Toata lumea vorbeste de gaura de 10 miliarde, dar adevarata gaura e alta!!

 

Primele estimări privind execuţia bugetară pe 2016 indică venituri la bugetul general consolidat de doar 221,5 miliarde de lei, cu 14,2 miliarde de lei mai puţin faţă de veniturile estimate la rectificarea din noiembrie 2016 şI cu 11,5 miliarde de lei faţă de veniturile obţinute în 2015, conform unor surse apropiate de Ministerul Finanţelor.

Astfel, bugetul era construit, conform rectificării din noiembrie 2016, pe venituri de 235,7 miliarde de lei dar execuţia arată venituri de doar 221,5 miliarde de lei din cauza nerealizărilor din noiembrie şi decembrie.

Sursa.

Intelegeti, dragi netoti si postaci de toate culorile, ca situatiunea e groasa rau? Intelegeti, cacaciosi pro-Julien, in ce rahat ati bagat tara? 11,5 miliarde mai putin decat Ponta, chit ca tot un juganit ramane?

Practic, s-au ratat toate prognozele, toate tintele!!

Nerealizarea veniturilor pe 2016 provine din scăderea încasărilor din TVA cu 1,5 miliarde de lei  – au fost încasări de doar 51,7 miliarde de lei faţă de 53,1 miliarde de lei estimări de încasări la rectificarea din noiembrie 2016, a accizelor, a altor taxe, 3 mld. lei în minus de la veniturile nefiscale.

De asemenea, încasările din fonduri UE fuseseră estimate la 12,8 miliarde de lei pe tot anul 2016 dar în realitate au fost de 4,4 miliarde de lei. Pe de altă parte, cheltuielile aferente pentru proiecte UE au fost la rândul lor doar 6,3 mld. lei faţă de un estimat de 10,5 miliarde de lei.

Cheltuielile mai mici cu proiecte UE şI reducerea cheltuielilor de investiţii faţă de cele estimate au permis încadrarea într-un deficit de 2,6% din PIB.

Analiza lui Sorin Paslaru e nemiloasa si arata in fapt o guvernare DEZASTRU!! 10 miliarde ar fi o gluma buna , dar pierderile cred ca sunt muuult mai mari.

In plus, nestiut de nimeni avem un alt dezastru: peste 19 miliarde de lei restante la bugetele sociale!!!

In iulie 2015 Curtea Constitutionala a declarant neconstitutional urmatorul text:

art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, care prevede ca reprezinta infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 6 ani retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.

Guvernul Ponta si Parlamentul nu au facut NIMIC!! Textul de lege a fost suspendat, apoi si-a incetat definitive efectele!

Articolul 6 al Legii 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale dădea fiori administratorilor de firme care, deși declarau impozitele ca fiind datorate, dacă nu le achitau în 30 de zile de la scadență, riscau pușcăria. Mai exact:

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 6 ani reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.” Până în martie 2013, pedeapsa era de la un an la 3 ani sau amendă dar spălătorul de bani Dan Voiculescu a introdus o inițiativă legislativă de majorare a pedepselor prevăzute de această lege, mult peste cele prevăzute la viol, ajungându-se pentru unele articole aproape de cele prevăzute la omor, respectiv pentru o infracțiune în formă continuată cu prejudiciu de peste 500.000 de euro, pedeapsa să fie de 18 ani (8ani fapta, 7ani prejudiciul, 3ani forma continuată).

Numărul cazurilor în care firmele şi-au încalcat obligaţiile de virare a contribuţiilor sociale este în creştere rapidă. Asta după ce, de la jumătatea anului 2015, reţinerea impozitelor şi contribuţiilor şi neplata acestora în termen de 30 de zile de la scadenţă nu se mai pedepseşte cu închisoarea. Cu alte cuvinte, NU reprezintă faptă de evaziune fiscal.

La bugetul pentru pensii, restanţele au ajuns la peste 14 miliarde şi jumătate de lei în septembrie anul trecut, faţă de 2 miliarde de lei, cât erau în septembrie 2015. Şi numărul datornicilor a crescut la 116.000 de datornici, faţă de puţin peste 70.000 de datornici în 2015.

Iar la bugetul pentru asigurările de sănătate, restanţele au crescut de peste 6 ori, la aproape 4 miliarde de lei, în condiţiile în care numărul datornicilor a crescut cu peste 48.000.

S-a mărit şi numărul firmelor care au restanţe la plata contribuţiilor pentru şomaj. Cele mai recente date ale ANAF arată că peste 112.000 de firme sunt în această situaţie, cu datorii totale de peste un miliard de lei.

Sursa.

Guvernul Ponta nu a facut nimic, iar guvernul 0 tehnodance zic acum ca vroiau dar nu au apucat, iar actualii vor sa faca o noua lege de combatere a evaziunii fiscale.

Ce ziceti dragilor cititori? Va mai pasa de bagatela lu’nea Dragnea de 10 miliarde?

Nu vi se pare ca defapt se incearca a se ascunde adevarata gaura?!?

Un comentariu la „Toata lumea vorbeste de gaura de 10 miliarde, dar adevarata gaura e alta!!”

  1. Mister Radu , de cand te asteptam cu ceva concret si mai cu seama concis si la obiect. Intrebarea e; Mai vrea cineva Tehnodance(tehnocreti(tehnocrati))?! Asa fara raspundere politica, fara nicio raspundere, care au venit in concediu(cu sau fara plata) sa ne conduca?!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura