Desi 2020 ar fi trebuit sa fie un an al investitiilor pentru mine si incheierii cincinalului pornit ca plan de investitii personale inca din 2015, pandemia si toate crizele care au venit dupa ea m’au obligat sa aman ce aveam programat ca plan de investitii personale, 2022 nearatandu’se deloc promitator nici el avand in vedere explozia preturilor la imobile si materiale de constructie, devalorizarea banilor cauzata de inflatie si provocarile care se anunta in acest an, motive suficiente cat sa fi mai mult decat prudent unde isi plasezi banii si in ce investesti ca sa nu te trezesti cu curul in balta si in fata unor lucruri pe care nu le poti duce la capat pentru ca ai muscat mai mult decat poti mesteca.
Proiect de investitii 2022, sau cum inchei cincinalului in 6 ani jumate
Cam asa arata inceputul proiectului meu de investitii din 2022, care sa incheie cincinalul in 6 ani jumate:
Si zic inceput, pentru ca asta este, respectiv un apartament pe care il vreau renovat complet pana la inceputul lunii mai, urmand ca de aici incolo sa trecem la a doua parte a planului de invesititi care vor prespune niste miscari logistice pana in toamna, cand, teoretic, ar trebui ca investitia facuta pana atunci sa intre deja in faza recuperarii investitiei initiale, ce sper sa se intample in maxim 3 ani si profit in urmatori 2 ani din urmatorul cincinal, dupa care sa pot zice ca am ajuns cam pe unde imi programasem sa fiu in urma cu vreo 20 de ani.
Leu cu leu, euro cu euro si un plan pentru care trebuie sa muncesti si de care sa te tii
Scrisese pe aici Marian o postare in care dadea niste sfaturi financiare pe care le poate aplica oricine pentru a face niste economii ce pot sa fie de ajutor oricui la nevoie si scria bine. Practic, oricine poate sa faca mici economii din cat castiga daca chiar isi doreste asta, deoarece e mereu loc de asta daca ar exista si putina rabdare si cultura financiara a carei prima lectie este aceea ca economiile mici sunt cele care stau la baza investitiilor mari! Practic, desi pare imposibil pentru multi sa faca niste mici economii pentru ca multi viseaza direct la potul cel mare, economii se pot face cu putina chibzuinta si constientizarea valorii unui singur leu sau euro pe care il pui deoparte si care deja poate reprezenta o investitie in viitor, iar asta nu inseamna zgarcenie, ci chibzuiala, ca tot fac multi confuzia asta. Ce ai nevoie in rest e un plan ambitios pentru care trebuie sa continui sa muncesti si mai ales de care sa te tii, iar planul de investitii trebuie sa fie la inceput unul generalist dar realizabil si care atunci cand il atingi sa te incurajeze sa mergi mai departe, extinzand planul tau tot in etape mici, tot treapta cu treapta, fara a iti vinde iluzia ca poti sa sari mai multe deodata, pentru ca risti sa te alegi cu picioarele rupte.
La final
Am scris articolul asta ca pe un soi de borna pe care am atins’o dintr’un plan pe care mi l’am facut in urma cu 20 de ani, 20 de ani de munca si in care m’am tinut neabatut de el, in ciuda numeroaselor piedici ca in viata oricui stie sa razbata doar prin el, munca cinstita si uneori chiar mici sacrificii pe care trebuie sa le faci. As vrea sa nu fie luat ca lauda de sine, ca nu e cazul, ci mai degraba ca ceva constructiv si motivational pentru toti cei care poate ca au vise, dar nu si curajul de a le pune intr’un plan pragmatic pentru care sa traga si sa se tina! Da, este posibil orice si daca ai plecat de jos si e posibil si cu munca cinstita, insa trebuie sa ai ambitie, sa fi atent la orice oportunitati iti ofera viata, sa nu cazi in capcana limitelor de confort si sa crezi in Dumnezeu ca va fi langa tine atunci cand zici ca e greu si ca uneori ti’se pare ca e imposibil sa mai zaresti luminita de la capatul tunelului. Cam atat.
Dar te-ai inhamat, nu gluma, ai inceput in forta anul asta! Mult succes si spor la treaba!
Si noi ne straduim sa punem deoparte cat putem, dar punem luna de luna, bani din care ne cumparam ce avem nevoie pe langa cele necesare, anul trecut de exemplu am fost in concediu si am zugravit casa, iar in toamna am luat un PS3 si un tv nou, multam pentru sfaturile de atunci!
Bucurosi le’o’m duce toate …. sa fi si tu sanatos si sa ai spor! Multam de urari si Doamne ajuta!
Mama mi-a zis mereu ca sunt mana sparta si trebuie sa recunosc ca are dreptate, nici macar dupa ce m-am casatorit nu am reusit sa fac altfel, noroc ca nevasta-mea e mai atenta la bani! Spor la treaba!
Multumesc!
Dragă Ice, îți doresc din toată inima să te bucuri de rezultatul muncii tale!
Aia cu mușcatul și cu mestecatul e vorba mea.
Tot ce ai scris și, în special, a cu trasul și cu ținutul de el, nu știu pentru cât timp vor mai fi valabile… Disconfortul era că nu le aveai acum- ceea ce creditele pot, dar libertatea de azi și de mâine erau garantate.
Dacă ajungem la asta… tare mi-e că ăia de le- au avut pe toate acum pe credit au ieșit pe plus pentru că au apucat să se bucure de ele prin posesie….Restul se va alege cu ani de muncă și de sacrificii ca la sfârșit să „nu aibă nimic și să fie fericiți”, aidoma primilor. Aduce a anii colectivizării, dar mult mai rău!
https://www.agerpres.ro/economic-intern/2021/11/18/adr-a-pus-in-dezbatere-pachetul-portofelului-european-pentru-identitatea-digitala-care-include-certificatele-medicale-electronice–817027
https://youtube.com/watch?v=65HwxA0xAqs
Tiana, orice ar planuri ar avea astia, exista mereu o iesire, fie si aia sa vinzi tot ce ai acumulat aici si sa te duci sa traiesti linistit in alta parte daca aici se impute prea tare, e o varianta pe care eu am luat’o in calcul de multa vreme ca un soi de ultima varianta, baiul e daca esti frunza in vant si nu ai ce vinde … sclav al sistemului ramai prins si incorsetat de ratele alea de care nu scapi nici in mormant, ca platesc aia de raman in urma ta pentru tine. De felul meu incerc sa ma pastrez optimist si sa merg pe drumul meu cu credinta in Dumnezeu, nu avem alta varianta si cred ca mai problema va fi de acum inainte pentru generatiile care vin pentru ca asa cum prognozam inca de acum 10 ani, curand se va ajunge si pe la noi la nivelul la care aproape nimeni nu isi va mai permite o proprietate cu banii cash … si practic se va ajunge cumva la ceea ce descri tu ca o sa fie. Cam asa se va face trecerea inspre o societate „saraca si fericita”.
Multumesc de urari, multa sanatate si voua!
Deci ei și- au propus ca până în 2030, 80% dintre cetățenii UE să aibă identitate digitală, cu tot cu portofelul lui pește. Sunt incluse și persoanele juridice.
Eu te întreb dacă ai văzut la tv ceva despre știrea asta în afara emisiunii recente făcută de R. Dumitrescu, având în vedere că știrea este de anul trecut?
O să mai plecăm ( fugim cred că e cuvântul corect ) pe lună, în cel mai fericit caz doar cu ce vom avea pe noi… și vom fi fericiți. Altfel vom prinde tot dacă vom avea zile…numa mâine nu e 2030. Uite aici mostră de optimism!
Nu mai am timp sa ma uit in haznaua din mainstream media si nici prin bulele din social media, dar trebuie sa recunosc ca pe Razvan Dumitrescu in respect ca jurnalist si pozitia pe care o are din punct de vedere al coloanei vertebrale, un lucru tot mai rar. Legat de indentitatea aia digitala, acolo e directia, scriam de lucrul asta inca de acum doi ani pe aici si tot pe aici e singurul loc unde am scris despre investitiile Politiei Romane in plina pandemie (2020) in tehnologie de recunoastere faciala, tehnologie care intre timp prin alte locuri a fost interzisa, dar astia au gasit sa arunce cateva sute de milioane pe asa ceva, prin mainstream media tacand tot malc. Cu ceva noroc insa, se duce dracului tot inainte sa apuce sa se nasca, norocul nostru fiind ca astia nu’s in stare sa absoarba fondurile din darul ala otravit numit PNNR, iar ceva imi spune mie ca anul asta vor fi schimbari majore pe plan mondial. Vom vedea, sanatosi sa fim, ca in rest …
Să ai scrisul aurit!
Un om chibzuit gândește ca tine, sunt de acord, face ceva, își vede de viața lui. Problema este că de data aceasta nu e vorba de frica drobului, ițele sunt încurcate și nicicând nu a fost așa mare nesiguranță pentru azi, ce mâine! E mai mult decât frustrant…în special pentru unul care nu stă cu mâna întinsă. Una era înainte când cine avea ochi se aștepta la niște crize, dar nu la așa ceva.
Și chestiile astea sunt pornite, nu e zvon sau impresie. Deci s- au pus „în dezbatere ” publică anul trecut în noiembrie, noi fiind la finele lui ianuarie, nu se discută nimic. Înainte mai auzeai că a fost chemată obișnuita deja ” societate civilă”, de care s- a cam ales praful între timp. Ne țin intenționat ( și peste tot e așa ) distrași cu certif vieții…dincolo se protestează în legătură cu el. Din nou, am mai scris eu, este un semn foarte clar că legile vechiului normal sunt bine merci la locul lor, pentru că fie și mimat se parcurg pașii prevăzuți de ele, dezbaterea publică fiind în cărți și trebuie trecut prin ea. Tot ce trăim și orice mai urmează se face cu largul concurs al participanților care sunt îndreptățiți/ desemnați/ aleși/angajați să facă, să vegheze, să reprezinte, să trateze șamd și care niciodată nu se vor putea scuza că nu aveau pârghii ori acces la ele, dar pot să fie siguri că ce fac ei acum este să își umple dulapurile cu schelete.
Frumi. La mine se pune problema in a merge pe ceva nou sau pe ceva vechi, de renovat, cum ziceam si la mine. Tatonez mult treaba, urmaresc de vreo jumatate de an, doar ca la mine finalul de an a venit cu instabilitate si parca n-as vrea sa fac un pas de investitie si sa raman pe uscat, pe termen scurt.
Ce am scris e doar povestea succinta, pana sa fac investesc a durat ceva vreme, sa fiu mai exact de anul trecut intorc situatia pe toate partile. Nasol este ca de anul trecut si pana acum, am pierdut deja cateva mii bune de euro, adica cam tot atat cat au sarit preturile la imobiliare si tendinta de crestere se va pastra, sau in cel mai optimist caz va ramane blocata foarte sus multa vreme de acum inainte pentru ca in 2020 s’au plasat sume uriase in imobiliare si dezvoltarea de proiecte imobiliare ce au fost construite sau sunt in constructie cu preturile mari ale materialelor de constructii ce acum au stagnat, dar pe aici vor ramane in cel mai bun caz, criza energetica si preturile la energie tindu’le sus si in continuare! Nu e usor de luat o decizie, nici mie nu mi’a fost, dar acum a trebuit facut acum pasul asta pentru ca altfel nu cred ca mai reuseam sa tin pasul cu scumpirile si inflatia care se anunta si mai mare anul viitor, instabilitatea fiind garantata, ca sa nu mai punem ca interzicerea centralelor de apartament in blocurile noi, va mai duce la o explozie a preturilor in piata ce vor trage dupa ele si preturile cladirilor vechi unde centrala de apartament va deveni un soi de Dacia pe vremea lui Ceausescu. Eu am calculat atent si cautat ceva care sa il pot acoperi complet cu doar o parte din rezerve si nu ceva care sa ma lase in curul gol, teoretic am reusit. A, si ca pont, la preturile care se anunta la energie si taxele ce urmeaza de anul viitor incolo #calima #cagreendeal, daca in 2020 tendinta a fost inspre 3-4 camere, in curand aceasta se va inversa inapoi la spatiile mai mici si cat mai aproape de transportul in comun, care sunt mult mai usor de incalzit/intretinut, taxele facand diferenta pentru foarte multi, fie ca vorbim de cumparare fie ca de chirii. Se duce dracului vreme namabilor saraci, in curand multi vor trebui sa se multumeasca cu fix atat cat le e plapuma defapt! 😉
Păi spor la treabă treabă stimabile!! Că zicea Vlad mai sus, mână spartă am fost și eu, încă mai sunt pe anumite chestii…că nu mă pot abține :)) Ce am observat la mine, când s-a născut primul copil a fost ca un trigger…au început să meargă mai repede și mai bine treburile și culmea, chiar nu mi-a lipsit nimic. Cred că pe atunci mi-am făcut și prima schiță….18 ani de acumulare, până ajungea copilul major. Ar fi fost mișto…că de lunea trecută aș mai fi avut fix 10 ani și puneam ghetele în cui ca să zic așa. dar na, am zis că e prea frumos și când mai aveam 14 ani, am dat reset și am pornit iar de la 18. Acu mai am 14 …și nu mai dau contuoarul înapoi, să se mai împuieze și aștia mai tineri.
Planuri, cincinaluri… n-am, am unul singur, asta de 18+4 și presupune creștere anuală măcar cât să bat imflația iar ce e peste, slavă Domnului că a fost, bogdaproste…că merit.
Avand o situatie particulara si plecand pe drumul vietii de la 16 ani, odata cu nasterea pruncului a inceput si planul meu pe 18 ani, dar l’am tot completat dupa ce mi’a venit ideea ca banii sa munceasca pentru mine pana ajung sa o vad si pe ea mare si de atunci am tot tras, mai adaugand cate o etapa, ce mi’a fost mai usor sa o pun in etape realizabile de cate 5 ani ca sa pot evalua mai usor ce am realizat, ce nu mi’a iesit, ce mai trebuie facut. Mi’am rupt picioarele de vreo doua ori in parcursul asta si am ramas in curul gol fara tot ce reusisem pana atunci sa fac, dar m’am incapatanat sa iau de la zero dupa ce am invat din greselile alea si sa continui cu lectiile facute si un to-do-list de la care m’am incapatanat sa nu ma mai abat, fiind atent sa nu imi rup picioarele din nou si a fost cat pe acii de cateva ori, si aceasta ultima investitie fiind una cu o partea ciudata pe care insa am mirosit’o la timp si am iesit chiar mai bine la final, decat incepusem. Nu e usor deloc si mai ales e greu sa faci fata tentatiilor uneori, dar devine foarte usor cand materialul nu mai conteaza ca bonificatii personale si inveti ca in loc de asta e bine sa dai si inapoi din ce primesti, iar darul cel mai misto ce ti’l poti face tie pentru ca asta te echilibreaza si te tine cu picioarele pe pamant conectat la realitatea ce nu ti’o mai ia inainte odata cu mandria de care treptat inveti sa te lepezi ca de o haina grea. Yeeep, am investit si in mine si dezvoltarea mea personala in tot rastimpul asta in care a invatat ce inseamna realele valori si ce conteaza cu adevarat!
Multumesc de urari si iti doresc sa iti iasa toate si tie asa cum ti le’ai programat, sa fiti sanatosi sa sa te bucuri de pruncii frumosi pe care ii ai, ca ei raman ca cea mai mare realizare a ta, orice ai mai face de acum inainte!
„Că zicea Vlad mai sus, mână spartă am fost și eu, încă mai sunt pe anumite chestii…că nu mă pot abține :))”
E reconfortant sa stii ca nu esti singur (mana sparta) pe lume!
ice4you , indiferent ce-ti spun fraierii , poti indeplinii proiectul de investitii 2022 si , poti incheia cincinalul in 6 ani jumate c-o singura conditie : sa lasi dracului { adica sa vinzi omule } apartamentul ala de kakat si sa -ti iei ceva la curte…la pamant frate caci , de-acolo ne tragem cu totii si-acolo vom ajunge mai devreme sau mai tarziu ! Las deoparte faptul ca , la bloc esti propietar doar pe aer , conform gandirii economice a ” unora ” , nici macar ala nu-ti va mai apartine in viitorul apropiat sau , in orice caz , vei plati si pentru àsta poti sa fi sigur . La curte omule , creste-ti rosia sau gaina in ograda dumitale , planteaza-ti castravetii si ciresii singur doar dumneata si cu tine si-ai s a vezi cum slow dar SIGUR , vei indeplini obiectivul in…patru ani si jumatate spre mandria si slava … .
Stimabile, eu locuiesc intr’o „casa pe pamant”, astea sunt investitii suplimentare care urmeaza sa munceasca pentru mine, facand parte din planul meu de pensie pe persoana fizica ce este activ si productiv de 5 ani deja.
Eu sincer sa fiu daca as avea un apartament sau o garsoniera nu as inchiriao sub nici o forma .
Am vazut destule apartamente si garsoniere distruse complet de chiriasi , probleme cu inundatii etc …
Ai vazut pentru ca mai toata lumea inchireaza la negru, adica, practic, nu esti acoperit de nici un contract si implicit clauzele legale care il insotesc ca responsabilitate pentru cei care inchiriaza! Fara un asemenea contract nu poti sa reclami nicaieri eventualele probleme care pot sa apara, nu poti sa inchei nicio asigurare de locuinta care sa iti acopere eventualele daune, iar aia care inchiriaza nu au nici o responsabilitate, ei stiind asta de aici incepe tot circul! Inchiriind cu un contract legal si in baza unor clauze contractuale clare care sa includa si o garantie platita la incheierea contractului, scapi de belele astea pentru ca cei care inchiriaza devin responsabili directi iar in felul asta ai deja si o prima baza de selectie pentru potentialii chiriasi, din schema sarind multi dintre cei care iti pot face probleme, cu un contract legal putand inchiria si firmelor care din start iti garanteaza o mult mai mare stabilitate. Daca te zgarcesti sa platesti taxele la stat si nu stii in ce te bagi crezand ca e floare la ureche treaba cu inchiriatul, ajungi sa ai problemele de care povestesti!
Stimabile @ice,
Ref la
„mai toata lumea inchireaza la negru, adica, practic, nu esti acoperit de nici un contract si implicit clauzele legale care il insotesc ca responsabilitate pentru cei care inchiriaza! Fara un asemenea contract nu poti sa reclami nicaieri eventualele probleme care pot sa apara, nu poti sa inchei nicio asigurare de locuinta care sa iti acopere eventualele daune, iar aia care inchiriaza nu au nici o responsabilitate, ei stiind asta de aici incepe tot circul! Inchiriind cu un contract legal si in baza unor clauze contractuale clare care sa includa si o garantie platita la incheierea contractului, scapi de belele astea pentru ca cei care inchiriaza devin responsabili …”
îți dau o veste proastă, da’ proastă rău: nimic dar NIMIC din ce zici nu este și aplicabil din cauza legislației proaste/prost aplicate/înțeleasă. Crede-mă, lucrez în imobiliare (închiriei/subînchirieri/vânzări) și știu ce zic, am trecut prin d-astea în ultimii 14 ani!
Alea, de le consideri asiguratorii pentru Proprietar/Locator sunt simple frecții juridice. Există o mulțime de alte legi permisive pentru Chiriaș care te pot ține pe loc 12-24 de luni până când se stinge orice litigiu între părți! În timpul ăsta, Legea ÎȚI IMPUNE, ție, Proprietar/Locator, să nu-i sistezi utilitățile Chiriașului cu care ești în litigiu, nici măcar în cazul neplății acestora, iar chiria pentru această perioadă, poate servi drept argument opozabil! deci, e de preferat ca nici să nu i-o pretinzi în perpectiva ,(cam sumbră) că vei avea câștig de cauză. Ca să parafrazez o reclamă la modă : dacă ești în litigiu cu Chiriașul, atunci sigur nu faci tu ceva bine! ??
Singura, SINGURA !!!! cale rapidă și eficientă dee reacție se bazează pe forță… dar riști să intri în zone din care nu mai poți ieși …(gen asocieri cu băieți cu mușchi de care nu mai poți apoi să te descotorosești).
Prin urmare, partea de închiriei/subînchiriei din imobiliare se bazează în proporție de 80-90% pe … baftă ! Și pe legea compensărilor?! Pierzi, câștigi, dar ești comersant! știi ce zic!????
Repet, ca să fie clar, ceea ce am scris sunt învățăminte practice, REALE ? din ultimii 14 ani! nu gogoși teoretice.
În altă ordine de idei, dacă e să ajungi la ananghie, spui că e o bună „scăpare” să vinzi din ceea ce ai! Ești sigur?!? Păi, în primul rând vei fi vânat de șpeculanți, cum vânează pensionarii expiratele de la Kaufland și te vei alege cu praful de pe tobă! Apoi, dacă o să vrei să faci o tranzacție oficială, prin Notariat, va trebui să ai toate cele ce se cer la acel moment, în regulă, adică certificat verde/digital, cont bancar activ, injectat corespunzător și câte altele or mai fi atunci!! Deci? Șanse de fentare a unei crize d.p.ăsta de vedere, al eludării căii legale =0 (ZERO).
He he, știu io pe unii care fac calcule și calcule și tot cu virgulă le dă!?????(nu spui ține, ?, persoană importantă!)
Hai, înapoi la birou pentru alte planuri! ??
Adica matale imi spui ca e altfel decat functioneaza la mine de ani buni? E ok, multam de sfaturi si ca impartasesti din experienta, dar nah, exista si cazuri ok daca esti informat, nu esti lacom si esti atent la ce faci. In rest la faza cu apocalipsele de tot felul, sa fim seriosi, daca o luam pe paranoia, nimic nu e sigur. Sanatosi sa fim, ca in rest ne descurcam.
Ceea ce zici că ți se întâmpla, e doar excepția de la regula! Nu-ți doresc să vezi si reversul monedei ?!
Să mai punem la socoteala și faptul că ne aflăm în vremuri cu totul schimbate față de ceea ce-a fost? A, dar am uitat, io-s ăla cu paranoia! ?? Good luck!
Nu stiu cu ce clienti ai tu de a face, insa nu sunt o exceptie de la regula, am cunoscuti care au chirii serioase si e ok. Nu zic si nu exclud ca exista riscuri ca in orice afacere, insa sa fim totusi realisti, daca ar fi o afacere atat de proasta, nu ar mai face’o nimeni si piata asta nu ar mai fi atat de profitabila pentru nimeni. Eu unul sunt multumit si sper sa fie ok si de acum inainte. In rest, sunt curios care este viziunea ta de viitor: sa fugim toti in munti? Sa ne punem toti pe jos si sa asteptam sa murim? Sa ne baricadam in buncare?
Legat (și) de acest articol dar și de precedentul, hai să povestim un pic cât de PROȘTI suntem noi, românii:
1-în Oltenia, în zona carierelor de lig(h)nit, românii dau banii pe lemne !!!!!!! ??
2-în vale, există straturi de cărbune la suprafață, vezi fosta carieră de la Petrila Sud, dar localnicii cu sobe dau banii pe lemne!!!!!! ??
3-sunt o mulțime de PROPRIETARI de mici suprafețe de pădure (mici=până-n 10 Ha pădure) dar cumpără lemne pentru că tâierea din pădurea LOR implică marcarea, tăierea, transportul, iar totalul ăstora poate fi peste prețul/mc al lemnului cumpărat și descărcat la poarta românului!!!!! ???????
4-prin legile cretine propuse și votate de idioții din casa-oririlor, românul nu mai poate executa defrișări de pe pârleazuri, zone limitrofe arabilului/pășunilor/livezilor decât cu aprobarea reprez Ocoalelor Silvice, cu marcarea coresp a lemnului ce urmează a fi defrișat, de către aceștia. În caz contrar, lemnul defrișat va fi confiscat iar cel care execută tăierea neautorizată, împreună cu Proprietarul locului, vor fi amendați !!!!!!?????
5-ÎN TIMPUL ĂSTA, SCHWEIGHOFER sau IKEA sau alți jmecheri-de-jmecheri TAIE CUM/CÂND)CÂT/DE UNDE vor fără să-i întrebe nimeni nimic.???
Parcă povestea asta seamănă cu alta! Una în care România avea nește multe bogății sub- și supra-terane, DA’ MULTE, pentru care nește mulți au murit ca să le apere fix de ăștia care le stăpânesc acum! Și noi le-am cedat… cam gratis!
Culmea-culmilor este că parcă Dumnezeu ne-a pus atât de multe în „traistă” tocmai pentru a vedea până unde poate merge prostia și lașitatea noastră!
Ne merităm pe deplin soarta!
Putem fi judecați TOȚI pentru LIPSĂ-DE-REACȚIE!
@ice,
„In rest, sunt curios care este viziunea ta de viitor: sa fugim toti in munti? Sa ne punem toti pe jos si sa asteptam sa murim? Sa ne baricadam in buncare? smile”
Amice, ești ciufut!
Sa fii sănătos! Vise plăcute în viitor!
Era niste intrebari simple pentru ca incercam sa inteleg care este viziunea ta pragmatica de viitor, atat. In fine, sanatate multa si Doamne ajuta!