Spovedanie publica by Ana Morodan

Peste Ana Morodan, aka Contesa digitala, am dat total intamplator in urma cu multi ani la un eveniment promovat de o agentie de publicitate, ne’am salutat din curtoazie si cam atat, neavand nimic in comun si nici vreo colaborare, domeniile pe care activa atunci online find la ani lumina unul fata de celalalt, eu IT&C, ea moda si stil de viata, in perioada romantica de pe la inceputul blogging’ului in Romania. Ea sprijinita de sotul bogat, noi restul sprijiniti de voce si talent, pentru ca parea ceva nou si misto, existand libertate maxima editoriala si de continut. Ulterior nu imi mai aduc aminte sa fi dat peste ea pe undeva si nici nu m’a interesat viata ei, desi s’a agatat de orice oportunitate de vizibilitate posibila, devenind in timp un reper „de succes” pentru generatia tanara si aia care se viseaza sa fie toti niste „milionari digitali”.

Pana cand oglinda de cristal s’a spart

In urma cu cateva luni, oglinda de cristal s’a spart si cam toata lumea a putut sa vada omul din spatele imaginii artificial create, Ana Morodan find prinsa conducand masina de doua ori in aceiasi zi, atat sub influenta alcoolului, cat si al substantelor psihotrope, fapte in urma carora s’a ales cu trei dosare penale. Pe net s’a pornit o intreaga campanie de „heiareala” la care s’au aliniat multi „influensari”, care mai de care pozand fie in sustinatori, fie in critici, desi probabil ca pana sa fie prinsa in halul ala la volan, ii lingeau talpile doar ca sa se lipeasca si ei de vreo campanie si ceva firfirei marunti. Eu mi’am vazut de treaba si nu am dat intr’un om care era jos, desi are o vina la fel de mare ca alti din secta asta a „influensarilor” toxici, pentru ca au spalat si distrus  multe minti tinere vanzandu’le iluzii, dar asta este o alta discutie.

Spovedanie publica by Ana Morodan

Una din cele mai bune productii by Ana Morodan pe care ar trebui sa le vada orice tanar care viseaza sa devina vreun mare „influensar” este spovedania publica by Ana Morodan pe care a sustinut’o in cadrul unui podcast, primul in care probabil ca a fost cat de sincera poate, povestind cate ceva despre realitatea din spatele acestui „glamour de staniol” si cum orice „influensar” nu este decat un banal produs al marilor companii, care il modeleaza si il vand asa cum vor sa il vanda, din om nemairamanand nici suflet, nici constinta, ci doar o tinichea frumos stralucitoare atata vreme cat este folositoare pentru ca aceste companii ca sa isi promoveze politicile si produsele de consum.

Nu am obiceiul sa ma uit la genul asta de podcasturi, dar asta a fost singura ei productie la care m’am uitat, intrebarile moderatorului find bunicele si destul de directe, clisee pe ici-colo, ceva ipocrizie, dar cu un pic de zapping merge.

8 comentarii la „Spovedanie publica by Ana Morodan”

  1. Bre, la așa ceva nici pă firfirei nu mă uit, dar dacă chiar a fost o spovedanie adevărată, poate o mai ajuta cu ceva la trezirea unora… Cu toate că, în tagma și mulțimea lor, șamponarea e atât de avansată încât doar ceva radical (necaz/boală/faliment/dispariția vreunui apropiat) îi mai poate „trezi”. La unii poate fi acel medicament miraculos care chiar îi duce la mântuire, la alții ține „până la un timp”, după care revin la troaca de la care s-au îndestulat!!! Să de-a Domnul că Morodan să fie din prima categorie și să-i fie ei vindecare precum femeii cu scurgere de sânge sau Mariei Magdalena! Dumnezeu face zilnic minuni, mici, mari sau nemaivăzute! Doar noi suntem orbi și trecem pe lângă ele, nepăsători și nesimțitori! Dar de cel de care Domnul se atinge cu adevărat, dacă acela Îl caută cu sinceritate, CU ADEVĂRAT se petrece o schimbare vizibilă de către oricine! Depinde DOAR DE ACELA cum va continua evoluția sa! Dacă el va face un pas către Dumnezeu, Dumnezeu va parcurge o infinitate întru întâmpinarea lui! Orice proces de conștiință în viața noastră, are un corespondent extraordinar în viața duhovnicească, produce o bucurie imensă în rândul oștilor de îngeri! Nu știu cum să mă fac înțeles mai bine… pentru că starea noastră de simple vietăți raționale aici pe pământ, e aidoma unui mușuroi de furnici pe care îl poate strica cea mai îndărătnică copită… Și totuși, dacă o singură furnică reușește să tindă spre înaltul cerurilor, în Ceruri este sărbătorită o mare victorie! …Pentru cel care crede…! Pentru cine nu, amintesc ceea ce Iisus a spus extrem de clar: „fie ție după credința ta!”. Noi singuri decidem dreapta-stânga sau sus-jos, în asta constă libertatea la care suntem chemați… Sorry pentru divagație…!

    Răspunde
    • Esti liber sa divaghezi ce vrei, clipul l’am promovat mai mult pentru aia mici si parinti care au de aia mici, care poate ca inteleg ceva din ce zice Morodan pe acolo, macar in primele 5 minute in care le dezvaluie ca nimic din ce pare si cred nu este adevarat, iar ca tot „glamorul” ala aparent, in realitate nu e decat o mare mizerie, nimic real, ci doar vise spulberate si o mare amagire. smile Cam asta era ideea de baza daca e cineva care nu a inteles! smile

      Răspunde
      • E bine venită traducerea , Ice.. am încercat să urmăresc vreo zece secunde și mi s-a rupt filmul, probabil de la prejudecățile mele despre influencereala .. altul e necazul , zic eu .. genul ăsta ocupațional poate deveni extrem de toxic in societate .. de ce trebuie să consumi informație rumegată de alții, precum sunt hrăniți copiii mici înainte să aibă dinți? Mai mult, vulnerabilitatea minții omului la manipulare este de necrezut.. urmărind progresele în inteligența artificială, și fiind convins ( cu ceva argumente științifice ), că mintea noastră funcționează similar, este fascinant să vezi ( tot în diverse studii făcute de unii calificați) cum se poate manipula chatgpt, de exemplu, să furnizeze anumite tipuri de informație prohibită, dintr-o simplă întorsătură de virgule și cuvinte cheie.. vai de capul nostru de specie inteligenta ce suntem noi..

        Răspunde
        • Am introdus niste „hint’uri” si in text, dar am zis sa fie ceva mai clar aici in comentariu! laugh Da, viitoarele vedete ale toxicitatii „influentarilor” vor fi AI’urile astea care se experimenteaza acum si nu pentru ca sunt vreo mare amenintare de genul „Terminator”, ci pentru ca pericolul este unul mult mai pervers decat atat, respectiv spalarea mintilor tinere, care vor inlocui orice informare cu aceste chat’uri si vor lua mo-ta-mo tot ce le dicteaza si predica mizeriile astea, cel mai elocvent exemplu find si cel mai celebru, respectiv ChatGPT, care este mama manipularilor pogresismului neomarxist! Daca cineva nu s’a prins inca, mizeriile astea nu au nicio legatura cu vreo evolutie fantastica si nici cu vreo mare revolutie tehnologica, sunt doar niste chat’uri predictive care livreaza si impacheteaza ceea ce vor cei care le’au programat sa livreze si impacheteze intr’o forma pe care o inteleg cei 65% din tinerii noii generatii care recunosc ca iau decizii dupa ce „consulta” internetul! Pentru orice parinte care are acum copii mici, viitorul se arata crancen si sincer, nu prea va cum se poate oprii nebunia asta!

          Răspunde
          • N- ai văzut știrea cu pisicile vagaboande din Australia? Ca în Terminator, parol! Și e la faza de încălzire…

          • AI…. Z League a publicat automat o postare generată de AI, intitulată „Jucătorii World of Warcraft sunt entuziasmați de introducerea lui Glorbo”.
            Toate acestea sunt…în esență, niște prostii. Articolul a fost lăsat online o vreme, dar în cele din urmă a fost dat jos (iată o salvare a acestuia, https://archive.ph/4mOWr , este hilar).
            Toți autorii enumerați ca având semnături pe site sunt falși. Se pare că totul este condus cu o supraveghere aproape zero.

            Cam așa va fi cu influencerala generată de AI.

  2. Ești sigur că a fost căsătorită? O știu de la Asia expr. Și eu am clacat, cel care o chestionează este (dpmeudv ) bleax.
    Cică a făcut o prostie. Scuze, câți ani are? Cam toate filmele americane care conțin scene la bar sunt cu clienți care ori își cedează cheia mașinii altcuiva, ori li se cere și sunt duși acasă cu taxi sau cu altcineva la volan.
    La un alt topic venisem cu exemplul ălora de „au văzut 50 de țări” într- un timp relativ scurt. Ideea era că ne- a biruit impostura, altfel denunțată cu mânie proletară conform principiului <> sarcastic Normal că cine apelează la ea nu își va descrie ocupația în tonuri întunecate…decât dacă îi va aduce un plus de câștig, măcar la capitolul de imagine a sinelui. Ăștia au nevoie cel mai mult de confirmare.

    Răspunde
    • * A dispărut principiul laugh
      Mă refeream la Hoțul care strigă” Hoții!” . Nu mai pun ghilimelele franțuzești. pardon

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura