Locuri de vizitat in Bucuresti – Parcul Herastrau

Scurt istoric:

Parcul Herăstrău sau Parcul Național Carol al II-lea a fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău (74 ha), este cel mai mare parc al Bucureștiului și este situat în partea de nord a orașului. Lacul din centrul parcului face parte din lanțul de lacuri al râului Colentina.

Înainte de 1930, zona pe care se află astăzi parcul era o zonă mlăștinoasă care a fost asanată în perioada 1930-1935. Cu această ocazie s-a pus și problema amenajării întregii suprafețe rămase liberă, ținând cont și de faptul că în zona respectivă exista deja Arcul de Triumf. S-au expropriat câteva zeci de locuințe sărace și o întreprindere industrială, s-au trasat alei pentru a face loc în mai 1939 celui mai întins spațiu verde din București.

De-a lungul istoriei sale, parcul s-a numit Parcul Național, Parcul Carol al II-lea și Parcul I. V. Stalin. Exista în parc o statuie a lui Stalin dată jos în 1956. În 1936, din inițiativa profesorului Dimitrie Gusti, s-a înființat Muzeul Satului pe malul lacului Herăstrău. Teatrul de Vară din Herăstrău situat lângă Muzeul Satului a fost construit în 1956.

Denumiri anterioare:

  • „Parcul National”, „Parcul Carol al II-lea” si „I.V.Stalin”.
  • In anul 1920 personalitati romanesti au fondat Asociatia Sportiva „COUNTRY CLUB”, care a devenit mai tarziu „Clubul Diplomatic”.
  • In Parcul Herastrau se afla o zona rezidentiala speciala, constituita de Palatul Elisabeta construit de catre arhitectul Corneliu M. Marcu, in prezent fiind resedinta oficiala a Regelui Mihai. Aici, la 30 decembrie 1947, Regele a semnat abdicarea fortata si a pornit in exil.

wikipedia.org

Herastraul de astazi …

Este un loc de liniste, aer culoare si verdeata situat intr’un oras care nu doarme niciodata, acest parc este un loc pe care trebuie sa il vizitezi daca pasi te poarta prin Bucuresti. M’am bucurat sa il vad ingrijit, curat si plin cu oameni care nu si’au uitat acasa cei 7 ani de acasa.

Una dintre principalele atractii bineinteles ca il reprezinta plimbarea cu vaporasul pe lacul care poarta acelasi nume, o plimbare care dureaza in jur de 30 de minute si costa doar 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii, sau se poate opta pentru plimbari cu barca (6 lei/persoana) sau hidrobicicleta (12 lei/cuplu). Alte locuri care merita vizitate, sunt Insula Trandafirilor, Insula Plopilor, Gradina Japoneza sau Expo Flora.

Partea cea mai buna este ca pentru a vizita parcul, care este destul de mare, in incinta parcului gasiti pentru inchiriere biciclete …

… ce spre marea noastra supriza, am aflat ca se ofera gratuit si fara limita de timp, oricui are un buletin de indentitate in baza caruia completeaza in formular de inchiriere. Din partea mea, un mare BRAVO’S MONSER! pentru acest program pus la cale de o organizatie nonprofit si cativa sponsori. Bineinteles ca nu am ratat ocazia de a ma urca pe bicicleta si pentru cateva ore bune sa bat parcul in lungul si latul pui, atat de pistele de biciclete special create cat si pe langa sau pe unde mi s’a nazarit spre disperarea unora care erau doar pietoni laugh Si iaca si bidiviul meu focos …

Una peste alta, am petrecut o zi extraordinara in acest frumos parc. Pe langa plimbarile linistite pe aleile sale de pe malul lacului sau goana cu bicicleta laugh … in incinta lui se desfasoara in mai multe locatii diverse manifestari cultural artistice, expozitii sau vernisaje de tot soiul, la care poti sa fi martor daca te incanta.

Galerie foto … n’joy …

Singura chestie asupra careia as vrea sa va avertizez este faptul ca preturile la terasele din incinta parcului sunt de la piperate in sus … ca exemplu … o banala sticla de apa plata de 0,5L costa 5 lei laugh, iar mancarea este putina, proasta si scumpa, de aia ar fi bine, sa evitati acele locatii si sa va cumparati ce va este necesar din afara parcului, unde gasiti destule chioscuri! 😉

Cu astea fiind spuse, va doresc distractie placuta daca ajungeti in Herastrau, va recomand sa nu il ratati!

Locatie: Bucuresti, bulevarul Kiseleff.

Un comentariu la „Locuri de vizitat in Bucuresti – Parcul Herastrau”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura