Nimeni nu isi doreste un acord de pace in urma negocierilor de la Minsk

Dupa zile intregi in care ucrainieni au refuzat orice discutii de pace cu Moscova neeaceptand preconditiile puse de Putin, intr’un final s’a decis ca la Minsk sa aiba loc o intalnire istorica la care sa participe delegatiile ucrainiene si ruse, Putin cedand pentru prima oara sa accepte aceste discutii fara preconditiile dure impuse pana acum Ucrainei.

Nimeni nu isi doreste un acord de pace in urma negocierilor de la Minsk

Desi teoretic aceasta intalnire ar fi trebuit sa fie una de bun augur in care partile ar fi urmat sa se intalneasca pentru a deschide o cale de negociere ce ar fi putut duce la un acord de pace, inaintea acestei intalniri, imbecilismul si pofta de razboi a Vestului a dinamitat orice posibilitate de pace intre cele doua parti prin declaratii care mai de care mai belicoase si emiterea unor conditii care pentru Rusia ar fi imposibil de acceptat, punand in felul asta paie pe foc intr’un conflict bizar in care Rusia a evitat pana acum sa isi angreneze intrega forta distructiva, probabil dorinta a acestora fiind in continuare acea de a deschide drumul spre federalizarea Ucrainei sub controlul Kremlinului.

Putin ordona activarea arsenalul nuclear in stare de alerta ridicata

Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat duminica Ministerului Apararii sa puna arsenalul nuclear ”de descurajare” in alerta ridicata dupa ”anunțurile agresive ale țărilor NATO”.

”Liderii statelor NATO își permit declarații agresive la adresa țării noastre, de aceea ordon Ministrului Apărării și șefului Statului Major să transfere forțele de descurajare ale Armatei Ruse (arsenlul nuclear – n.red.) în stare de alertă ridicată”

a spus Putin citat de Reuters, dupa ce tarile NATO au decis atat sanctiuni economice dure cat si trimiterea de armament de sute de milioane de euro in Ucraina, Rusia percepand acest lucru ca pe o amenintare indirecta, rezultatul fiind activarea arsenalului nuclear anuntat de Putin, occidentul jucand in continuare perversa carte a neprihnirii in escaladarea acestui conflict.

Casa Alba reactioneaza prin a il acuza pe Putin de „fabricarea unor amenintari care nu exista”

„Acesta este un tipar repetat pe care l-am văzut de la președintele Putin în timpul acestui conflict, care constă în fabricarea de amenințări care nu există pentru a justifica continuarea unei agresiuni (…)Niciun moment Rusia nu a fost ameninţată de NATO sau Ucraina (…) Vom rezista la asta. Avem capacitatea de a ne apăra”

a declarat Jen Psaki, Director de Comunicare al Casei Albe, anuntand in paralele ca SUA va suplimenta trupele NATO din Est, acum cativa ani discutandu’se chiar de amplasarea unor arme nucleare de mici dimensiuni in Europa.

Belarus ar putea deveni o noua putere nucleara a lumii

In urma unui referendum organizat in Belarus care a trecut cu o mare majoritate de voturi, Belarus renunta la statutul de neutralitate si poate cere Rusiei arme nucleare, iar Lukasenko poate ramane la putere pana in 2035, astfel ca o parte din arsenalul nuclear al Moscovei sub contolul Rusie ar urma sa fie mutat in Belarus, decizie prin care Rusia incearca sa evitate astfel vreo tentativa de amestec occidental in destabilizarea Belarusului o tentativa de preluare a puteri de catre occident sfarsind dramatic in cursul anului trecut.

Ucraina este ”una dintre noi şi îi dorim în Uniunea Europeană”

A declarat presedintele CE, Ursula von der Leyen interviu pentru Euronews …

”Avem un proces cu Ucraina care este, de exemplu, integrarea pieţei ucrainene în piaţa unică (…) Avem o cooperare foarte strânsă pe reţeaua energetică, de exemplu”

a afirmat von der Leyen, punand in felul asta paie pe foc intr’o situatie delicata in care integrarea in UE a Ucrainei este un lucru de neacceptat pentru Rusia.

Opinie personala

Nu trebuie sa fi nici vreo lumina si nici vreun expert in geopolitica ca sa intelegi ca nimeni nu vrea pace si nici nu exista macar premisele unui armistitiu, Putin fiind atat provocat cat si fortat de situatie sa mearga mai departe cu acest experiement militar bizar din Ucraina, conflict in urma caruia nimeni nu poate sa prevada ce va urma, mintile demonice care conduc lume asta, manipuland si alimentand acest conflict, probabil mizand pe faptul ca va fi unul rapid si de scurta durata, pe acelasi model al primului si celui de la doilea razboi mondial, ce intr’un final au ajuns sa fie in locul unor conflicte scurte, unele dintre cele mai mari rani de pe obrazul umanitatii din toate timpurile, semanand distrugere si moarte vreme de mai multi ani la randul si toata durerea si distrugerile care au urmat sa fie doar pentru ca orgoliile si nebunia, setea de sange si putere a unei maini de oameni si a demonilor lor sa fie satisfacute cu pretul sangelui si suferintei a milioane de oameni nevinovati!

Ca lectura suplimentara, scris pe aici inca din 2015:

Nimeni nu isi doreste pace in urma negocierilor de la Minsk 549x480

26 de comentarii la „Nimeni nu isi doreste un acord de pace in urma negocierilor de la Minsk”

 1. Acord de pace in ce condiții, ale invadatorului?
  Predați-va ca sa fie pace pe pământ ?
  Nici o discuție fără condiția plecării rușilor (de urgenta) nu are sens.

  Răspunde
  • Pai stai asa, ca invadatori sunt toti in Ucraina, unii mai pe fata, altii mai pe dos! 😉 Asta nu vede nimeni, ca deh, duduie propaganda de ambele parti! smile

   Răspunde
   • Si rusii ce cauta acolo, ziua de ieri ? unknw pana mea, nu-s sfinți ucrainenii dar principiile sunt cele normale, is aleși, votați, au dreptul sa-și aleagă singuri direcția
    Nu poți sa pui pușca la cap cuiva care joaca pe principiile astea doar pentru ca nu-ti cade bine tie, asta e, ucrainenii n-au alta ieșire, nici rusii n-au de acum alta ieșire decât sa-i omoare sau sa-i ocupe ca deja căcatul a fost făcut când au intrat cu armata peste ei, din momentul ala pa.. nu mai e de acum cale de întors la discuții. Daca au avut divergente, alte chestii, teritoriale, umane, erau tribunale internaționale, cu armele astea te bați acum, nu cu armata. Eu nu-l vad bine pe Putin, mare lucru sa nu se intample vreun puci chiar prin Rusia sau sa aibă vreun accident.. nevinovat

    Răspunde
    • Da, sa își aleagă singuri direcția, cum am făcut noi cu referendumul cu Băsescu, și erata dictată de nuland.. ne place sau nu, Ucraina e un soi de Siria acum, cu polii de putere implicați în roluri inversate.. a lua partea rușilor sau a Ucrainei în cazul de față e o greșeală pe care o vom plăti la un moment dat.. când uniunea sovietică a invadat Cehoslovacia, am fost neutri ( da , am condamnat invazia, dar nu am dat ajutor militar țării invadate ) , și am beneficiat politic și economic peste un deceniu .. și ca reminder – in istorie are mereu dreptate cine e mai puternic – până nu știi cine e mai puternic ( nu uitați de China in ecuația asta ), e mai bine ca la nivel de stat sa fim precauți – individual putem avea ce opinii vrem, dar ce face statul român ne va afecta pe toți, cum s-a întâmplat mereu..

     Răspunde
     • Din punctul meu de vedere cea mai mare greșeala e sa închizi ochii la prostiile rușilor
      Au un singur punct pe care îl joaca la negocieri, resursele energetice.
      Iar asta e o chestie fără ieșire, și dacă dai la pace și dacă ești contra politicii lor într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu tot sub grumazul lor ajungi.
      Si nu, indiferent cat ar fi de greu nu merita sa-ti vinzi viitorul stand capra rușilor

     • Dacă ești așa pornit, feel free să te duci sa te lupți cu rușii în Ucraina, deja una din țările baltice a oficializat abordarea asta.. eu, cu serviciul militar făcut, prefer sa stau pe curul meu , nu să fiu un pion pe tabla de șah a intereselor altora.. uităm prea repede fuga din Afganistan, și nefericiții ăia agățați disperați de avioane.. unii vor neapărat al treilea război mondial .. o să-l avem dacă lumea vrea neapărat să aibă dreptate.. Putin este un reprezentant al establishmentului rusesc, cum Biden e al celui american .. și Putin zis că o lume fara Rusia nu poate exista .. inclusiv fizic – nu cred că se referea la metafizic…

     • E mai onorabil sa reacționezi cinstit decât sa bați din palme si sa te guduri la ceea ce face ca altfel nu primești gaz.
      Dar na, fiecare supraviețuite cum știe

     • Noi, românii, nu suntem dependenți de gazul rusesc.. dar nu doresc, de ‘onorabili’ ce suntem, să ne luam vreo atomică in cap, doar să puncteze rușii că sunt hotărâți – doar nu încep ei cu americanii, vor alege un fraier să-și ia una in cap, fără motiv, doar ca exemplu – aceeași strategie care se aplică la bătăile între găștile de cartier.. căci asta suntem, și pentru americani și pentru ruși, fraierul împins în față.. după al doilea mare război, ni s-a hotărât soarta pe un șervețel de la masa la care negociau șmecherii..

     • De gudurat, se gudură toată Europa. Sancțiunea e dată pentru Ns2, aia nefuncțională. cool De acum s- a terminat cu comentariile la facturi, avem motiv, ne sacrificăm ( bidon dixit, putem extrapola de la referirea cu prețul de la pompă ) pentru niște ” sancțiuni” teoretice ca să troneze minciuna în scaunul adevărului.
      Ați văzut fețele „ucrainienilor” care au intrat în țară? Curat europeni! sarcastic
      Geografic nici noul normal nu poate face ceva. Suntem cu rușii în coastă. Nici cu infuzia de refugiați nu se schimbă, kalergi cere timp…și tot lângă ruși vor sta. Dacă se adeverește ce cred eu, că se refac sferele de influență, urmează șervețelul 2.0. Toți care stau cu boicotul în gură vor schimba „meniul ” fără nicio tresărire. Am mai văzut și nu o singură oară…în fond și Arșinel este revoluționar de la 89 recunoscut oficial,că ne plac narativele oficiale de doi ani deja…
      Noi suntem neamul lui Dabija! sarcastic
      LOL, Cola, și tu cu gândul la șervețelul nenorocit!

     • Personal m- am convins că și după 89 am trăit după modelul șervețelului. Nimic nu s- a făcut fără aprobarea rușilor, am devenit lămâia numai bună de stors a licuricilor pentru că cele mai bune afaceri le faci atunci când plătește altul pentru tine, că au câștigat timp ( după destrămarea urss ) sau că aveau note de achitat ori de făcut favoruri, rușii le- au făcut ( și ) pe spinarea noastră. Acum s- ar putea să se fi încheiat balul…indiferent de cine va fi tătucul lor, Putin ori altul, va dori să își ia jucăria înapoi… no Geografia, precum spuneam… De asta pe mine una mă lasă rece tot, nouă oricum nu ne va fi bine…nu e fatalism, e certitudine, trecutul o confirmă.

     • Noi suntem oameni in primul rand și plecam de la premiza ca oamenii se schimba, fiindcă permanent au evoluat spre valori umanitare, inclusiv rusii. In majoritatea cazurilor ce a fost nasol nu s-a mai repetat pentru ca am învățat ceva de acolo. Si nu cred ca vrem sa mai revenim înapoi

     • Am văzut, ne- am umplut de umanitate în ăști doi ani, ce să zic! De parcă ăsta de acum ar fi război…dar să zicem că ar fi de dragul discuției, vorbim povești, nu e ca și cum ar fi primul după WW2. Nici măcar primul în proximitatea noastră! Bașca s- a recunoscut în instanțe că unele au fost pornite pe minciuni…post factual, nimeni nu a plătit nimic, Blair e încă o voce publică, colac peste pupăză, alții’s oale și ulcele, nevinovați postmortem…sigur nu le mai ține de cald ce au hotărât judecătorii.

     • @cola Daca in 1968 n-am fi fost neutri ( da , am condamnat invazia, dar nu am dat ajutor militar țării invadate ) , la ora asta nu mai existam in memoria lumii decat prin dovezi arheologice . Sau crezi cumva ca …de frica ” laserului ” s-au oprit rusii la granita si … INCA CREZI ASTA ?

    • Nu trebuie sa fim naivi… Sârbii și-au luat bombe în cap fără măcar să li se declare război de către cineva, pe motiv de protecție minorități .. Siria , cu cea mai mare toleranță religioasă în zona aia , a fost făcută praf.. a fost drept ? who gives a shit .. specia noastră nu progresează dacă nu duce războaie.. tot ce s-a inventat semnificativ de către specia noastră a fost legat de conflicte, de război, de violență.. altfel trăiam încă în cirezi precum bivolii africani .. dacă nu pornesc războaie rușii, pornesc americanii ( care în fapt sunt campioni la asta, de aia sunt și așa avansați tehnologic ), chinezii, etc.. diferențele de doctrină între beligeranți au ca subiect doar modul în care își țin populațiile suficient de lacome și agresive , sa fie capabile să sfâșie potențialul inamic.. de la sparta, asirieni, romani , la blocul comunist, la cel capitalist .. dar avem sentimente înalte, suntem sensibili și mânați de nobile idealuri – ipocrizie cât cuprinde .. se înarmează nemții – au băgat de deschidere 100 miliarde pentru armată – le miroase a sânge și lor, și e profit de făcut din război, dacă din cazane pe patru roți nu mai merge..

     Răspunde
     • @cola Daca n-ai vazut , daca nu sti ce-au facut sarbii atunci , mai bine taci ! Mai vroiai s a le declare si razboi in conditiile in care ei sarbii si liderul Milosovichi macelareau pe oricine nu era sarb , si-n special pe oricine nu-si facea crucea ca ei adica….nu era ” crestin ” ca si ei ? Asta in conditiile in care , cu doar zece ani mai inainte nici macar nu-i interesa chestia asta iar liderul…avea grije ca a sa ceva s a nu se intample . D-aia zic : nu sti , mai bine taci eventual nu-ti mai aduna informatiile de pe aiurea . Eu am vazut ce-a fost acolo din nefericire caci , daca pana atunci vedeam unul sau doi morti in zece ani…atunci am vazut zeci de morti in doar cateva zile . Fara suparare „cola ” repet : stiu , am vazut .!

     • Oricum nu vezi dubla măsură, ești orb.. eu nu am zis că sârbii aveau dreptate sau nu, am zis doar că în situație similară, americanii au bombardat Belgradul fără nicio discuție – pe același temei, rușii puteau bombarda Kiev și nu-și mai băteau capul cu evitarea distrugerii infrastructurii, etc.. și de aia am alăturat cazul Siriei – cea mai tolerantă țară din zona aia făcută praf, pe alte pretexte.. când s-au întâmplat astea, toți și-au ținut nasul în cur, iar unii nu și l-au scos până acum..

 2. Una peste alta suntem toti in cacat pana in gat, criza care s-a pornit va dura ani de zile si va termina tot ce incepuse deja covidul. Vai de noi va fi indiferent de cum se va termina nenorocirea aia.

  Răspunde
 3. Faina dezbatere a iesit, pareri nuantate si sustinute … pacat ca nu am timp sa ma implic foarte mult, dar va multumesc voua ca v’ati facut … poate reusesc si eu zilele care vin, pana atunci, las si asta aici:

  Răspunde
 4. Daca Putin nu exista atunci { de ce n-a avut Dumnezeu grije d e asta ? } , TREBUIA inventat !!! Chiar nu s-a prins nimeni ca , de cand a inceput acest carnagiu in N-E Romaniei , NIMENI nu mai vorbeste despre PANDEMIE , SCUMPIRI , UTILITATI , CRIZA ECONOMICA….POATE SI ALIMENTARA , Raed Arafat , Alexandru Rafila si…tat-su securistu’ despre Florin Catu si parnaia facuta in USA sau macar despre mutalaul asta imbecil numit Klaus Werner Johannis asta lasand la o parte pe madamme Armand sau pe conu Nicusor Dan…MUCUSOR . NU MAI VORBESTE NIMENI DESPRE CAT TREBUIE SA FIE O PENSIE DECENTA PENTRU A PUTEA EXISTA … DESPRE CRESTEREA PUNCTULUI DE PENSIE SI NICI MACAR DACA VA MAI CRESTE CU 100 LEI …MAMA EI DE PENSIE SI MAMA LOR DE PENSIONARI ! Se vorbeste doar despre ce se-ntampla la N-E si ce va patimii rusul de rand dupa ce figura asta va inceta .Frate , razboiul din Ucraina se dovedeste a fi mana cereasca pentru Romania . Dac-o tine vreo patru ani { cum a fost si WWII } multi scapam si de grija alegerilor… smile laugh

  Răspunde
  • Corect, discuția e cumva inutilă, e de fapt chiar titlul postării.. toți șmecherii planetei au nevoie de războiul ăsta, și poate chiar și noi – părem mai elevați și mai umani dacă nu ne văicărim și ne revoltăm de mila noastră, ci de mila altora… Și firește , din cauză de principii, că suntem plini de principii..

   Răspunde
  • @marian,
   ” Daca n-ai vazut , daca nu sti ce-au facut sarbii atunci , mai bine taci ! Mai vroiai s a le declare si razboi in conditiile in care ei sarbii si liderul Milosovichi macelareau pe oricine nu era sarb , si-n special pe oricine nu-si facea crucea ca ei adica….nu era ” crestin ” ca si ei ? Asta in conditiile in care , cu doar zece ani mai inainte nici macar nu-i interesa chestia asta iar liderul…avea grije ca a sa ceva s a nu se intample . D-aia zic : nu sti , mai bine taci eventual nu-ti mai aduna informatiile de pe aiurea . Eu am vazut ce-a fost acolo din nefericire caci , daca pana atunci vedeam unul sau doi morti in zece ani…atunci am vazut zeci de morti in doar cateva zile . ”

   Amice, au trecut atâția ani de atunci dar tu tot „cu marmota” te distrezi?!?!?! Așa-i că nici acum nu pricepi cine-pe-cine a cășunat mai aprig în răzbelu’ ăla?! La Srebrenica oare cine-o fi produs…produse? Da’n piață la Sarajevo? Nici măcar împărțirea, granițele, configurațiile actuale ale statelor din fosta federație, nu-ți spune nimic despre cine a fost dezavantajatul și cine avantajatul? Bre, mai citisem niște grozăvii scrise de matale, dar chiar așa credul încât să scrii bazaconiile alea, nu credeam…!
   Vezi că există o analiză pe undeva despre ucri, din care reiese cât de galeș s-au purtatără ei cu toți conaționalii de i-au avut în timp( și ăla scurt, că fiind la …margine, au apărut la …marginea timpului! Da’ vezi din ce colț începi s-o citești că parcă văd că tragi iarăși vreo concluzie…cu ocluzie!

   Chiar, știi cine a fost „Molosovichi”? Ai idee cât de naționalist, cât de patriot a fost? Mă rog, io zic de Slobodan Miloșevici, fost Președinte Sârb, nu de ăla de zici matale! De ăla n-am auzit, da’ și io ca și @cola, ne informăm de la aragaz, nu din surse directe ca frăția ta…

   Răspunde
 5. Unul dintre momentele care mie mi- au deschis violent ochii asupra umanității semenilor, n- am cum să uit, a fost acela cu o femeie care s- a autoincendiat în văzul lumii ( întâmplare petrecută în urmă cu mulți ani, în premieră la noi ) , în toiul zilei și nimeni dintre cei prezenți ( care au stat și s- au uitat până la sfârșit ) nu a împiedicat- o, deși au avut tot timpul de pe lume ca să o facă. Atunci am privit și presa pentru prima oară cu alți ochi. Totul a fost filmat de presă, au filmat- o în loc să o oprească, să cheme poliția, salvarea, pe cineva… De câte ori făcătorii de bine ai ” societății civile” deschise sau cu patroni media sunt în miezul acțiunii, își aleg câte o cauză, eu merg în sens opus. Ajunge cu prosteala, niciodată mobilizarea lor nu e întâmplătoare. Mă descurc fără ei dacă vreau să fac cuiva un bine.
  De curând au făcut antenele un reportaj despre români trăitori la naiba în praznic în Ucraina, în niște sate sărace lipite. Au făcut o spoială de protejare a identităților acelor oameni necăjiți, deși le- au spus lucruri grave și riscau, cum trăiesc ei printre ucrainieni, la ce agresiuni sunt supuși, cu preotul bătut, cu biserica încuiată, amenințați ca să nu participe la slujbe, uitați de noi, nedoriți de nimeni…oribil pentru ceea ce pretindem că am fi…2022, wifi, green, incluziune, toate dudele servite.
  La sfârșit le trage Gâdea un scuipat, că mna, ce a fost, a fost, de acum să fie și ucrainienii mai prietenoși cu noi… beee Și tot ei se plângeau că nu au vrut unii să vorbească cu reporterii. crazy
  Alt exemplu de umanitate: boul ăsta a văzut abia după un an mda că morții au fost duși la groapă cu sacii, fără slujbă etc. „Coincidența” a făcut ca acel moment să aibă loc odată cu decesul dnei Gabi Lunca, care urma să fie înmormântată ” conform protocolului”, familia nereușind singură să primească derogare, deși ar fi depus eforturi mari, Gâdea dixit. A rezolvat Gâdea, după ce a făcut mai multe zile circ la tv, cine poate, oase roade gen, după care a trecut, morții au fost cărați tot cu sacul…Gâdea nu a mai văzut nimic. La cerere se poate și știu să mai fie câinii de pază, blabla, după fes și interes.

  Răspunde
  • Dar apropo de Gadea si haznaua care a devenit A3 de cand e debaraua CNN, isi aminteste careva sa fi fost la fel de solidari cu Siria cand cadeau bombele peste oamenii aia 24/7? Scria pe aici amicul meu Radu aproape zilnic un soi de jurnal de razboi dupa ce intrase in contact cu oamenii ce se zbateau sa supravietuiasca acolo, cui dracului crezi ca ii pasa? Dar de invazia Irak’ului de USA pe baza unor minciuni si manipulari care s’au dovedit ani mai tarziu ca fiind false, isi mai aminteste careva? Ma umple de scarba dubla masura, pana peste cap!

   Răspunde
   • De acelea s- a ocupat fratele lui Gudea, tot un Radu, la vremea respectivă, cel mai specialist în domeniu, că nu degeaba i se mai spune strategicu’, deci cunoști modelul. Și efectul a fost invers, ne- a umplut pe mulți de scârbă, pentru că zelul ăsta scăpat din lanț a doborât recordurile ridicolului și absurdului….în ochii oricui mai avea niscai bun simț la el.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura