Paradoxuri romanesti

In timpul in care sudul tarii (in afara de Bucuresti) sufera din cauza lipsei locurilor de munca, in nordul tarii investitorii se plang ca nu gasesc sa recruteze forta de munca locala devenind atat de disperati incat incearca fara prea mare succes recrutari in alte zone ale tarii.

Ce nu e bine in ecuatia asta?

Principalii vinovati pentru situatia asta cretina sunt chiar acei investitori care prefera sa se inghesuie intr’o anumita zona a tarii supraaglomerate din acest punct de vedere in loc sa incerce sa faca investitii si in alte zone sarace cum ar fi de exemplu judetul Hunedoara care este la granita judetelor supraaglometare de investitii si unde lipsa locurilor de munca este o problema majora mai ales dupa inchiderea mamutilor mono-industiali. Sa zicem ca ideea lor de a investi cat mai aproape de granite pentru a economisii cu transportul productiei in afara este o idee buna … dar care devine insa una foarte proasta cand nu ai cu cine sa mai lucrezi pentru ca mana de munca ieftina din acele zone este de multa vreme absorbita, iar salariile mici pe care le ofera ei nu pot convinge nici migratia fortei de munca din alta parte sa isi paraseasca familia si casa ca sa munceasca pe un salar cu care nu s’ar putea intretine nici pe ei si mai ales familia ce o au la cateva sute de kilometrii departare.

Rezolvarea acestei reale probleme ar veni de la sine daca investitorii pacii ar renunta la a mai investi in zonele din nord si ar incepe sa se dezvolte inspre sudul tarii unde avem parte de o situatie inversa, iar in felul asta toata lumea ar avea de castigat.

Cand oare se vor trezi la realitate si vor accepta si niste cheltuieli suplimentare ce ar trebui sa fie considerate a fi normale?!

3 comentarii la „Paradoxuri romanesti”

  1. daaaa, uite acu! Lucrand la o multinationala si stiind metehnele specifice pot sa iti dau in scris ca nu vor veni pana nu vor exista doua autostrazi: Bucuresti Sibiu pe valea Oltului si Craiova Slatina Pitesti; eventual a treia, Craiova Lugoj. Pana atunci nu vor in ruptul capului sa vina ca se cheltuie mult cu transportul!Si se pierde timp! Vai, de parca aia cu tirul ii pasioneaza fazele astea, ca tarifele nu difera intre nationala si autostrada…
    Cat despre oameni, aici Ice am mari dubii. Cel putin in Olt o tona de lume a emigrat in strainezia, eu personal am jumate din clasa de liceu in strainatate.
    Tot codindu-se nu vor mai gasi nici aici forta de munca…

    Răspunde
  2. Deja cam peste tot pana si in zonele astea se pune problema fortei de munca pentru ca si aici de exemplu, decat sa munceasca in Romania pe 200EU/luna prefera sa incerce sa plece pe dincolo si sa isi incerce norocul. Aia care is odata plecati si isi gasesc ceva cat de cat de lucru iti dau si eu in scris ca nu vor mai reveni prea curand in Romania iar cand or sa o faca, daca o mai fac or sa fie prea batrani sa mai munceasca ceva si aici. Este o realitate pe care idiotii astia din corporatiile multinationale sau astia locali inca o ignora cu incapatanare, singurul lucru la care se gandesc fiind strict profitul cu marje minimale de „pierdere”. Au ramas prinsi in timp … ei inca traiesc realitatea unei Romanii dinainte de 2007 cand forta de munca era blocata in tara si romanii erau capabili sa munceasca pe orice sa isi puna o paine pe masa. Nu mai e cazul acum, de aia romanii in loc sa munceasca in tara pe nimic prefera sa plece cat vad cu ochii iar de pierdut are absolut toata lumea de pierdut iar viitorul este sumbru.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura