Restartul a doua francize de succes, Matrix si Resident Evil, doua rateuri de zile mari

Atat trilogia Matrix cat si seria Resident Evil, in trecutul lor au inregistrat incasari record, fiecare parte a lor devenind peste noapte blockbusters cu incasari record, devenind si o parte importanta a pop-culture anilor 90-2k, numarul fanilor la nivel mondial fiind unul urias, festivalele ComiCon fiind dominate ani la randul de personajele celebre din aceste filme.

Restartul a doua francize de succes, Matrix si Resident Evil, doua rateuri de zile mari

2021 a fost anul in care ambele serii au fost restartate in tentativa de a se continua cu o noua serie, ce teoretic ar fi trebuit sa continue succesul de care s’au bucurat altadata, dar din punctul meu de vedere, ambele restarturi au fost niste rateuri de zile mari, lucru confirmat si de notele obtinute pe IMDB care sunt la nivelul limitei notelor de trecere, adica a unor filme de buget mic si foarte mic.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Restartarea franciezei Resident Evil prin aceast nou film s’a dorit a porni cu inceputul seriei de jocuri, Raccoon City fiind orasul fictiv de unde a pornit Apocalipsa zombie, aici fiind si sediul central al Umbrella Corporation, malefica corporatie farmaceutica ce se afla in punctul central al intregi serii. Pentru cei care au jucat jocul lansat in 1996, scenariul transpus in film este unul cunoscut, primul joc al seriei avand la baze cam aceiasi poveste.

Desi Resident Evil era filmul ala cu zombii care era mai mult decat atat, din Welcome to Raccoon City fix cam atat a mai ramas: filmul ala cu zombii! Scenariul e unul banal, efectele speciale din categoria low buget, distributia de asemenea, lipsa  Milla Jovovich fiind mai mult decat nevralgica, nota 5,1 obtinuta pe IMDB fiind o nota chiar generoasa, eu unul nu l’am notat cu mai mult de 1 peste 1 din oficiu.

The Matrix Resurrections

Pentru un film atat de reprezentativ si celebru, care a creat o adevarata revolutie in industria cinematografiei si industriei de jocuri fiind ani la randul si un trendsetter, asteptarile restartarii francizei erau unul de la foarte mari in sus, vestea deciziei WB de a restarta franciza, creand o reala isterie. Eu nu am fost unul dintre cei foarte entuziasti si nici asteptari mari nu am avut pentru ca pana acum au fost foarte, foarte rare cazurile in care sequel’ul unui film de succes s’a ridicat la nivelul filmului original, in cazul unor trilogii, eu unul nu imi aduc aminte sa fi fost macar un singur caz, desi tentative au fost destule.

Matrix nu face deloc exceptie de la aceasta regula, Resurrection dovedindu’se un amestec total nereusit intre sequel si episod pilot al unei posibile noi serii, un fel de shaorma cu de toate, dar mai mult lipie. Desi s’au straduit sa refaca macar o parte din distributia originala, Keanu Reeves si Neo, personajul iconic al trilogiei, e un fel de vioara a doua cu corzile rupe, aberatiile puturoasa ale corectitudinii politice ce predica sulfuroasa egalitatea de gen, aruncand in derizoriu acest personaj care e jucat cumva marginal si cu o oarecare lehamite de Keanu Reeves, lucru vizibil inca de la inceputul filmului. La toata brambureala asta, se adauga un scenariu alambicat scris parca cu inspiratia diminetilor pe WC plus niste efecte speciale anemice, scenele epice de altadata fiind batute cu succes pana si de multe din filmuletele postate pe TikTok.  Nota 6,1 de IMDB reflecta perfect dezamagirea fanilor, eu unul i’am dat aceiasi nota ca si in cazul restartului seriei Resident Evil, cu mentiunea ca daca nu era vorba de nostalgia Matrix as fi abandonat filmul dupa prima jumatate de ora, chinuindu’ma de dragul acestei nostalgii restul de 2 ore in care m’am straduit eroic sa nu adorm.

Opinia criticului de ocazie

Uneori lucrurile care sunt bune si s’au gatat frumos si bine trebuie sa ramana asa, in zilele noastre existand oricand posibilitatea ca nostalgicii sa revada oricand au chef un film sau o serie de buna calitate.  Imi aduc aminte ca in urma cu cativa ani se pusese in discutie o tentativa de a se relua un sequel dupa Gladiatorul, un alt film de mare succes la vremea lui si am salutat atunci decizia lui Russel Crow de a refuza sa joace in acel sequel care cu siguranta ca ar fi fost un rateu cel putin la fel de mare. Restartarea acestor serii e dovada ca baietii aia de pe la „Lemnul sfant” au cam ramas in pana de ideei, tavalugul corectitudinii politice lasandu’i in curul gol dupa incasarile in scadere abrupta odata ce au sarit capul cu tot soiul de productii care mai de care mai penibile doar pentru ca trend, doar pentru ca #metoo. Cu ocazia asta multa lume a descoperit ca exista si alte cinematografii, iar filmele venite de prin alte locuri au inceput sa fie apreciate de tot mai multa lume, mai ales ca acele productii nu sunt infestate de duhoarea ideologiilor marxist progresiste, accentul fiind pus pe actul artistic si nu pe politica, ori de care a fi ea.

Opinia asta este una personala, pentru a va face singuri una legata de aceste doua lansari nu trebuie decat sa vedeti filmele ca tot urmeaza cateva zile libere. hi

Matrix si Resident Evil doua rateuri de zile mari
Matrix si Resident Evil doua rateuri de zile mari

6 comentarii la „Restartul a doua francize de succes, Matrix si Resident Evil, doua rateuri de zile mari”

  1. În ultimul timp, mă rog, de ceva ani buni de fapt laugh , Keanu bifează rateuri după rateuri. Asta plus stilul de a juca, mie îmi dă impresia că a înghițit un băț, mai ales când interpretează roluri de îndrăgostit, mă face să ocolesc filmele cu el. Am văzut un singur Matrix, primul. Mi- a plăcut, am prins ideea, dar mi- a ajuns, niciodată nu am vrut să văd și restul.
    La Residend, la fel, unul singur, meh! Restul nu erau desene sau ceva?
    Scorul IMDB nu este întotdeauna un reper. Ca la booking, au acces tot felul de oameni, gustiburi și gustiburi, nu neapărat găsești ceva obiectiv, unii au bucurii la mărgele. laugh

    Răspunde
  2. Cand apare Matrix o sa ma duc cu copiii, l-am vazut doar pe primul si mie nu mi-a placut. Ca e inca un rateu nu ma mira, corectitudinea aia politica o sa ii puna pe butuci, eu oricum prefer cinematografia rusa! victory

    Răspunde
  3. In perioada asta as fi preferat ceva de sezon, dar nu am vazut nici o lansare ca in alti ani, parca s-au tampit de tot. Despre „corectitudinea politica” nici sa nu mai aud, imi provoaca sila toata promovarea cu forta a unor anormalitati doar de dragul unor curente prograsiste ce nu au nici o legatura cu progresul.

    Răspunde
  4. Mi-a venit și mie rândul. sorry Am băgat un ochi la primul episod al continuării seriei ” Sex and the city”, ” And just like that”. Nu că era nu știu ce primul, despre morți…, dar bine era dacă îl lăsau așa mort. E oribil! E mama progresismului împins dincolo de penibil! bad De ce insistă unii să îmbătrânească urât? Ce îi împinge? Au faimă, au bani și simt nevoia să își facă praf întreaga carieră pentru o golăneală de activism care nici măcar nu ar trebui să îi apese, nu privește generația lor. Arnold e la fel. Ați văzut ultimul Terminator? crazy
    Cireașa de pe tort e un actor – Chris Noth din „Sex and the city „care acum e acuzat de trei sau patru tipe, probabil că vor mai urma, de agresiune sexuală, pe modelul #metoo. And just like that l- au omorât din primul episod, desigur, fără nicio legătură, altfel a mai zburat dintr- o producție. pardon

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura