Patria a priori

Deviza heraldică aplicată la baza scutului – PATRIA A PRIORI – completează compoziţia, evidenţiind în ansamblul simbolic esenţa misiunii SRI de a proteja securitatea naţională prin loialitate, profesionalism şi adevăr, recunoscând valoarea incontestabilă şi fundamentală a Patriei.

Ce s’a ales de toate astea? Cand au fost respectate toate astea? De ce SRI nu este nici in ziua de azi un serviciu in folosul nostru ci unul mai degraba impotriva noastra? De ce ne sperie SRI in loc sa ne bucure sa ii stim, discreti, acolo undeva facandu’si treaba … adica aceia de a fi in prima linie de aparare a acestei tari?

Trecand peste acuzatiile nedovedite inca ce i’se aduc generalului Florian Coldea care ar fi fost parte a unui sistem mafiot de opresiune si politie politica, eu ca cetatean de rand ce nu se pretinde nimic mai mult decat un contribuabil la bugetele acestor servicii de informatii, daca am ceva de reprosat SRI’ului in frunte cu Coldea si toti directorii care s’au plimbat pe acolo ar fi urmatoarele lucruri:

  • Dezastrul din energie: componenta de o importanta deosebita in siguranta nationala, productia si distributia de energie electrica a ajuns in prag de colaps in vremea in care populatia plateste toate oalele sparte la un pret al energiei astronomic in raport cu veniturile desi putea fi unul simbolic in alte conditii! Unde a fost SRI cand baietii destepti din energie au dus pana aproape de pragul falimentului celui mai mare producator de pe la noi care este Hidroelectrica? Unde a fost SRI cand minele de carbuni din tara au fost devalizate de toti escrocii care le’au condus destinele? Unde a fost SRI si de ce nu a facut nimic cand banii de investitii in infrastructura au fost si sunt sifonati de companii straine prin intermediul firmelor terte romanesti? Unde a fost SRI cand coruptia a ros pana la os un sistem energetic ce ar fi trebuit sa asigure independenta energetica si confort cetatenilor acestei tari fara a mai avea nevoie de importurile de gaz rusesc?
  • Dezastrul din padurile tarii: resursa de importanta deosebita, din candva imensa masa lemnoasa a tarii anul trecut s’a ajuns pana la imposibilitatea de a mai asigura lemn de foc pentru populatie! Unde dracu a fost SRI cand drujbele faceau si fac legea in paduri? Unde a fost SRI cand mafia lemnului a atins niste cote atat de ridicate incat s’a ajuns pana la omoruri? Unde a fost SRI cand firmele straine isi faceau si isi fac de cap in continuare in tara asta fara a avea parca stapani?
  • Dezastrul din economie: incet si sigur Romania a ajuns o piata de desfacere, iar ce e productie in general e facuta de firme multinationale care nu fac decat sa scoata banii din tara prin diverse scheme in vremea in care investitiile cu capital romanesc au fost sufocate pana aproape de extinctie! Unde a fost SRI cand s’au intamplat toate astea?
  • Dezastrul din scoli si spitale: de importanta strategica primara pentru orice tara de pe pamantul asta, educatia si sanatatea in Romania sunt in moarte clinica sufocate de un sistem din care Hexifarma era doar si numai varful unui iceberg! Unde a fost SRI cand coruptia a mancat pana la os aceste ramuri importante ale tarii asteia? Unde a fost SRI si mai ales ce a facut in toti anii astia sa nu se ajunga in situatia asta?
  • Dezastrul din infrastructuta si transporturi: 27 de ani de jaf in aceste ramuri importante ale sigurantei nationale! Atat mai pot zice ca restul cred ca se stie! Unde a fost SRI in toti astia 27 de ani de jaf in care s’au cheltuit zeci si sute de miliarde pentru constructia unor autostrazi invizibile in vremea in care caile ferate si transportul aerian de stat sunt in colaps plutind doar la limita supravieturii! Unde dracu a fost SRI in toti astia 27 de ani? In ce fel a intervenit pentru a proteja aceste elemente de siguranta nationala?
  • Agicultura si suprafata agricola: 40% in mana strainilor. Cum este posibil asa ceva? Cum de a permis SRI ca pamantul acestei tari sa ajunga in asa mare proportie in mana altora iar noi sa importam produse agricole la suprapret?

Sunt doar cateva aspecte la care azi SRI trebuie sa raspunda in fata unei comisii parlamentare care sa investigheze transparent modul in care acest serviciu de o importanta strategica deosebita ar fi trebuit sa isi faca datoria dupa cum statutul sau o spune …

Esenţa misiunii SRI de a proteja securitatea naţională!

De ce oare dupa 27 de ani Securitatea inca exista? De ce oare dupa 27 de ani, Florian Coldea pare cel putin deocamdata a se fi comportat mai degraba ca un securist dedicat unui sistem mafiot din care facea parte integranta, decat ca un agent de securitate loial tarii pe care o seveste conform motto’ului …

Patria a priori!

Marturisesc ca mi’as dori sa cred ca schimbarea se va intelege mai mult decat debarcarea unui singur om! Dincolo de ce a facut sau nu acel om (repet, nevinovat pana la proba contrarie dincolo de supozitii pentru ca traim intr’o democratie si nu stat securist) exista un putregai in mijlocul acestui serviciu ce va putea fi eradicat doar si numai daca se va incepe curatenia cu oamenii vechilor structuri care inca fac legea acolo de zeci de ani! Reformarea reala si mai ales transparenta a SRI il poate transforma intr’un serviciu in slujba tarii din care sa faca parte agenti de securitate si nu securisti! Sunt convins ca in cadrul SRI lucreaza si oameni patrioti, buni profesionisti si care ar face lucrurile altfel, eu zic ca e momentul ca acesti oameni sa ajunga in posturile de conducere ale structurii, sa le paraseasca pe alea civile unde sunt acoperiti si in modul asta sa faca cumva uitata in timp securitatea ce este atat de prezenta astazi in viata si constiinta noastra!

Pe final voi spune ca poate sunt naiv, dar imi rezerv dreptul de a crede ca inca nu e prea tarziu!

5 comentarii la „Patria a priori”

  1. Eu nu cred ca-i Securitatea de vina. Probabil ca sunt tehnocratii laugh Glumesc bineinteles pentru ca de foarte multe ori am sustinut si eu ca securitatea n-a murit, dar nimeni n-a prea vrut sa ma asculte.

    Răspunde
  2. Ar cam trebui Maline draga! Daca vrem cu adevarat ca ceva sa se schimbe in tara asta, tu plecat acolo, sau noi ramasi aici … trebuie sa cascam urechile si mai ales gura! Nu avem dreptul de a mai permite structurilor securiste care doar au facut o rocada a puterii in ’90 pe sangele varsat de niste oameni fara vina, sa ne mai conduca destinele la infinit fara a avea nimic de spus in privinta asta fie pentru ca ne este frica fie pentru ca suntem indolenti. Din fericire vad zilele astea ca lumea e atenta la ce se intampla si incepe sa se implice. E un lucru bun, dar nu trebuie sa ne limitam la atat si sa ne lasam orbiti de cine stie ce fumigene vor fi aruncate in curand pentru a calma spiritele. Agentiile ne citesc si sunt atenti la reactii, bine ar fi sa aiba ce si la ce! smile
    In rest … cum Ponta nu mai e la moda, raman tehnocratii laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura