Colectarea molozului rezultat din constructii, o mare problema fara solutii

Cine a renovat din temelii un apartament stie ce gunoi si moloz rezulta de acolo, gunoi de care trebuie sa scapi cumva pentru ca depozitarea lui fie si temporara devine destul de repede o mare problema mai ales in cazul unui bloc unde nu iti permiti sa folosesti casa scarii in sensul asta.

Colectarea molozului rezultat din constructii, o mare problema fara solutii

In urma cu cativa ani de treaba asta se ocupau niste baietii pe care ii plateai, veneau, il ridicau si nu te mai durea capul. O alta varianta era sa mergi la primaria din localitate, plateai o taxa si primaria iti trimitea o masina cu niste baietii sa se ocupe de problema asta. De cand pe aici prin zona a inceput nebunia cu gunoiul selectiv si alte green’uri, gunoiul si molozul rezultat din constructii nu il mai ridica nimeni, baietii aia pe care ii stiam eu, vin si il ridica doar cu conditia sa ai un loc unde sa il depozitezi, iar primaria se spala pe maini dupa ce au externalizat serviciile, trimitandu’te la firma de salubritate cu care au contractul, firma care nu iti ridica respectivul gunoi pentru ca la gropile de gunoi nu au voie sa il transporte de frica Garzii de Mediu care este cu ochii pe ei.

Amenzi de zeci de mii de lei, zero variante

Nu stiu prin alte locuri cum este, insa pe aici prin zona daca te prind autoritatile ca arunci gunoi rezultat din constructii pe unde te taie capul, amenzile pornesc de la 10.000 de lei si pot ajunge la peste 100.000 de lei, amenzi care se aplica fara mila atat cu ajutorul camerelor montate prin locurile de colectare a gunoiului cat si al cetatenilor care fac reclamatii in sensul asta, reclamatii la care ataseaza poze sau cate o filmare ca dovada. Ca sa fiu cat de sincer se poate, lucrul asta ma bucura pentru ca in felul asta gunoaiele aruncate aiurea au inceput sa fie mai putine fata de alti ani, dar pe de alta parte doar impunerea de amenzi fara a oferii variante legale de colectare a acestor deseuri e o mare problema, deoarece amenzile alea sunt doar o parte a rezolvarii problemei gunoaielor aruncate aiurea, primaria in acest sens trebuind sa ofere si un spatiu dedicat de depozitare a acestor deseuri unde dupa ce ai platit o taxa pentru acest serviciu, sa se faca si colectarea. Pana acum un an exista un asemenea spatiu si aici, marea majoritate a oamenilor, fie din bun simt, fie de frica amenzilor ducand molozul acolo, dar intre timp acest spatiu nu mai exista dupa ce a fost desfintat pentru ca nu i’a mai fost acordata autorizatie de mediu, conform celor cu care am vorbit pe la primarie.

Variante legale?

N’au, iar tot ce iti mai ramane de facut e sa te descurci cumva, romaneste, singura varianta care ti’a ramas dupa ce le’ai epuizat destul de rapid pe alea legale, inexistente.

Colectarea molozului rezultat din constructii o mare problema fara solutii
Colectarea molozului rezultat din constructii o mare problema fara solutii

7 comentarii la „Colectarea molozului rezultat din constructii, o mare problema fara solutii”

  1. good aceeași situație cred ca e peste tot. Si nu e rea voința, ești dispus sa plătești și cat nu face dar pur și simplu n-ai unde sa-l duci.
    Am schimbat totul in baie mai putin cada fiind ok și din fontă pe care n-o schimb pe plasticării, ei și unde dracu duci tu toate alea de ceramica, n-ai unde.
    Am avut o baftă incredibila, noroc ca erau de vreo câțiva ani si le-am demontat fără sa le deteriorez, am dat sfoară pe la țară și am găsit un doritor, îmi venea sa țopăi de fericire laugh dar dacă sunt stricate cine dracu le ia și unde le duci ?

    Răspunde
    • Aia m’a secat, devine frustrant mai ales dupa ce umbli pe la usile primariei ca sa rezolvi problema civilizat fiind dispus sa platesti o taxa pentru acest serviciu. Te mai miri ca le gasesti dupa aia aruncate peste tot? negative

      Răspunde
  2. O varianta legala de care m-am folosit a fost aceea de-a ma duce la usha alora de la ROSAL si-a le solicita un container special pentru acest gen de colectare . Azi l-am cerut , a doua zi l-au adus , dupa doua saptamani l-au ridicat si l-au dus la dracu’n praznic : simplu . P.S. Fireste : am platit de ma usturat si-n popou , mai ridicam doua camere cu banii aia !

    Răspunde
    • Aia nu e solutie pentru oamenii care renoveaza un apartament, ci este o solutia pentru santiere. Amu cine isi permite, poate incerca.

      Răspunde
  3. Nu prea mai exista solutii , la mine in zona lumea arunca la colt de strada mobila , saci cu moluz fara sa le pese ca sunt camere si fara sa le pese ca-i poate vedea cineva

    Răspunde
  4. Avand in vedere ca am achizitionat anul trecut o casa la stadiul semifinisat iar incepand din luna Mai o sa ma apuc de finisaje… aparent o sa am si eu de-a face cu asa ceva.

    Sper ca totusi o sa gasesc o solutie legala prin zona mea, altfel… cu parere de rau pentru Mama Natura, dar chiar nu pot dormi cu molozul langa canapea.

    Răspunde
    • Sa fiu cat de sincer pot, nici eu nu imi imaginam ca asta o sa fie cea mai mare belea de care o sa ma lovesc atunci cand m’am apucat de treaba, doar cand au inceput sa se adune sacii si solutii nu aveam, am inceput sa realizez cu ce belea m’am ales pe cap si sa albesc in lipsa de solutii! Sfaptul meu: cauta de pe acum variantele ce le ai ca sa nu patesti ca mine! Spor la treaba si sa ai parte!
      P.S. Si buzunare pline … wacko

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura