Din vremurile cand bantuiam prin caminele studentesti pe la prieteni, mi’au ramas in minte doua lucruri: harmalaia datorata forfotei constante si mirosul permanent de cartofi prajiti, mancarea de baza a studentului din camin. In vremurile alea, pe langa pachetul cu mancare primit de la parinti, era nelipsit si sacul cu cartofi, un sac de ala vechi de rafie cacanie care trona mandru sub patul fiecarui student. Desi multi pana atunci nu pusesera mana sa gateasca vreun fel de mancare, cartoful prajit reprezenta ceva ce stia tot omul sa il faca, reteta nefiind rocket science pentru nimeni: curatai de coaja cartoful, il taiai dupa pricepere,il spalai, dupa care il aruncai in tigaia de pe resou, in care era turnat ceva ulei ce de multe ori era mostenit de la vechii proprietari ai camerei, culoarea fiind mai apropiata de aia de ulei ars scos din motorul de masina.
Ei bine … vremurile alea au trecut, azi TFListul modern cumpara cartofii speciali pentru prajit de la supermarket, frumos ambalati …
La care primeste si niste indicatii de utilizare, cel putin la fel de cretine ca aia care au nevoie de ele …
1 kil de cartofi la 1 kil de ulei …
Incalziti uleiul pana cand incepe sa fumege …
Daca e bine ca uneori sa citesti si instructiunile de utilzare, in cazul dat le recomand alora care au totusi nevoie de ele, sa le evite ca sunt de Doamne fereste!
Lucand cu materialul clientului, ii multumesc pe aceasta cale prietenuluidelabere via Cluj!
Ar trebui sa adaugi un tag nou pentru chestiile astea : idiocracy
In rest ce sa zic, descrierea mancarii de baza a studentului caminist e magistrala
Cartofi de Tg. Secuiesc, ce pretentii ai?!
Indicația cu feliile cât mai egale e Dumnezeu.. nu am înțeles cât de mari trebuie sa fie găurile din lingură, să nu rasolesc rețeta.. dar trebuie apreciat efortul de a îmbina indicațiile estetice, cu cele olfactive.. lipsesc normele psi..
Pai si noi astia care nu mai folosim ulei pentru prajit cum procedam?
@Mircea:
@Vasile: nem tudo romano!
@Cola: de alea au uitat, dar recomand un instinctor pe aproape, da’la cu praf!
@Malin: astia is de aia speciali pentru prajit, ce n’ai inteles?! Nu scrie clar pe punga: Cartofi SPECIALI pentru PRAJIT! Tu ia d’aia SPECIALI de FIERT pentru TFLlistul modern, la aia gasesti instuctiunile de care ai tu nevoie, ca sa scapi de grija fumului de la ulei ce s’au putea sa iti porneasca alarmele de incendiu de pe hol!