Ziua 1 – Incursiuni culinare

Am fost, sunt si voi fi un gurmand convins, care pe langa faptul ca apreciaza mancarea buna, mereu cauta si nu se da niciodata la o parte sa guste mancari noi, sa cunoasca gusturi noi … pasiune nascuta probabil tot din dorinta mea de a trai aceasta viata cu tot ce cuprinde ea, fara a ma agata nici de ideei preconcepute si nici a fi traditionalistul ala cu ochelari de cal. Ei bine … nici in ce privesc bucatele nu ma dau in laturi de la aceste principii si astazi am facut o incursiune in bucataria turceasca, unde pot sa spun cu mana pe inima ca ma voi reintoarce oricand cu aceiasi placere. Restauratul unde am fost astazi invitat de onoare si onorat ca atare se numeste Serif si dincolo de aparenta orientare americana, in spatele lui se ascunde sofisticata veritabila bucatarie turceasca si nu fast’foodul ce se vinde pe la noi de multa vreme, de care doar numele este …

… specialitati diverse, cu nume intortocheate, dar respecta traditia extraordinarei bucatarii turcesti, lucru dovedit ulterior si de ceia ce am primit in farfurii …

Din pacate nu am reusit sa retin acele nume intortocheate, ce imi aduc aminte este ca mare parte din ele se terminau in Kebab laugh … iar ce am ales ca si baze a fost carnea de oaie, ce a fost pregatita intr’un mod exceptional, desi tin sa precizez faptul ca EU NU MANANC CARNE DE OAIE si nici de placut nu imi place cum este gatita pe la noi! Aici nu pot sa spun decat ca a fost gatita exceptional, cu mirodenii si ingrediente pe care nu le cunosc ca si denumire insa in mod cert, au creat un rai sub cerul gurii si o incantare palilelor mele gustative. Servirea a fost ireprosabila, cum am intalnit in foarte putine restaurante de la noi, mancarea foarte bine pregatita, admosfera dincolo de sentimentul ala ce il ai de obicei ca esti „vaca de muls” ce le’a calcat pragul! Ceva inedit … pe la noi … a fost faptul ca atat la venire cat si la plecare, am fost intapinati si respectiv condusi de patronul restaurantului, care pe langa un respect si bun simt deosebit de care a dat dovada, ne’a facut sa ne simtim atat bineveniti cat si sa plecam cu dorinta de a mai reveni!

Compania in care am savurat aceste bucate a fost una deosebita si in acelasi timp onoranta pentru mine! Nivelul intelectual la nivel de discutii cat si caldura cu care am fost inconjurat, nu ma fac decat sa multumesc lui Dumnezeu ca a creat si exista asemenea oameni pe pamantul asta! Am plecat de acolo atat cu burta plina cat mai ales cu sufletul plin si multumirea dincolo de cuvinte. Le multumesc si lor din tot sufletul meu!

Sunt in continuare pe modul batery recharge, dupa o perioada grea in care am muncit mult ca sa realizez obiectivele propuse in viitorul apropiat, aceasta mica pauza venind ca un dar si balsam de liniste ce sa ma ajute sa imi reincarc bateriile ca sa pot continua sa realizez proiectele in care sunt implicat.

Fericit si multumit inchei aceasta relatare din spatele frontului, aici … kiping taci, este abia inceputul! laugh

n’Joy!

5 comentarii la „Ziua 1 – Incursiuni culinare”

  1. Woooow! Chiar ieri am nimerit pe un site cu preparate culinare turcesti. Vreau sa-ti spun ca aratau bestial si , multumita lui goagal translator ( atat cat poate si el bietu`)am extras cateva retete .
    In alta ordine de idei…ma bucur sa te stiu cu sufletul plin!

    Răspunde
  2. ma bucur pentru tine si sper sa te relaxezi cel putin la fel de bine pe cat am facut-o eu in concediu. smile

    …nu ma pot abtine…cum frate sa nu-ti placa pastrama de oaie?!? nu stii ce e bun :))

    Răspunde
  3. Multumesc Victor, profit la maxim de fiecare secunda! 😉 Pastrama era singura carne de oaie pe care o puteam manca pe la noi … si cam atat … dar acum nu a fost doar atat! 😉

    Danette – cauta friptura care are in compozitie carnea de oaie, usturoi si patrunjel. Atat am retinut … din ce scria acolo dar era bestiala laugh Nu am cum sa fiu cu sufletul altfel atata vreme cat am in companie niste suflete extrem de evoluate si care imi completeaza goluruile uriase ramase in al meu dupa ce am daruit parti din el smile

    Sorana, asa este! Bun venit pe aici! 😉

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura