21 de rubini

21 de rubini este probabil ca unul dintre cele mai controversate filme din ultima vreme, pentru ca in primul rand este regizat de un preot crestin ortodox, care nu este la primul film, si in al doilea rand pentru ca deranjeaza foarte multa „lume buna”, deconspirand inbarligatgurile si coruptia din BOR, in cardasie cu corupta Justitie si mizerabila clasa politica romaneasca, slugarnicii inaltelor porti.

21 de rubini, diseara la Realitatea Plus

Singura televiziune care a accepat sa il difuzeze in tara a fost Realitatea Plus, unde va fi difuzat in aceasta seara la ora 22. In regia lui preotului Ciprian Mega, filmul a fost nominalizat la Gala de Film de la Moscova, acesta nefiind acceptat la alte festivaluri din Vest, decat daca ar fi fost ciuntit, lucru pe care preotul Mega nu l’a acceptat. Prezenta preotului Ciprian Mega la Moscova unde a raspuns la invitatia unei scurte intrevederi private cu presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a pus si mai rau paie pe foc, filmul find deja retras pentru proiectia in cinematografele din Romania.

Va recomand sa vedeti acest film!

Update

Intre timp, fimul integral este oferit gratuit spre vizionare pe Youtube. Vizionare placuta:

26 de comentarii la „21 de rubini”

  1. Hristos a înviat! smile
    Nu am urmărit, dar am deschis tv-ul inițial și pentru el, am văzut …un minut? din el, o scenă la o masă cu un preot care cerea să i se cânte Radumamii, oribil jocul, oribilă scena! Și dacă zice chestii, ce? Unii le știm, le trăim, deci nu am nevoie de masochism, bașca prost pe toată linia, cum numai noi știm face. Ăia zombi vor rămâne la fel pe mai departe…Noroc că a venit copilul și ne-am uitat la bălosul de Venom pentru că așa a dorit. pardon Recunosc că mă amuză agitația și reacțiile de după, de departe mai spumoase! laugh Suntem în…până peste, dar cui îi pasă? Ne-am pinguinizat irevocabil!

    Răspunde
    • Adevarat a inviat!

      Ce ai vazut este o poveste reala, jocul actorilor este dupa personajele reale … sunt multe substraturi in filmul care a fost fabulos, era de vazut filmul, poate altadata! smile

      Sa ai sabatori luminate, tovarasa! friends

      Răspunde
        • Lasa tovarasa, ca e vreme de toate, important e sa iti gasesti linistea in ceea ce faci si sa te bucuri de cei de langa tine, la fel cum fac si eu si ar trebui sa faca toata lumea! smile Toate cele bune si Doamne ajuta cu sanatate si bucurie!

          Răspunde
  2. @ice,
    … am ezitat să scriu ceva despre filmul ăsta.
    Îi lipsesc multe pentru a intra în lista filmelor bune. Aș fi vrut/așteptat ceva cu ritm, ceva cu cadre tăiate mai cu nerv, ceva mai aproape de Z (1969) a lui Costa-Gavras, un scenariu cu subtilitățile din The Conversation (1974) a lui Francis Ford Coppola , dialoguri ca cele din filmele lui Mircea Danieliuc… oricum, altceva.
    Așteptările au fost pe măsura laudelor aduse filmului.
    Dar cum viața bate filmul, această producție va intra glorios în groapa uitării colective.
    Și mai e ceva, este greu în România reală proiectezi ca și imagine a parchetarului altceva decât acest corp profesional a dosit să proiecteze despre el insuși în societate.
    Filmele pe care le-am amintit anterior ar fi fost un bun punct de plecare intr-un demers cinematografic onest pentru a transmite mesajul într-o țară în care de la consesn la politică totul se execută întocmai și la timp sub atenta supraveghere a serviciilor.
    Dar să nu ne autoiluzionăm, poate filmul nu se adresează pieții interne, poate comanditarul filmului a dorit exact acest produs , așa cum se aștepta, întocmai și la timp.
    P.S.
    Cele 2 filme amintite mi se par potrivite în comparația făcută prin asemanarile cu prezentul autohton.

    Răspunde
    • Eu l’am vazut avand informatii din interior si alte detalii care m’au ajutat sa il vad cu alti ochii, nimic nu a fost intamplator in filmul ala si tintele au fost foarte bine conturate, pentru ca filmul s’a bazat pe intamplari reale intr’un scenariu pe mai multe planuri. Dincolo de asta, opinia mea este ca a fost si este un film foarte bun, care scoate in evidenta niste adevaruri bine ascunse pana acum, in seara aia, ca o intamplare deloc intamplatoare, find martor in realitate la o parte descrisa foarte bine in film, dar mai putin inteleasa, pentru ca se afla dupa un val bine tesut, fapt care l’a indus in eroare si pe Bogdan Tiberiu Iacob, de la care mai iau lumina chiar si unii citori de pe aici, speculatiile lui, pe care le recunoaste ca atare, find ulterior preluate si de altii. Si nu, nu a sfarsit ingropat, a creat discutii, peste tot lumea vorbeste, unii au inteles ceva, altii nu mare lucru, dar lumea vorbeste, iar parintele Mega mai are o productie nelansata inca, iar presiunile sunt uriase. Una peste alta, fiecare are dreptul la opinia lui, unii au avut anumite asteptari preconcepute poate si au incercat sa isi croiasca opinia in baza acestor preconceptii, altii au inteles ce s’a putut, pana la urma chiar schimbul asta de idei si replici de aici, dovedeste ca despre film se discuta! smile

      Răspunde
      • ice,
        Nu vreau să te conving de ceeva anume.
        Imaginea ta de insider diferă de a mea. Diferă dramatic.
        Pentru mine filmul nu a trecut de ecran.
        O să incerc să-l revăd fără pauze de publicitate și fără burtiera pe care se derulau știri.
        Legat de filme, și nu doar…. am prorpria mea analiză, nu am marota formatorilor de opinie, folosec garderoba proprie a gândurilor mele.
        Dacă și când va fi urcat pe un torrent, ar fi interesant de văzut numărul de descărcări și cel de seederi, asta spune destul de multe.

        Răspunde
        • Departe de mine gandul ca ai vrea sa ma influentezi cu ceva, sau ca ai fi tu influentat de ceva. Eu am descris doar niste observatii desprinse din ce am monitorizat ca se discuta prin online, unde da, se discuta mult.

          Filmul de ieri este pe Youtube, unde nu sta deloc rau ca numar de vizionari pentru cele 22 de ore de cand a fost postat si unde s’au adunat deja opinii, multe, spre surprinderea mea, continand descrierea subtilitatile fimului. Daca iti faci timp de el, iti recomand sa il privesti fara nicio o preconceptie sau asteptari cu ce ai vrea sa vezi in raport cu alte productii, incearca doar sa il vezi asa cum este, in spatele lui find niste triste povesti de viata in care fictiunea este folosita doar pentru a putea fi un scenariu de film. Te rog sa le iei strict ca niste recomandari, nimic mai mult decat atat.

          Răspunde
          • Tovarășe ice,
            Am revăzut filmul. Între timp opiniile în spațiul public au devenit din ce, în ce mai radicale. Multă înverșunare în toate taberele. Multe dintre opiniile citite lipsite de argument. Adeseori exprimarea insultătoare la dresa celor ce nu acquiesează la opinia autorului. Ce mai, intreagul bestiariu virtual dezlănțuit in disputa asupra a aproape mai nimic.
            Un film. Doar un film dintre multe alte filme. A devenit un stindard al unui război dus pe marginea unor valori imateriale pe care unii le apără în mod real, iar alții doar le afișează pentru a-și declara aparteneța la o tabără ideologică. Vocali toți. Indecent de vocali.
            Toată agitația asta m-a dus cu gindul la https://youtu.be/V6hu83yVMlU .
            Las la final o scenă dintr-un film vechi, scena „Madame Hortense. has not the bugs. ” https://youtu.be/XMNMLLVeHxk .
            47 de secunde, atât durează. Cameră, dialog, montaj, ritm etc.
            Ne despart 60 de ani de momentul turnării acestui film. Și să nu uit, nu în cele din urmă poate în rețeta uni film bun întră și talentul echipei.

          • Da, din nefericire tot ce a ramas este radicalizarea absurda in ambele tabere, desi nu era cazul uneia, ci mai degraba un moment de reflexie sau pur si simplu luat ca … un film. In rest, esti si tu putin radical in comparatii sau asteptari, cand tintesti atat de sus unde nici macar aia care au creat filmele alea nu au mai ajuns vreodata, motiv pentru care au ramas unice si marcante in istoria cinematografiei universale! smile Cu toate astea, apreciez faptul ca ai avut rabdare sa il revezi in liniste si iti multumesc ca ai revenit cu o opinie! smile

          • Toa`șe mă declar vinovat de atitudine radicală. Și, da am așteptări mari în zonele în care investesc afect. Așteptările mele legate de lumescul de sub ceresc atunci când sunt împlinite, îmi dau brânci să să mai sper și să cred. E un soi de carburant… ca să nu o mai lungesc inutil, în sens figurat cam aici ne aflăm, https://youtu.be/gsW1sbWUZaE .

  3. Singura pastilă amară pe care am înghițit-o pe ziua de azi a fost o nouă știre cu judecătoarea lui Pascu. A întrebat-o pe mama fetei ucise dacă a fost la înmormântarea fiicei. dash Și m-am gândit la câte articole și discuții aprinse ( mai ales dacă procurarea e sau nu Kovesi ) pentru filmul ăsta, ce apăsări are lumea( bună ) …și la câți oameni altfel cu minte le stârnesc și le întrețin, pur și simplu nu se pot opri, pe activenews, de exemplu, e festival de articole cu rubinele păcii.

    Răspunde
    • Cum a facut, cum n’a facut, ambiguitatea relativa a filmului i’a atins pe multi si a creat dezbateri. Cu toate astea, si mie mi’se pare ca se face mult prea multa valva si asta cred ca se datoreaza faptului ca nu face decat sa reflecte oglinda sociala sordida a realitatii in care traim. Una peste alta, pentru mine ce am scris in articolul asta si comentat pe aici, cam atat a fost, in rest mi’se pare un subiect hranit artificial.

      Răspunde
      • Pe mine mă uimește faza că nu le dă cu virgulă unora faptul că filmul a fost difuzat la televiziunea cu emisiune liberă de nevaccinați, unde e mare sculă pe basculă cel care i-a făcut campanie lui Băsescu, adică Gușă. Vorbesc despre oameni care chiar erau pe sensuri diferite de ăștia.
        Tocmai se desfășoară o oroare în plan real, cu oameni care o trăiesc pe viu, nu niște personaje, și asta după niște ani în care s-a simțit până la os ce pot face trusturile de presă cu percepția…E de noaptea minții! Mulți dintre cei prinși de subiect la modul obsesiv au copii…
        Eu atâta zic: m-am ciocnit de câteva impresii la cald pe când filmul rula bine merci în cinematografe. Exprimau dezamăgire și nedumerire, adică prost și nimic controversat, pe lângă aceleași observații legate prezența mică a spectatorilor. Îți cunosc părerea hi, eu îți spun ce am văzut prin curțile altora, fără să îmi propun să aflu, nu știam, nu eram curioasă. În general ocolesc cu grație producțiile românești, dacă nu sunt vechi și nici acolo nu sunt neapărat vreo împătimită. Deci pe mine chiar mă lasă rece. Iar ceea ce și alții au observat, eu cred că e pertinent: de ce acum se poate viziona gratuit pe o platformă online? Mai cu seamă că filmul este realizat de un preot? Unde mai e cenzura?

        Răspunde
        • Tovarasa, eu sunt la portile raiului de o saptamana si cumva am stat departe de tot ce a insemnat controversa si lume in general, a fost ca un soi de detoxifiere sociala de care am profitat maxim. Fimul l’am vazut cu fratele meu, care mi’a povestit in seara aia tot ce este in spatele scenariului si multe extra, pentru ca stie foarte bine situatia, si personajele din spatele caracterelor fictive din film, lucruri pe care la randul meu nu le pot povestii pentru ca nu sunt de povestit oriunde si oricum. Pe acolo s’a oprit si povestea filmului pentru mine si din ziua aia nici ca am mai povestit ceva si cu exceptia celei de a doua zi cand l’am cautat online sa il pun si aici si am dat o geana pe la opinii, habar nu am de nimic, nici de pe la TV, si cu atat mai putin de pe net, unde am intrat doar pentru cateva minute/zi, asa … la cafeaua de dimineata sau intre ele, cum e si acum, asteptand sa se pregateasca lumea pentru a participa cu copiii parintelui la un concurs de toaca si unul de interpretare de muzica leturgica. La toaca are un campion/700 de parohii 2 ani consecutiv si probabil ca asta va fi al treilea, iar la muzica leturgica doua fetite cu voci de ingeri unde sunt sanse mari sa ia marile premii. Nici la cor nu sta rau deloc, desi aici e concurenta foarte grea. In concluzie, prefer sa imi ocup mintea cu lucrurile astea si sa il ajut pe popa cu tot ce pot ajuta, bucurandu’ma de bucuria lui si a lucrurilor frumoase care se intampla fara a fi promovate, desi ele exista. smile

          Răspunde
          • Păi bine, măi tov, și nu poți măcar liniști lumea confirmând sau infirmând dacă e vorba de Slujirea? laugh îți spun sigur că sunt și preoți în ceață și dau din lac în puț. laugh
            Succes copiilor părintelui frate! bravo Și ție…o alifie, că nu eu am deschis subiectul… laugh

          • Nu, nu este despre Slujirea! 😉

            Au luat copiii parintelui tot tot podimului si ce mentiuni se mai puteau lua la toaca, locul doi la muzica liturgica individual si marele premiu la cor! Marti, locurile I vor participa la faza pe Protopopiat! Am umblat toata ziua cu ei, nu am cuvinte sa va descriu dedicatia cu care au concurat si apoi bucuria care ne’au transmis’o! A fost o zi absolut minunata!

          • laugh
            Felicitări tuturor, inclusiv ție că ai ales așa vacanță! bravo Cu dificultățile aferente, timpul petrecut cu copiii e de pus pe rană. 😍

          • Da! Azi au finala mare, din nefericire nu am putut sa fiu langa ei, dar le tin pumnii si sper sa urce pe podiumul mare, acolo unde le este locul! angel

  4. În timp ce lumea se certa pentru un film cu doi hartiști reșapați am putea spune…(ghiși șini? laugh )

    “ Cum am fost până acum. Probabil habar nu ai că România are al șaselea grup de parlamentari, ca mărime. Ar fi trebuit să fim a șasea cea mai influentă țară. Când Germania, Franța sau Italia ar fi vrut ceva, ar fi trebuit să negociere cu noi, pentru că avem mai multe voturi decât Bulgaria sau Danemarca la un loc.”

    Sursa.

    “ Toată tărășenia asta provinde din NZIA (Net-Zero Industry Act), un regulament votat de Parlamentul European, inclusiv de parlamentarii români. României i se atribuie 10% din întreaga sarcină de depoluare a Europei.”

    Sursa.

    O mențiune: asta nu înseamnă că întodeauna găsesc un articol curat (dpmeudv ) în integralitatea lui. Uneori punctez ceea ce îmi sare în ochi și sursa, evident.

    “ Chiar ieri, Parlamentul European a adoptat cu 381 voturi pentru, 225 împotrivă şi 17 abţineri, acordul politic provizoriu privind îmbunătăţirea calităţii aerului în UE. Se stabilesc norme noi pentru anul 2030 pentru particule în suspensie (PM2,5, PM10), dioxid de azot şi dioxid de sulf. În anumite condiții, unele state pot cere amânări, dar nu e cazul nostru. După implementarea normelor, fiecare om cu sănătatea afectată de poluanți va putea cere în instanță despăgubiri de la orașele care-i găzduiesc. (…) Într-o țară normală, europarlamentarii români ți-ar fi explicat cum au votat miercuri și ce au de gând să facă în sensul ăsta în noul mandat. La noi toți tac.”

    Sursa.

    Răspunde
    • Forumul Economic Mondial a prezentat orașele C40 pe site-ul său web, iar la primele 100 de orașe, care au fondat proiectul, s-au alăturat și altele, numărul lor trecând în prezent de 1.100. Pe această listă găsim numeroase orașe din România, care au aderat până acum la regulile „zero carne, zero lapte, zero mașini”: Aiud, Alba Iulia, Bîrlad, Botoșani, Brașov, Buzău, Câmpina, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Moinești, Petroșani, Pitești, Suceava, Tulcea, Zalău.”

      Tovarășe, pune mâna și fă micii ăia ca să apuci să îi mănânci. laugh

      Conform Dănuței, el este singurul! care a făcut școală pe bune și asta pentru că l-au obligat părinții. Acum are carte și are parte, ncsf! pardon Un alt bebeluș alb. laugh ( fiind cu lebăda pe căciulă, noi ne-am reprofilat și ne lăudăm doar cu bebeluși uniktzi )

      “ Este formidabil să studiezi la unele dintre cele mai renumite școli superioare din lume. E fabulos să ai diplome pe care scrie Stanford și Harvard. Este dovada unei inteligențe deosebite, a capacității de învățare, a cunoștințelor dobândite etc.”

      Sursa.

      PAH scrie pe contul lui de socializare că s-a ales cu un nou proces…că așa-i în tenis.

      Pe Șarlă Vodă scoborât din caninul lui Vlad l-ați văzut pensulat cu roșu? laugh

      Răspunde
      • Tovarasa, ce trebuie sa se intample, trebuie sa se intample si se vor intampla, ca partial sau total, se vor intampla. Ultimele doua saptamani de reflexie si liniste in care am reusit performanta de a gandi, fara ganduri, mi’au adus cel putin pentru o vreme o cu totul alta perspectiva si viziune, mai ales ca am avut parte de lucruri care mi’au hranit sufletul, desi, inca mai am mult de lucru, cred ca sunt pe calea cea buna. In alta ordine de ideei, am trait suficient in comunism incat sa nu imi mai fie frica de nimic, iar ce pregatesc baietii astia, au mai incercat si aia si ce a urmat, stim cu totii, lumea lor incepand sa se prabuseasca fara a isi da seama de asta. Poate ca ce scriu sunt nitel cam pueril si dau de o inocenta infantila, insa e doar punctul ala de vedere ce nu vine in contradictie, ci doar completeaza spatiile goale. hi

        Răspunde
        • De acord! friends Tocmai am sărbătorit Învierea, care este și despre ce a trebuit să se întâmple și s-a întâmplat.

          Mulțumesc pentru editare! Parcă mi-ai umblat prin gânduri. thank_you

          Te mai stresez cu un link, tot cu studiile…și oameni curioși. De data aceasta, doamna curioasă nu are nevoie de apărare, cred că se descurcă foarte bine singură. mosking Ne spune că …

          ” La Harvard am avut cam 60% sau 70% din fonduri susținute din burse. Este o bursă celebră, David Rubenstein se cheamă…”

          Sursa.

          Răspunde
          • Faza aia cu umblatul prin ganduri, mi’a zis’o si frate’miu in timp ce vorbeam cum el … o fi vreun semn! laugh Cu placere tovarasa, multumesc pentru update’urile la evenimente pe care le aduci pe aici, macar tu, daca eu am fost lenes in ultima vreme! laugh

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura