Angela Merkel recunoaste ca: „Acordurile de la Minsk au fost o incercare de a da timp Ucrainei!”

Dupa anexarea peninsulei Crimeea din 2014 printr’o operatiune de tip blitzkrieg a Rusiei, in perioada 2014-2015 au fost semnate doua acorduri la Minsk intre Rusia si Ucraina, care prevedeau garantiile Rusiei ca nu vor ataca si anexa alte teritorii ale Ucrainei in urma unor obligatii pe care si’le asuma Ucraina in fata Rusiei, printre cele mai importante numarandu’se recunoasterea penisulei Crimeea ca parte a Rusiei; federalizarea Ucrainei prin modificarea Constitutiei si organizarea de alegeri pentru recunoasterea legitimitatii independentei Republicilor Donetk și Luhansk; garantia ca Ucraina nu va face niciodata cereri de aderare la NATO; schimb de prizonieri; demilitarizarea Ucrainei de armamentul greu detiut si incetarea imediata si totala a focului si atacurilor Ucrainei asupra republicilor separatiste Donetk și Luhansk. Ca parte a puterilor garante ca aceste acorduri de la Minsk vor fi respectate, au fost Germania, reprezentata de cancelarul Angela Merkel si Franta, reprezentata de presedintele  Francois Holland .

Angela Merkel recunoaste ca: „Acordurile de la Minsk au fost semnate pentru a acorda Ucrainei timp!”

Acordurile de la Minsk au fost semnate cu scopul „de a da timp Ucrainei” sa se se intareasca economic si sa dea timp statelor NATO pentru a pregati din punct de vedere miliar Ucraina, recunoaste fostul cancelar german Angela Merkel, intr’un interviu publicat miercuri in ziarul Zeit.

„Acordul de la Minsk din 2014 a fost o încercare de a da timp Ucrainei. Este clar pentru toata lumea ca acest conflict suspendat nu a solutionat problema, dar  a oferit Ucrainei un timp nepretuit care a fost folosit de Ucraina pentru a deveni mai puternica, dupa cum se vede astazi. (…) Statele NATO nu ar fi putut sprijini Kievul la nivelul pe care îl fac astazi la acea vreme, Ucraina din 2014-2015 nu era ca si Ucraina moderna!”

a declarat Angela Merkel pentru ziarul Zeit.de, preluat de agentia de presa TASS.

Angela Merkel confirma ca acuzatiile lui Vladimir Putin la adresa occidentului sunt reale?

Aceasta afirmatie foarte grava  facuta de fostul cancelar german, Angela Merkel, care a fost parte garanta a semnarii acordului, pentru ca azi sa recunoasca public faptul ca acordurile de la Minsk nu au fost nimic altceva decat o tentativa de tragere pe sfoara a Federatiei Ruse pentru a oferi Ucrainei „timp pentru a deveni mai puternica” cu ajutorul NATO, nu face decat sa ne duca cu gandul la faptul ca fostul cancelar al Germaniei confirma ca find reale acuzatiile aduse in nenumarate randuri occidentului de presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, care a pus razboiul declansat in Ucraina pe seama diversiunii ce a dus la nerespectarea de catre Ucraina si puterile garante a acordurilor semnate la Minsk, in toti cei 7 ani de zile de la semnarea acordurilor, nici macar un singur punct nefind respectat, desi Ucraina si puterile garante si’au asumat medierea implementari punctelor din acorduri de catre partea ucraineana!

Intrebari legitime ce doar istoria care urmeaza sa se scrie, le va da un raspuns

Avand in vedere acest conflict profund intre marile puteri ale lumii datorat lipsei totale de incredere si posibilitatea solutionarii prin dialog si diplomatie a conflictului, devine evident de ce o pace la masa negocierilor nu a fost posibila pana acum, intrebarea care ramane este cand aceaste negocieri ar putea fi reluate si de cine, avand in vedere faptul ca Vladimir Putin nu mai are incredere in niciun lider din occident si cumva, pe buna dreptate?! Care sunt liderii din partea occidentului cu care sa accepte sa stea la masa si ce garantii pot acestia oferi Federatiei Ruse dupa ce au incercat sa o traga pe sfoara prin acordurile de la Minsk? Cum va explica occidentul rusinea de a fi invins in corpore de Rusia, in joc find sacrificarea Europei prin deazastrul energetic si economic creat dupa ce au jucat soarta UE la zar intr’un razboi pentru care nu erau pregatiti si in ciuda sprijinului masiv pentru razboi acordat de USA? Este lumea occidentala pregatita pentru asa ceva si Vestul va putea inghiti repercursiunile economice si sociale ce urmeaza sa il subrezeasca pana la riscul prabusirii in urmatorii multi ani de acum inainte? Cum va supravietui economic fara resursele ieftine ale Rusiei, resurse care au fost baza dezvoltarii occidentului in toti anii de dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial?

Opinie personala

Asadar, in vremea in care pe noi ne tin ocupati cu Schengen si punerea oamenilor pe drumuri ca sa completeze niste hartii complet inutile, ca sa beneficieze de reducere la utilitati pentru care Putin e de vina, prin lumea se intampla lucruri care incep usor sa lamureasca cum stau defapt lucrurile in ce priveste carambolul din Ucraina, dincolo de propaganda de razboi preluata de aproape toata mainstream media occidentala si copiatorii de la noi, in baza unui ordin pe unitate. In conditile in care Angela Merkel face aceste dezvaluiri publice, este clar ca razboiul din Ucraina nu are nici cea mai mica sansa  sa se incheie prea curand si nici in baza vreunui tratat de pace, Federatia Rusa fiind in mod cert determinata sa continue ofensiva in Ucraina pana cand acest conflict se va finaliza printr’o predare neconditionata a Ucrainei, in urma careia occidentul va trebui sa isi recunoasca infrangerea intr’un fel sau altul, opinia a tot mai multi specialisti din domeniul militar din USA si a altor tari occidentale mergand in aceasta directie. Argumentele pe care isi sprijina aceaste opinii sunt legate de costurile razboiului care cresc de la o zi la alta, strategia Rusiei de a isi reduce pierderile in vremea in care bombardeza masiv si precis infrastructura critica a Ucrainei, incepand sa dea rezultate,  fiecare zi care trece find in avantajul Rusiei prin ridicarea costurilor razboiului pentru tarile occidentale cu zeci de milioane de dolari/zi, in vremea in care Ucraina se transforma intr’o ruina. Un alt argument exprimat de expertii militari care sunt ocoliti de presa mainstream, este cel al epuizarii stocurilor de armament modern, la ora actuala acesta find epuizat in totalitate de tarile europene, in vremea in care nici in USA situatia nu e deloc mai buna, unele stocuri find deja complet epuizate, iar altele aproape de epuizare, trimiterea a cateva sisteme antiaeriene Patriot find cam ultima transa de armament modern pe care SUA o mai poate face, conform specialistilor, impactul real in teren al acestor sisteme urmand sa fie nesemnificativ, Rusia dominand spatiul aerian cu rachete si drone pentru care aceste sistemele Patriot nu au fost concepute si sunt doar in mica masura eficiente. La toate astea se mai adauga faptul ca Ucraina a suferit uriase pierderi de vieti omenesti, Ministerul Apararii din Ucraina recunoscand recent in mod public faptul ca a oferit informatii false cu privire la numarul de pierderi, secretul acestui lucru facand parte din strategia de razboi. O alta problema pare a fi reprezentata de pierderile uriase in randul mercenarilor si a faptului ca numarul de mercenari straini dispusi sa lupte in acest razboi este tot mai mic datorita acestui aspect.

UPDATE

Scott Ritter, former United States Marine Corps intelligence officer, despre realitatea  frontului din Ucraina, implicarea Romaniei in razboiul din Ucraina si eventuala unire cu Republica Moldova, o tara care are trecuta neutralitatea in Constitutie:

Daca ati reusit sa cititi pana aici, va invit sa dezbatem, ca de obicei, pe la comentarii.

UPDATE

Apar tot mai multe semne ca pana in primavara s’ar putea sa se incheie si razboiul din Ucraina, Kissinger da semnalul unei paci din care occidentul trebui sa se recunoasca infrant, iar Rusia trebuie recunoscuta de occident in noua structura de securitate ca cea ce este, o mare putere cu sfera de influenta in Europa Centrala si de Est.

„Lumea de astăzi se află într-un moment de cotitură comparabil în Ucraina, în timp ce iarna impune o pauză în operațiunile militare pe scară largă de acolo. Mi-am exprimat în repetate rânduri sprijinul pentru efortul militar aliat de a contracara agresiunea Rusiei în Ucraina. Dar se apropie momentul să ne bazăm pe schimbările strategice care au fost deja realizate și să le integrăm într-o nouă structură în vederea obținerii păcii prin negociere. (…) Moscova a avut contribuții decisive la echilibrul global și la balanța de putere timp de peste o jumătate de mileniu. Rolul său istoric nu ar trebui să fie degradat! În cazul în care Rusia, cu „raza sa de acțiune nucleară globală”, ar fi cuprinsă de probleme interne, acest lucru ar putea declanșa probleme în întreaga lume. (…)Dacă linia de demarcație de dinainte de război dintre Ucraina și Rusia nu poate fi realizată prin luptă sau prin negocieri, ar putea fi explorată recurgerea la principiul autodeterminării. Referendumurile supravegheate la nivel internațional privind autodeterminarea ar putea fi aplicate în cazul unor teritorii deosebit de divizate care au schimbat apartenența în mod repetat de-a lungul secolelor! Scopul unui proces de pace ar fi dublu: să confirme libertatea Ucrainei și să definească o nouă structură internațională, în special pentru Europa Centrală și de Est. În cele din urmă, Rusia ar trebui să își găsească un loc într-o astfel de ordine”

a scris Henry Kissinger.

16 comentarii la „Angela Merkel recunoaste ca: „Acordurile de la Minsk au fost o incercare de a da timp Ucrainei!””

  1. Eu vad prin declaratia asta ca Merkel se spala elegant pe maini, bagand in cacat pe actualii lideri care vor trebui sa raspunda pentru dezastrul gestionarii situatiei dupa ce ea nu a mai fost in functie. Joaca pervers cu a jucat mereu si joaca bine, iar de acum nici dracu nu mai poate arunca vina pe ea, desi ca azi e razboi e in parte la fel de vinovata.

    Răspunde
  2. Inainte cu un an sa inceapa razboiul a tot urlat MINSK, nebunul din Kremlin si a tot plimbat trupe la granitele Ucrainei, numai cine n-a vrut sa vada nu a vazut. Acum vine Merkel sa recunoasca faptul ca s-a prins Putin la timp si le-a dat mucul inainte sa-si faca americanii treaba? E perversa tanti Merkel, scorpia drak.

    Răspunde
    • E jocul murdar al marilor puteri, facea parte din agenda, trist e doar ca la mijloc sunt X milioane de oameni care acum sunt in ochiul ciclonului, in vremea in care oameni ca Merkel isi traiesc linistiti viata.

      Răspunde
  3. Nu sunt vreun ministru competent de externe, aurescu gen, dar din ce știu din istorie, un autodenunț de genul ăsta, când un oficial ( ok, e fost oficial ) al unui stat recunoaște că încalcă cu bună știință un acord de securitate, este practic o declarație de război, sau o invitație la declarație de război din partea părții lezate .. Merkel vrea iar tancurile rusești la Berlin, că altfel nu-mi explic .. posibil asta sa fie de fapt singura salvare economică a Germaniei, să devină un stat sub ocupație rusă, în loc de ocupație americană, cum este acum.. răspunsul lui Putin a fost prompt la afirmația lui Merkel, și a spus că pentru el ceea ce zice occidentul nu valorează nici cât o ceapa degerată, ca să nu mă obosesc sa caut citatul exact..
    PS. Nu m-ar mira ca peste câțiva ani, vreun fost cancelar austriac, sau fost prim ministru olandez, să recunoască senin, că nu aveau nicio intenție să ne primească vreodată în Schengen, ci doar au tras de timp să aibă timp să jefuiască ce aveau de jefuit ..

    Răspunde
    • In afara de faptul ca se spala pe maini, inca nu ma prind nici eu ce e in spatele declaratiei, insa asa cu am scris, este una din cele mai grave pe care le’am vazut de cand a inceput razboiul pana azi, la noi find liniste totala, bineinteles! Urmeaza sa vedem ce iasa de aici.

      Răspunde
  4. Bună ziua,

    E foarte grav daca este adevărat.
    Pe Zeit.de nu găsesc articolul.
    Vă rog frumos să-mi trimiteți un link direct către articol.

    Cu mulțumiri anticipate,

    Liviu Iancovescu

    Răspunde
  5. Cam asta ar putea să iasă de aici :

    „After the recognition of Merkel, Germany and France bear moral and material responsibility for what is happening in Ukraine. They will have to pay compensation to the residents of Donbass for 8 years of genocide and damage.”

    Sursa.
    Cu diferența că nu tribunalul va stabili acele compensații, ci un acord de pace, sau capitulare, după caz și încăpățânare..

    Răspunde
    • Cu siguranta ca Rusia nu se va multumi doar cu niste scuze si eventual o sticla de votca pe post de compensatie. Aici e si marea problema a acestui razboi, „geniile” din spatele Europei occidentula a intrat in cacatul asta pacaliti de americani si dupa ce au bombardat toate podurile, acum nu prea mai au loc de o iesire eleganta, ci doar una umilitoare si scumpa ca frasu!

      Răspunde
  6. Aici, decât o analiză a unor băjeți care nu au luat lumină de la Tadu Rudor și nici cu Angela nu se iau în clanță că n-are băjeții timp de ea. drinks

    Răspunde
    • Da, acesti bajeti reprezinta un fel de voce a ratiunii. Parerea mea e ca fac doar damage control, daca rusii rezolva Ucraina in stilul lor. In rest, vacarii nu stie sah, ei stie doar poker cu pistoale, plus ca e si stubborns as mules. Sunt curios cand, nu daca, se va da comanda: romani, treceti Prutu’, ca ne tine de sase aliatu’ strategic! hi

      Răspunde
    • Pe Douglas Macgregor si Scott Ritter ii urmaresc pe unde ii prind, sunt unii dintre expertii militari care s’au pastrat lucizi si pozitionat ca voci ale ratiunii inca de la inceputul conflictului, explicand argumentat si pe limba tuturor evolutia conflictului, pana acum confirmandu’se aproape tot ce au prevazut.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura