Return of Max Payne

Din punct de vedere tehnologic …

Legenda lui Max Payne incepe in Iulie 2001, cand a aparut ca personaj principal al unui joc pentru PC care a revolutionat genul third-person shooter, prin introducerea 3D Engine’ului MaxFX, ce aducea pentru prima oara intr’un joc bullet time effect … aceea nebunie frumoasa din mult mai cunoscutul Matrix.

Story line …

Firul povestii se concentrează in jurul lui Max Payne, un politist de la NYPD (Departamentul de Politie din New York) a cărui viața este dată peste cap atunci când iși găsește soția si fiica sa acasă omorate de mai mulți dependeți de droguri. Acțiunea se mută trei ani mai târziu, protagonistul lucrând sub acoperire in cadrul DEA-ului. Max lucrează la un caz implicând familia Punchinello, grup ce are legatură cu Mafia.

Rezolvarea cazului îi va aduce lui Max răspunsuri la multe întrebari din trecutul său, mai ales despre adevaratul mobil din spatele uciderii soției și fiicei sale.

Game play …

Preluat si produs acum de catre RockStar (celebri pentru seria GTA) aceasta a treia serie ce apare dupa ani buni de la lansarea partii a doua … ne aduce un Max Payne actualizat la maximul nivelului tehnologic existent utilizand si ultima picatura de performanta din orice PC pe care este rulat! Ca si game play este mai mult decat o placere … efectele cinematice, vocile si muzica unde a excelat la modul „SUPERLATIV” fiind pastrate sau duse la un nivel la care imi este greu sa descriu! Au fost eliminate partile in care trebuia sa te chinui sa sari pe o balustrada sau pe vreo scara exterioara de bloc … in mare parte acestea fiind preluate de efectele cinematice extraordinare ce intervin in timpul jocului ca o completare superba a povesti in sine.

Nivelul de dificultate este selectabil … in modul easy fiind accesibil oricui … chiar si celui mai neexprimentat jucator. Au un mare plus aici de la mine si cu siguranta de la cei care il incearca. Imi aduc aminte seria a doua … care a fost ceva mai dificila decat prima … pe alocuri … prea dificila … lucru corectat acum.

Cerinte de sistem:

Minimum System Requirements

OS: Windows XP/Vista/7
Processor: Intel Core 2 Duo @ 2.4 Ghz / AMD Athlon 64 X2 5200+
Memory: 2 Gb
Hard Drive: 35 Gb free
Video Memory: 512 Mb
Video Card: nVidia GeForce 8600 / ATI Radeon HD 3450
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c
Keyboard
Mouse
DVD Rom Drive

Recommended System Requirements

OS: Windows Vista/7
Processor: Intel Core i7 @ 3.06 GHz / AMD FX-8150 @ 3.6 GHz
Memory: 8 Gb
Hard Drive: 35 Gb free
Video Memory: 2 Gb
Video Card: nVidia GeForce GTX 680 / ATI Radeon HD 7970
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 11
Keyboard
Mouse
DVD Rom Drive

Ca sa va puteti bucura de el la maximul a ceia ce ofera, va recomand ca macar sa va situati undeva la mijlocul acestor cerinte desi engine’ul este extraodinar de bine optimizat!

Pe sistemul meu ruleaza impecabil in rezolutie fullHD (1920/1080) DX 10 cu toate setarile la maxim … lucru ce mi’a permis sa il savurez ca pe un joc ce merita savurat!

Concluzie:

Una peste alta aceasta a 3 serie este o continuare mai mult decat reusita din toate punctele de vedere si se vede ca este un joc lucrat cu atentie maxima la fiecare detaliu! A reusit sa trezeasca in mine aceea placere nebuna de a savura un joc de calitate care nu exceleaza doar din punct de vedere tehnologic (ca mai toate din ultima vreme) ci vine cu un fir narativ de exceptie completat de voci si muzica la superlativ!  Nu sunt neaparat fan al acestui gen … dar Max Payne este dincolo de tot ce alti s’au chinuit ani de zile sa faca!

Din punctul meu de vedere are 10 pe toata linia si va recomand sa cumparati acest joc pentru a rasplati munca celor care l’au produs in timp ramanand un joc ce nu trebuie sa lipseasca din nici o colectie!

Trailer:

Un comentariu la „Return of Max Payne”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura