Intre timp a venit toamna, daca ar fi fost dupa Nicu Alifantis l’as fi citat si zis sa va acoperiti inima cu ceva, din pacate vremurile romantice au trecut (din nou) si v’as recomanda mai degraba un stoc de ceva lemne de foc pentru aia care mai pot monta vreo soba pe undeva, sau macar ceva paturi cat mai groase, ca s’ar putea sa fie nevoie mare.
https://youtu.be/BQX3tMHwOvo
Sa revenim la oile noastre
Trecand peste vestile astea bune, dupa aproape o luna in care am fost ocupat cu voluntariatul de pe la noi, caruia o sa ii dedic zilele urmatoare un articol, incetul cu incetul am inceput sa imi adum oile in strunga si probabil ca usurel o sa revin la exercitiul scrisului zilnic pentru ca pe afara or sa fie tot mai putine lucruri de facut, desi la fel de probabil e ca pentru multi si prin case vor fi tot mai putine, cititul la lumanare al vreunei carti prafuite de prin biblioteca bunicilor s’ar putea sa revina la moda si chiar asa de rau poate ca n’ar fi, deoarece din tot raul din comunismul ala ce l’am trait unii dintre noi, si pe care in curand il vom trai toti, multi capatasera o cultura generala destul de vasta si nu pentru ca erau mai aplecati in vremurile alea inspre cultura, ci pentru ca altceva nu aveau.
Cum ar zice Ion Zapada, in dulcele grai neaos:
The winter is coming!
Si asta nu e o probabilitate, e o certitudine.
Curând vânzările de lumânări,candele și alte surse de lumina va exploda.
Revenim curând la lămpile cu gaz .
De unde gaz pentru lampi?
Întrebare deschisă : Mi se pare mie sau parcă devin tot mai evidente pregătirile legate de continuitatea guvernării în sesn tehnic (Continuity of government,COG).
Deja am văzut ceva semne al acestui fetiș al puterii.
Întrebarea e legată de venirea iernii.
#susțin claba!
Intrebari am si eu multe, cu raspunsurile stau mai prost …
Si bucurii pe masura …
Rogu-te, aruncă o privire aici. M-a uimit limbajul apoximativ flosit de ministru cît și faptul că a fost incapabil să facă referire la un act normativ publicat în MO.
O altă uimire a fost generată de prostia pe care o tot colporteaza în spațiul media diverși oficiali, cea legată de rezerva de gaz natural de 80%. Din ce mi s-a explicat de cineva din branșă această rezervă este menită să acopere virfurile de consum ori întreruperi scurte în alimentare, dimensionată pe consumul din anii precedenți, ani in care pe lîngă producția internă mai si importam gaze.
În prezent, nu mai prea importăm, in plus, mai dăm si basarabenilor și ca să fie finalul apoteotic, am extins în cadrul unor proiecte UE, rețeaua de gaze în urban și rural, fapt ce a mărit numărul consumatorilor.
Recapitulez, avem o cantitate de gaze tampon pentru cazuri de avarie, scurte intreruperi pe magistrale, tampon dimensionat pentru un consum mai mic și pentru o cantitate mai mare de gaze in fluxul din conducte.
De unde le vine optimismul?
Poate eu mă înșel…
Indiferent ce consumă ei , guvernanții, autoritățile, vreau și eu ca să mi se ridice căptușeala de sub piele. Dacă se poate ceva cam așa
Pai pana acum nu te’ai prins ca lepra asta de tradator cu rang de ministru nu vorbeste decat in cimilituri?! La astia totul e bazat pe … „analizam/urmeaza sa vedem” si mai ales multa VOMa/face/drege. Ba, problema nu sunt ei, ca ei isi fac foarte bine treaba si servesc exemplar interesele care i’au pus pe scaunele alea de pe care nimeni nu’i mai misca, problema sunt prostii care stau si se uita in gura lor in vremea in care or sa plateasca in continuare facturile megaumflate care fac profituri de sute la suta smecherilor care s’au prins cat de prosti suntem si cum pentru luxul de a sta in frig si pe intuneric vom plati cat vor ei, fara sa crartim. Daca e sa’mi para rau de ceva e ca nu’s si eu de mana cu ei.
Eu am lucrat intr-o ramura din aceasta zona. Avand in vedere ca am „scapat” de industriile petrochimica, siderurgica, metalurgica si alte mari consumatoare de gaze, in special, am avea pentru consumul casnic sa ne punem si-n cap. Basca carbunele. But Houston, we have a problem. La noi e prea multa prostie, rea-vointa, ticalosie, tradare si in mod special, avem prea multe bipede cu coloana vertebrala de tip meduza prin zona rarefiata a puterii. Asa ca degeaba vointa (din partea noastra) cand nema putirinta (din partea lor). Ca sa nu mai spunem ca si prin occident predomina purtatul de cutii de carton in locul capetelor de om prin aceeasi zona rarefiata si stratosferica. Vin vremuri interesante!
PS Si cand te gandesti ca un intreg razboi mondial se duce doar pentru ca, printre altele, un anumit laptop are in el diverse date foarte foarte interesante. E chiar comic daca n-ar fi tragic!
Cib, tu spui că am fi pe excedent de gaz în România, mă refer la ce se va oferi la consum intern in această iarnă? Înțeleg bine?
Cu Azomures si Alro inchise deja, inteleg ca intelegi ca dupa ce omoara astia si cat a mai ramas din industria din Romania o sa le exportam la nemti gaz eftin, ca „solidari”? Da!
Nu spun ca suntem acum. Spun ca puteam fi. Daca nu spargeam sistemele integrate din zona resurselor si le-am fi pastrat in mana statului, fiind strategice. Oare ce ar fi patit rusii daca isi privatizau resursele? Ce-au realizat englezii cand si-au inchis minele de carbune? Dar noi? Dar polonezii?
Ice, de înțeles, inteleg ca și un adult aproape, ori mimez destul de bine înțelegerea, am depus eforturi, am luat și meditații, pe balcon am un alambic artizanal cu care-mi fac lecitină și nootropice . Problema e că nu pot pune in mod coerent cap, la cap declarațiile guvernanților.
Pai fix aia e ideea, sa nu le puna nimeni cap la cap si fiecare sa inteleaga ce vrea. In felul asta e toata lumea fericita si treaba merge unsa.
@Cib, noi suntem unici in tot si toate, tocmai d’aia suntem singuri care ne’am vandut resursele, distributia si in curand si productia de energia, Mintia e doar inceputul, iar ceva imi zice mie ca nu va mai trece multa vreme si parca vad ca austro-ungaria isi va redeschide minele de carbune … din Romania.
@Ice
Adevar graiesti! In alta ordine de idei denumirea imnului nostru e demn de cel mai negru umor posibil pe acest pamant. Iar suntem fruntasi si unici pe planeta. Neam de neam si oameni de oameni, ca romanu’ nu-i nici-unu, toti e toti si niciunu’ nu-i ca unu!
„[…]Comisia Europeană și-a luat și alte competențe care nu îi aparțin, cum ar fi politica energetică a fiecărei țări în parte. Motiv pentru care s-a făcut recomandarea de a reduce cu 15% consumul de energie, căldură la iarnă.
România, nu numai că nu a luat acest lucru ca o recomandare și eventual să o respingem așa cum a făcut Spania, a transformat-o în obligație. Dacă ați observat cu atenție că de la 300kw/oră până la 255kw/oră este o reducere de fix 15 procente. Conducerea militară a guvernului nostru nu discută ordinele, le execută.„
a spus Gheorghe Piperea la dezbaterea AUR.
Os de rama. #Dacat atat s-a putut!
Oooo..o revenire plina de optimizm??. Altfel, cred ca pana vine curentul, or sa-mi ajunga vreo 400 kg de ceară cal.I. Si mă ofticam că nu m-am învrednicit sa-mi fac timp in vară sa o scot la mezat
Vorbim de realism aici, da?
Ceara? Calitatea prima? Tine frate de ea, ca in scurt timp o sa iti bagi plua in ele tranzactii cu aur!
Cheap gas!!
Avem si noi, din pacate nu e al nostru.
Traiasca legea offshore!!
Pai eu ce ziceam p-aci? Nationalizare si integrare. Alta solutie nu e. Bine, asta se va face sigur in tari, nu in colonie. Ca d-aia e colonie. N-ar fi rau daca banii nostri s-ar reboteza in „bule”. Cat e bre patrunjelu’? Trei bule, mancat-asi!
Ca va vad in forma, jucati’o si pe asta …
Asta are frigiderul plin de carne cum n-a avut neam de neamu’ ei. Ca prea ii place. D-aia ziceam sa ne rebotezam banii. Sa-i dam si niste bule, poate are nevoie si de garnitura la friptura!
#sustin