“Carte de salvare la bord” devine obligatorie si in Romania

Cartea de salvare la bord este in principiu o coala A4 care odata descarcata si printata este obligatoriu de a fi purtata la parasolarul soferului fiind de folos echipelor de descarcerare in cazul unui accident foarte grav. In principiu pe aceasta Cartea de salvare la bord sunt evidentiate zonele in care se afla armaturile structurii de rezistenta a autovehiculului, rezervorul, bateria si airbag’urile scurtand timpul de salvare al echipelor de descarcerare cu pana la 30% in cazul unui accident foarte grav.

In urma unor recomandari ale UE, Cartea de salvare la bord ar putea sa devina in curand obligatorie si in Romania, in sprijinul acestui lucru venind deja ACR care a pus la dispozitie un site de unde sa se poata descarca aceste Carti de salvare la bord in functie de modelul masini voastre.

Descarca/download de aici.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...