Cum se formeaza un uragan

In vremea in care scriu acest post, USA este lovita de Irma, cel mai longeviv si distructiv uragan format in Atlantic din istoria cunoscuta, ce a lasat deja in urma sa mai multe tari si insule devastate, vieti distruse si pagube de sute de miliarde de dolari.

Daca sunteti curiosi cum se formeaza un asemenea uragan, mai jos aveti o explicatie scurta si la obiect …

8 comentarii la „Cum se formeaza un uragan”

 1. Da, pentru ca exista o forma de sexism inconstienta care ii face pe oameni sa subestimeze uraganele cu nume feminine. Prin urmare neglijeaza mai mult masurile de protectie in aceste cazuri, consecinta interesanta fiind ca uraganele cu nume feminine fac in medie de 2 ori mai multe victime.

  Detalii aici: https://www.youtube.com/watch?v=npHijNaRbEY

  Răspunde
 2. Da ? Io credeam că au nume de muieri fiindcă te lasă în curul gol, ca după divorț.. pardon, ăla era un banc de fapt.. cu background științific sau nu.. altceva e de interes .. după cât timp va urma o țeapă financiară deghizată in criză, având în vedere pagubele suferite de sărmanii bogați cu iahturi și viloace in Caraibe și Florida ?

  Răspunde
 3. Cola a zis una tare de tot, la ce gaura au americanii sigur pun de o criza globala, eu ma pregateam sa zic ca dupa sezoane cu uragane de genul asta in Atlantic, Europa e bantuita in anul urmator de ploi, cresteri de debite, inundatii…. treaba de abia incepe si va fi tot tacamul, istoria se repeta, trebuie doar sa ne amintim de perioada 2005 – 2006, uragane record, Katrina, etc…. care a dus la pagube imense, criza care nu a avut nici o legatura cu asta intamplator, apoi perioada 2007 – 2010, inundatii in toata Europa, la noi a fost jalea de pe lume… fereasca D-zeu!

  Răspunde
 4. Ce sa mai urmeze Radule, Golful Mexic e paralizat, platforme, transport… pretul petrolului creste deja, bucurii!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura