Va scriam acum ceva vreme ca am descoperit un experiment numit Subcarpati, o trupa de underground care isi inspira piesele din folclorul romanesc. Mi s’a parut foarte interesant si atunci, mi’se pare la fel de interesant si acum cand au lansat un cel de al doilea album cu sonoritati inspirate din aceiasi sursa nesecata a folclorului romanesc pe care il aduce in prim plan alaturi de sonoritati moderne. Albumul, despre care liderul formatie, Bean MC spune ca …
Este vorba despre a da jos granițele ca să descoperim un nou sunet balcanic, o cultură comună…
A fost lansat acum 4 zile la un festival din Parcul Herastrau, azi a aparut si pe YouTube unde va invit sa il ascultati …
Cel putin unele piese mi’se par geniale ca si concept si sonoritati. Voua cum vi’se pare acest experiment?
Un experiment…. si atat, personal prefer
https://www.youtube.com/watch?v=zm1I_vU2O7I&list=RDzm1I_vU2O7I
Apai ce ne dai de astea vere ca nu-s cu bani, dusmani si femei…
@Vasile – folclorul autentic e floare rara in ziua de azi. Cu toate astea cred ca asemenea experimente sunt binevenite pentru a promova si prin alte urechi macar farame de folclor.
@Malin – s’a gatat banda cu alea, mai dureaza pana o derulez de la capat.
ICE, problema nu e promovarea, problema este ca majoritatea nu au habar ca parte din acele versuri sunt farame de folclor.
Vasile, si ai crede cumva ca aia de care zici, daca ar asculta ce ai pus tu mai sus ar sti ca e folclor sau vreo baba beata care hauie?!
Aia de sus e preferinta mea, diferenta dintre folclor, muzica clasica sau usoara se invata la „gradinita” sau se invata, pentru ce eu ca roman „patriot” as asculta o combinatie de hip-hop si Maria Tanase ?! Clipul pus de tine e ceva comercial, asta e, fiecare trebuie sa traiasca si nu comentez asta!
Vasile Subcarpati – pe care ii urmaresc demult – nu isi vand albumele, ci le dau gratis; ei concerteaza insa la greu, pe bilete, concertul lor de suflet este mereu de 1 decembrie, oamenii sunt patrioti autentici, iubesc folclorul traditional si cred cu tarie ca ceea ce fac ei este o forma de educare a tineretului, educatie muzicala, ca altfel ar asculta manele.
Respect lor si proiectului lor, nu le este usor!
Ma bucur sa aud asta Radule si imi cer scuze ca am scris fara a citi mai multe despre ei si daca intradevar este asa, toata stima!
Radu a punctat ce am uitat eu si bine a facut! Sa ne aducem aminte de Phoenix, la vremea lor au facut cam acelasi lucru, poate de aia foarte multi dintre cei care ii ascultau atunci asculta astazi cu placere si folclor sau cel putin cunosc cateva cantece din folclor. E bine ca macar fac o oarecare introducere mai usor de digerat pentru mintile tinere. Mai bine pita in tast decat salam.