma intreaba ce-i ala profesor de sexologie . Aflu imediat si detaliile : un coleg i-a spus ca el va fi profesorul ei de sexologie, iar ea sclava lui sexuala !!! Sa mor si alta nu … Vorbind ulterior cu o mamica, ma linisteste : „Lasa, draga, ca-i normal! Mai devreme sau mai tarziu, tot ii spunea cineva. Asa-s baietii, tu ai fete si privesti altfel lucrurile.” Hai sa-mi bag, pe romaneste, ca ce-a fost in mintea mea nu va pot reproduce ! A dracu’ normalitate ! Sa sustii ca sunt doar niste copii inocenti de 8-9-10 ani, cuminti, educati, dar mai energici, cand ei se bat pana obtin parintii certificate medicale, se injura birjareste, fac avansuri cu tenta sexuala colegelor, raspund cu tupeu si impertinenta profesorilor (ca si parintilor de altfel)… spuneti voi ca sunt eu nebuna! Sau sa spui ca viata e o jungla si ca-ti duci copilul la antrenamente de box sau mai stiu eu ce alte sporturi, in loc sa iei atitudine, sa te implici in corectarea comportamentelor agresive, sa-ti educi dracu” copilul, ca nu l-ai facut doar sa ai un animal in batatura…
    Ei bine, asta e lumea in care traim. O lume a non-valorilor, a violentei primitive-sub toate formele. Iar cei care ar avea un cuvant de spus, renunta sa se mai faca auziti, striviti sub avalansa mizeriei contemporane. Cand acestia isi vor apara dreptul la o viata decenta, umana, atunci putem trage nadejde ca ne vom face bine. Pana atunci, boala lunga, moarte sigura !

    Răspunde
  4. Buna.Sunt intru totul de acord cu vladiana aici.M’rog,eu nu ma consider chintesenta inteligentei si adevarului absolut,de aceea ma si feresc sa spun lucrurilor si oamenilor pe nume chiar daca multi o merita,cu varf si-ndesat,sa nu cumva sa ranesc sentimentele cuiva(serios).Fiindca faptul ca vorbele poarta putere reala nu-mi este strain,si stiu si ca nu are rost sa stai la polemici decat cu oameni cat de cat dotati la etaj,mai bine inghit prostiile(cateodata si rautatea) si merg mai departe,desi incep sa simt ca pe undeva asta ma costa scump.Din pacate insa vad tot mai multe astfel de cazuri,incat ajung sa-mi pun la indoiala rostul propriei bune-cuviinte…

    Răspunde
  5. statistic judecand, exista doar o minoritate agresiva, dusa total cu capul, si disfunctionala social . partea proasta, este ca vizibilitatea ii creste proportional cu anormalitatea ei. partea si mai proasta, este ca o minoritate de acest fel, incaleca lejer majoritatea tacuta (normala) – s-a intamplat de atatea ori in istorie..

    Răspunde
  6. Frate, unde dai si unde crapa!
    Eu vroiam sa arat doar cat de rau ne-a facut comunismul, iar capitalismul vine sa ne arunce definitive in prapastie….
    Vladiana, sexualizarea copiilor este atat de vizibilla, sa fii prost si tot o vezi. Toate reclamele se bazeaza astazi pe sexualizare, de aia ne vine sa cumparam orice. Copiii sunt un target major, deoarece ii vor stresa pe parinti sa le cumpere. In plus, sunt consumatorii de maine. Eu personal am auzit fete de 6-10 ani vorbind sa fie sexy. Absolut socant! Iar romanasii dorm in papuci.Educa`tia sexuala se face tot din auzite sau de pe net, majoritatea parintilor sunt absenti la propriu din viata copiilor lor. Asa ca incidente de acest gen sunt inevitabile. Nu stiu daca observe ca in ultima vreme s-au inmultit actele de violenta fizica si sexuala contra femeilor si a fetelor, iar onor Justitia le da cu suspendare sau cel mult 1an doi de inchisoare. Atata timp cat societatea in ansamblul ei nu ia atitudine contra…Sa nu iti inchipui ca suntem noi cei mai rai. In America este acum un proces in care o tipa cere despagubiri logodnicului ca a filmat-o nud si a postat filmul pe net. Femeia ca obiect si nu ca persoana umana.
    Sniper, frate, eu nu pot sa tac cateodata, imi sare tandara si …vorbesc cu peretii, pentru ca pe multi ii doare undeva, se ridica si pleaca…
    Cola, de accord, dar o observatie: majoritatea trebuie sa fie dispusa sa se lase calcata; asa au ajuns nazistii si bolsevicii la putere.

    Răspunde
  7. Peste tot e la fel, numai ca „pe afara” lumea se mai cenzureaza, o fac altfel mai cu principiu. La noi e o rabufnire generala, parca toti ani de tacere din perioada comunista se retraiesc in generatiile actuale care nu au prins acele vremuri sau prea putin. Toti sunt incrancenati, ai impresia cand privesti la ei ca fac lucruri marete si tu care poate esti mai relaxat incurci locul… nu stiu e o stare asa, e ceva in aer.
    Saptamana trecuta ma duc la scoala la baiat sa ajut cu o problema si rezemati de gardul scoli, o scoala destul de cu pretentii, adica de…, doi pusti …fumau la greu. Am parcat mai in spate si am trecut pe langa ei, i-am privit, aratau ca doi navetisti ce fumau „carpati” in pumn , dupa ce trec desi i-am privit doar periferic aud; „ce-i mosule, n-ai treaba…. „, asa ceva si nu va spun ca erau elevi de scoala generala. E bun titlul „Nu ne mai facem bine….”

    Răspunde
  8. Ce’i Vasile, nici tu n’ai somn (at 01:10)?! Lucru dracu batranetea asta! laugh

    Traim vremuri puturoase! S’au dat dracului peste cap sistemul de valori … si cred ca nu ii este nimanui greu sa vada asta oriunde se uita singura conditie e sa aiba mai mult de doi neuroni si aia vii. De vina este mediatizarea intensa a prostiei, lipsa educatiei primite acasa, durincurismul general al societatii asteia de rahan care nu are nici o viziune pentru nimic. 40 de ani de comunism se vad din plin … daca ala nu o putut uita bataia primita pentru antena vietii dupa 30 de ani …. cum dracu sa ai pretentia ca ne mai facem bine vreodata!? Fix-pix.

    Răspunde
  9. ICE, noaptea e momentul din zi cel mai placut, pana si idioti dorm la ora asta sper ca nu am deranjat pe nimeni Mesajul trebuia sa vina mai de dimineata, dar… in timp ce butonam a sunat telefonul si a ramas intr-un tab deschis, ma bucur ca s-a pastrat si nu a trebuit sa rescriu, de fapt erau mai multe de zis, era de zis ca acei copii vor fi peste ani „Colegu” sau „Senorita”, intr-un caz fericit, in celalalt caz ar putea fi cei ce iti vor fura potofelul la o inghesuiala sau de ce nu viitorul tau SEF si atunci sa te tii In ziua de azi observ tot mai mult ca trebuia sa ai un ATU vizibil, e la mare pret, si astfel IQ creste proportional in imaginatia celui….si de aici dinamica meltenismului ia proportii, e si normal la cei 20 si ceva de ani de democratie, tineretul teribil, volubil, o paralela corecta?! Sper,poate pe la 40 „Ne facem bine…” dar si atunci poate interveni recidivismul Noapte buna!

    Răspunde
  10. Radu, spui ca ne-a facut mult rau comunismul, iar capitalismul ne arunca definitiv in prapastie.
    Cu toate astea, si alte tari s-au confruntat cu problemele comunismului, dar cand au trecut la capitalism, oamenii nu s-au sfasiat intre ei. Intr-un fel sau altul si-au pastrat si si-au promovat valorile, au impus ordinea si bunul-simt cu legea in mana, au cautat sa prospere. La noi totul este pe dos : valorile sunt calcate in picioare sau ignorate, bunul simt este o pedeapsa, legea – daca este, e doar pe hartie si doar pentru unii, telul nostru a fost sa vindem si sa distrugem, nu sa prosperam. Si sunt convinsa ca am fost impinsi de maini mai mult sau mai putin vazute pe marginea prapastiei. Cativa tradatori ne-au decis soarta, ca popor, in timp ce noi am acceptat tacuti. Fiecare s-a focalizat doar pe interesul personal, ca doar e democratie, uitand cu totul de interesul colectiv. Am fost prinsi intr-un razboi fara arme, in care am pierdut luptele una cate una. Am fost dezmembrati bucata cu bucata, fara sa ni se schimbe granitele. E o grea infrangere si nu dam semne sa ne trezim. Am ajuns sa traim intr-o Romanie cu prea putini romani.Unii au luat drumul strainatatii, altii, din cei ramasi, se inchina cu indelungi plecaciuni pe la toate Inaltele Porti (ridicand osanale gretoase acestora si aruncand cu noroi in noi), transformandu-ne intr-o colonie.
    Privind la o scara mica: parintii mei au trait in comunism, dar capitalismul nu i-a transformat in hiene. Si-au continuat viata muncind, educandu-si copiii, respectandu-i pe ceilalti. Eu am trait si-n comunism. La revolutie aveam 16 ani, deci nu se pune problema ca nu am idee despre cum era atunci. In perioada de dupa ’89, am avut doar mai multe optiuni pentru diverse situatii. Dar n-am uitat ca valorile trebuiesc respectate, ca oamenii trebuiesc respectati, intelesi, ajutati, ca un parinte are obligatia de a-si creste frumos copii, din toate punctele de vedere, ca regulile sunt reguli (si am mari emotii atunci cand le incalc). N-am uitat nici ca trebuie sa-mi apar drepturile pe care le am, inclusiv dreptul la normalitate.
    Democratia venita dupa perioada grea de comunism, a fost-cred eu, prost inteleasa. Libertatea are limitele ei, limite pe care si le stabileste fiecare insa, in functie de nivelul de educatie. Problema a aparut atunci cand educatia a fost pierduta pe drum. Sistemul de invatamant este continuu bulversat si dascalii ingenunchiati, familia ca institutie primordiala in educatia tinerilor a fost subrezita si prin violenta manifestarii capitalismului salbatic, institutiile care se ocupa cu respectarea legii au fost invadate de incompetenti/corupti si discreditate.
    Ma rog, sunt multe de spus… Dar cum sa ne facem bine, indiferent de regimul in care traim, daca nu ne trezim, daca nu vedem ca suntem intr-un razboi pe care-l pierdem prin neparticipare, fara sa mai luam in calcul si tradarea !

    Vasile, spui ca poate ne facem bine in 40 ani, cu riscul recidivei insa. Eu zic ca pana nu ne trezim, nu poate fi vorba de recidiva, ci doar de perpetuarea starii de acum.

    Hai, ca v-am obosit deja ! laugh Da ! Recunosc: sentimentul de neputinta, frustrarea sunt la cote maxime!

    Răspunde
    • Vladiana, toata lumea e treaza, spun doar ca pana la 40 ani astept o maturizare, e ceva natural, cat despre recidiva… daca la 25 de ani buzunareai prin tramvaie apoi ajungi la „reeducare” e foarte plauzibil sa recidivezi si la 30 si la 40. Aici e o problema de radacini, de valori, de principii si cel mai evident de educatie, de ceea ce primesti din familie. Familia poate fi cea cunoscuta de toti sau extrapoland familia poate fi tara ta, cu bune cu rele. Evident daca toti in jurul tau sunt „Colegu” sau „Senorita”, fie familie fie anturaj va fi o mare problema sa poti fi altfel. Asta e cercul vicios, degeaba eu imi educ sa nu copilul, jumate din viata o traieste „afara”. Fie, daca familia lui e cu probleme, isi va da seama si va gasi „afara” sau va avea norocul de un substitut bun, ceea ce e o sansa mica sau „afara” anturajul va fi o refulare pentru constrangerile educatiei de familie cu principii si valori morale. Linia e subtire si de aceea acum marea majoritate sunt incrancenati in tot ce fac. Vindecarea va fi grea sau nu va fi deloc si va trebui sa mai treaca o generatie sau doua pana ce totul va veni de la sine.

      Răspunde
  11. Vladiana – nu cred ca plictisesti pe cineva … cum am tot spus pe aici si am tot repetat, locul asta l’am creat pentru cei care au ceva de spus asa cum cred de cuvinta si nu ca un chat inutil. Pe langa asta, cine se considera obosit de comenatriile ceva mai lungi … nu este obligat sa le citeasca …

    Cred ca in situatia descrisa de tine suntem cam toti cei care posta pe aici, limita de varsta fiind cam pe acolo. Am cunoscut si comunism si capitalism … din pacate ce a fost mai rau. Probabil ca suntem generatia aia pierduta intre doua lumii … si care face mereu eforturi sa se adapteze. Probabil ca dupa ce am trait ce a fost mai rau din ambele forme de guvernare, acum am vrea sa ne bucuram macar putin si din ce este bun … dar uneori stau sa ma intreb daca mai suntem capabili de asa ceva dupa dezamagirile gustate inca de cand eram copii?!

    Ca si comunismul, capitalismul s’a dovedit a fi un epic fail … chiar daca unii accepta in vremea in care altii nu o fac. Habar nu am ce dracu ne mai asteapta, eu nu pot decat sa mai sper in ceva bun pentru copilul meu pe care m’am straduit sa il cresc si sa ii implantez cat de multe calitati morale si umane am putut. De mine … potopul …

    Răspunde
  12. ice4you, stii ce ma ingrozeste, printre multe altele ? Daca educandu-mi copiii in spiritul educatiei pe care am primit-o si eu la randul meu, am gresit ? Daca nu se vor putea descurca in jungla de acum ? Mie imi este foarte greu, lor cum le va fi ? Inca de acum (si sunt inca mici) se izbesc de atitudini pe care nu le inteleg, oare mai tarziu cum se vor putea integra ? Cred ca voi fi vinovata pentru toate frustrarile lor …

    Răspunde
  13. Eu am incercat sa ii ofer atat educatia primita de mine la randul meu, cat sa ii dau si „mana libera” pentru a se descurca singura in jungla. Sper ca mi’a iesit … voi sti asta in viitor. In rest … tu ai dat la randul tau ce ai putut si stiut ca e mai bun pentru copii tai, acum … nu e vina ta ca societatea s’a schimbat la 180 de grade. Ca un mic sfat daca imi este permis, incearca sa le dai si lor posibilitatea de a se descurca si adapta la lumea asta asa cum este pentru ca intr’un final in ea vor ajunge si tot in ea vor trebui sa se descurce. smile

    Răspunde
  14. Vladiana, pana si eu in celestul meu uneori mai plec urechea la sfaturile unor muritori ca voi, desi nu promit ca ma tin mereu de ele. laugh laugh

    Revenid la lucruri serioase, poate ca cea mai mare greseala pe care o facem noi este ca suntem mult prea protectori cu ei si din frica noastra de tot si toate nu le acordam suficient credit si mai ales incredere in ei ca se pot descurca. Noi putem ramane niste neadaptati, ei din nefericire nu isi permit luxul asta pentru ca lumea in care vor trai va fi o lumea a lor … iar noi nu mai putem avea pretentii ca aceasta lume sa fie pe placul nostru. smile

    Răspunde
  15. Vladiana, comunizarea, desi cu unele aspect positive, a transformat radical societatea, schilodindu-i moral si psihic pe romani. 1989 a descatusat in toata Europa de Est cele mai negative sentimente , noi am scapat ca prin urechile acului de un razboi etnic. Nici celelate natii scapate din communism nu o duc stralucit, cu exceptia Sloveniei, Croatiei si Poloniei, care au avut sansa, in special Polonia, sa fie tari majoritar catolice; or catolicismul are si azi o mare influenta in mentalitati si moravuri. In plus, aceste tari au ceva in comun: destine tragice. Nationalismul si patriotismul nu sunt vorbe goale , la noi…Si eu am o fata si sincer, vazand cum se poarta unele specimen masculine cu femei si fete in Romania ma gandesc cu groaza.
    Dar trebuie sa ne educam cum trebuie copiii, azi traim intr-o societate globala si nu-I putem tine ca in buncar…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura