Complet necunoscuti

Pe cand unii se straduiesc inca sa gaseasca miezul filosofic din „Don’t look up” ce sa il puna pe langa ala din fanta, de cand cu filmele de duzina si duhoarea „corectitudinii politice”  promovata masiv de la „Sfantul Lemn”, mi’am facut de ani buni de zile obiceiul sa ma uit tot mai des prin alte cinematografii, printre care si aia romaneasca, care usor, usor a inceput sa creasca si sa ofere filme tot mai bune, desi nu toate au fost neaparat pe gustul meu.

Complet necunoscuti

Productia lung metrajului semnat ca regizor de Octavian Stunila, este o comedie cu nuante dramatice adaptata dupa „Perfetti sconsciuti”, semnata de Paolo Genovese. Ca distributie vine cu o pleiada de actori cunoscuti mai mult din productiile unor scurt metraje de televiziune, printre care se remarca Anca Dumitra, Leonid Doni (Las Fierbinti) si Andreea Gramosteanu (Mondenii).

Complet necunoscuti
Complet necunoscuti

Actiunea

In principiu pare o actiune banala in care un grup de prieteni, care se cunosc din copilariei, se intalnesc pentru a urmari o eclipsa de luna la un pahar de vin. Provocarea apare in momentul in care, pentru a condimenta seara, acestia se decid sa puna telefoanele pe masa si isi asuma ca orice mesaj, mail, apel telefonic primesc, sa fie citit cu voce tare, sau sa raspunda la apeluri pe difuzor.

Opinia criticului de ocazie

Am inceput sa vizionez filmul asta ca sa am la ce adormi la finalul unei zile destul de incarcate, adica, fara prea mari sperante. Interesant este ca dupa vreun sfert de ora de vizionare, filmul a inceput sa ma prinda tot mai mult, aducandu’mi aminte de Teatrul TV de pe vremuri, multe din elementele filmului putand fi usor incadrate in aceasta zona. Actorii cunoscuti pana acum mai mult pentru rolurile usurele de prin productiile TV amintite, dovedind ca pot juca foarte bine si roluri dramatice de compozitie, reusind destul de repede sa imi spulbere orice preconceptie a actului artistic pe care o aveam in ce ii priveste, si dovedind in acelasi timp ca cinematografia romaneasca poate sa produca in continuare filme memorabile care, din punctul meu de vedere, pot sa isi gaseasca locul langa vechile productii ale marilor actori din generatiei de aur, fiind raportate la vremurile pe care le traim.

Va recomand acest film, momentan aceasta putand fi vizionat pe platforma Netflix.

12 comentarii la „Complet necunoscuti”

  1. Ca tot mi-au plecat musafirii ce i-am avut de Craciun, am la ce sa ma uit in seara asta! Multumesc de recomandare!
    P.S. L-am gasit disponibil si acolo unde nu se rosteste numele! laugh

    Răspunde
  2. “Don’t look up” te rog sa crezi ca NU L-AM VAZUT SI NICI NU MA INTERESEAZA SA-L VAD CACI…NU MAI AM LIPICI LA FILMELE ALORA DE LA SFANTUL LEMN . Problema cu acest film foarte perfect, foarte mediocru, foarte apreciat, foarte disputat, este că reușește performanța să enerveze pe toată lumea. Asta deja o știe și ultimul copil din ultima haltă din ultimul mizil.

    Dar nu știți de ce.

    Știți de ce enervează? Pentru că mulțumește pe toată lumea. Pentru că oferă fiecăruia cîte ceva convenabil pe post de bîtă ideologică, de toroipan cu care să miruiască la frunte dușmanii. Cat despre Complet necunoscuti , pe mine ma scoate din sarite simpla prezenta a unor filme romanesti pe paginile alora de la Netflix asta ca sa nu mai amintesc despre numele altor situri avand acelasi profil . Nu pot suferii filmele romanesti indiferent de anul de fabricatie . Este echivalentul coardelor si borfasilor sau a dealerilor din Zetari ori Tunsu Petre , ce merg in grup la Capsa sa manance inghetzata si sa bea concomitent cafea …Mocca , fierbinte fireste , c-asa-i cool ! Nu ca aia de la Sfantul Lemn ar fi mai de Doamne Ajuta…

    Răspunde
    • Cu privire la „Don’t look up” la concluzia aia am ajuns si eu, pana la urma cred ca geniul din spatele filmului sta in faptul ca aparent le’a dat la toti dreptate si la nici unii in rest, superficialitatea unora si altora fiind aceiasi, doar exploatata diferit. Pe aici cred ca e si controversa creata si isteria din jurul acestui film, care e departe de vreo capodopera artistica, dar a fost cumva perfect pliata pe prapastia sociala creata de multa vreme, in ultimi doi ani fiind vizibil doar varful icebergului.

      In ce priveste cinematografia romaneasa, ma intereseaza strict actul artistic si mai putin/inspre deloc ce e in afara lui. Am preferat mereu sa privesc arta strict din punctul asta de vedere. Promovarea lor pe Netflix e o necesitate pe care o inteleg dupa ce in ultimi doi ani cinematografele fie au stat cu lacatele puse, fie au devenit locuri de promenada si promovare a noilor politici segregationiste.

      Răspunde
      • ” In ce priveste cinematografia romaneasa, ma intereseaza strict actul artistic si mai putin/inspre deloc ce e in afara lui. ” Actul artistic din cinematografia romaneasca are un nume simplu : SHUSHANEA ! Permite-mi sa-ti doresc dumitale si vizitatorilor mustariei dumitale : SANATATE MAXIMA , SA AVETI PARTE DE CAT MAI MULTE BUCURII SI , SA DUCETI FLORI , CAT MAI MULTE FLORI LA MORMINTELE DUSMANILOR SI IN 2022 SI PE MAI DEPARTE …CAT MAI CURAND ! smile

        Răspunde
  3. Din cate am observat, scenariul acestui film a fost pus in aplicare in mai multe studiouri, cele mai notabile fiind variantele americana, italiana si spaniola. Cred ca si la ruși este un astfel de film, dar nu sunt sigur.

    Personal am vazut varianta italiana si mi-a placut maxim, a fost un absolut deliciu. Poate un pic si pentru a lua o pauza de filme americane care de la an la an sunt tot mai proaste si declansatoare de vomă ale creierului.

    Interesant ca este acum si varianta romaneasca a acestui film, poate o sa arunc un ochi de curiozitate smile

    Răspunde
    • Nu am vazut alte producti pentru a ma putea da cu pararea, insa mie varianta asta romaneasca chiar mi’a placut! Vizionare placuta! smile

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura