Primul Targ de Craciun al oamenilor liberi de la Singureni (ce nume parca predestinat)

Targul de Craciun al oamenilor liberi de la Singureni, este primul Targ de Craciun din Romania ca initiativa civica de raspuns la Targurile de Craciun segregationiste organizate de statul esuat al unei Romanii anulate, cu copiii plangand pe la gardurile imprejmuitoare de pe care lipseste doar sarma ghimpata si unde accesul este permis doar in baza inutilului odios „certificat verde”!

Acest targ nu o sa apara in nici un top international si nici relatat prin presa miluita, dar cu siguranta ca va ramane ca amintire pentru o viata tuturor celor care i’au trecut pragul.

Primul Targ de Craciun al oamenilor liberi de la Singureni (ce nume parca predestinat)

Relatare de la fata locului:

Am ajuns la Singureni, Giurgiu, în jurul orei 16:30. Mașina am last-o într-un loc ferit de aglomerație, existând și o parcare destul de mare amenajată ca parcare pentru vizitatori. La primul Târg de Crăciun al omenilor liber de la Singreni (ce un nume parca predestinat) am dat peste câteva sute de persoane și o atmosferă primitoare, de sărbătoare. Ne-au întâmpinat un brad natural frumos împodobit, amplasat lângă o iesle amenajată pentru a simboliza nașterea lui Iisus.

targ de craciun singureni ieslea 640x480

Am luat la rând căsuțele din lemn, de unde ne îmbiau tot felul de bunătăți: gogoși, clătite, turtă dulce și tot felul de dulciuri făcute în casă, vată de zahăr, dulcețuri făcute în casă, siropuri, miere, cafea, ceai, vin, vin fiert, mititei, fripturi, cartofi, murături asortate, bulz copt pe grătar și alte bunătăți îmbietoare care erau vândute acolo la un preț decent de oamenii locului.

targ de craciun singureni casute

Pe aleile târgului erau amplasate butoaie în care se băgau lemne la greu să ne încălzim pe lângă ele. Și nu, lumea nu se bulucea la foc, ci doar se rânduiau după nevoi. Era ger, ce-i drept, dar atmosfera de liniște și bucurie, compensa cu vârf și îndesat.

targ de craciun singureni butoaie cu foc

În cadrul Târgului se găsea și o scenă amenajată rustic cu baloți de paie și glugi de porumb, din boxele amplasate până la începerea concertelor anunțate de mai mulți artiști cunoscuți care au prestat pro-bono, răsuna muzică pentru toate gusturile. Pe la ora 18 s-au cântat colinde, după care au susținut recitaluri mai mulți artiști: Maria Radu, Sarmalele Reci, Proconsul, Rebel și alți artiști consacrați care au susținut recitaluri în urmă cărora toți i-au mulțumit organizatorului pentru ocazia de a se bucură de o adevărată atmosferă de Crăciun. Toți au susținut ideea de libertate, de normalitate, de iubire, de Crăciunul oamenilor liberi.

Lumea discuta peste tot liber, râdeau, s-a si dansat, cunoscuții si necunoscuții s-au îmbrățișat fără restricții, Moșul foarte prietenos și dezinhibat mergea pe la copiii mari și mici, intră în vorbă cu toată lumea. A fost organizată și o acțiune a Moșului, lângă brad, când a oferit cadouri tuturor copiilor care s-au dus.

Am găsit, așa cum sperăm, o atmosferă de care îmi era dor: oameni veseli, relaxați, nemascați, oameni care se bucurau de normalitate, singurii care au purtat măști au fost cei 4 polițai veniți pe seară pentru a asigura ordinea, deși nu a fost nici măcar un singur moment care să fi necesitat intervenția lor.

În continuare voi lasa imaginile să vorbească:

Pentru doritori, târgul se desfășoară și astăzi, 24 decembrie 2021 în localitatea Singureni, Giurgiu, intrarea este liberă, fără bilet, buletin sau odiosul certificat verde!

M.T.

La final

Dragi tovarasi si prieteni, vizitatori frecventi sau ocazionali ai acestui blog, vaccinati sau nevaccinati, oameni liberi, daci liberi, progresisti sau conservatori, dragi nostrii de oricare ati fi si de pe oriunde ati fi, ingerisidemoni.ro va ureaza un Craciun Fericit, liniste si lumina sufleteasca, incredere, speranta si bucurie, atat voua cat si celor dragi voua!

Bucurati’va mai oameni, Mesia s’a nascut!

30 de comentarii la „Primul Targ de Craciun al oamenilor liberi de la Singureni (ce nume parca predestinat)”

 1. Multumesc, ice! Pentru cei care pot si vor sa-si incarce bateriile la doza de normalitate si caldura sufleteasca, sa mearga astazi la Singureni! Merita!
  Craciun fericit tuturor!

  Răspunde
 2. Crăciun fericit și numai bine tuturor!
  Vladiana, eram sigură că la acest târg doreai să mergi! smile Foarte fain! Să vă fie de bine! Mulțumim! heart
  Ice, ai un stil să faci montajele și să pui coloanele sonore la clipuri, de mă trezesc imediat cu lacrimi în ochi. heart

  Răspunde
  • Nu as fi facut nimic fara corespondenta mea speciala de teren, meritul e impartit! Ma bucur ca am reusit sa transmit macar putina normalitate, lipsa aia de unde si lacrimile poate! smile Multa sanatatate si bucurie, Craciun cu bine! friends

   Răspunde
  • Tiana, nu l-as fi ratat! M-as fi dus din prima zi, doar ca idiotii astia de la Guvern ne-au facut praf programul de sarbatori, copiii avand cursuri pana pe 22, inclusiv.
   Da, si mie mi-au dat lacrimile vazand filmarile, ca aseara eram prea patrunsa de atmosfera de sarbatoare. Am inspirat aerul cald al sarbatorii prin toti porii, in ciuda gerului dance

   Răspunde
 3. Fabulos, daca nu era atat de departe e tragul ala de Craciun unde as fi dorit sa ajung cu familia si toti cunoscutii mei, oameni liberi!
  Multumim de urari, multa sanatate, liniste si bucurie si din partea mea pentru toata lumea! Mesia s-a nascut! drinks

  Răspunde
  • Intr-adevar, felicitari organizatorilor! Un om cu suflet mare, caruia i s-au alaturat alti oameni cu suflet mare! Oameni care au investit munca, timp, bani si muuult suflet pentru a ne reda bucuria unui autentic Targ de Craciun! Asta da spirit al Craciunului!
   P..S. Asa cum s-a mentionat deja, vizitatorii nu au finantat nicicum evenimentul, decat prin consumatia proprie. Dar bucuria participantilor nu poate fi cuantificata nicicum!

   Răspunde
 4. Felicitări!!!! Doar din relatări înțeleg că a fost superb. Regretul meu este că fiind la serviciu, nu am putut ajunge. Felicitări organizatorilor, gospodarilor, cântăreților si bineînțeles participanților, pentru ambiența normală de care ar trebui să avem parte în fiecare zi. Crăciun fericit cu multe bucurii și sănătate maximă!!!!

  Răspunde
  • Total de acord, si eu sunt pe tura ca asta mi-a fost norocul, dar m-am bucurat sa vad oameni liberi comportandu-se normal! SARBATORI FERICITE LA TOATA LUMEA!!!!!!

   Răspunde
 5. Oaaaaaauuu! Așa ceva…!!!!!
  Domnu’ Arahatu’, Domnu’ căCătzu, Domnu’ Joianisu, Domnu’ Rafilu,
  Vă scrie un om dă bine. Io așa debandadă și atentat la sănătățurile publice, n-am mai văzut nici în peroada lu’ gripa spanioloasă,
  pă care n-am prins-o dăcât din relatările ‘terlocutorilor care au fost ei ‘terviați de nește reportere d’alea cu vuitoane dân Obor. Da’ nu sunt sigur că erea reale că parcă prea erea așa văscuite dân prezentu’ actual.
  Da’io spui că ar trăbui să luaț măsuri d-alea extreme urgente să să suprimeze manifestarea că nu e bine când lumea e happy, lumea trebe să fie supărată, că a zis și ăla cu barbă, Chechereșcherecheș că dacă daț legi care supără oamini însamnă că e bune! Deci vă ro’io daț ordin să să supendeze târgurili istea undi să pupâ om cu persoanâ pânâ nu să ajunge „să fie nevoie să moară oameni”. Căcând moare animali, recte porci, nu ie mare problemâ, da’ când moare oameni mulți într-o țară, unu sau doi sau trei pe zi, e dezastru, bre !!!!! Cum sâ moarâ trei oameni într-o sângurâ zî într-o țarââââ!!!! Așa mulți?!?!?!? Asta-i pandemii curatâ, bre!!!! OPRIȚI-O SAU VĂ RECLAM LA tanti urSULA! Nu să poati sâ fiți așa di inconștienți sâ lasați țaranii șeia sâ să distrezi cala ei acasâ! Oups! Nici la ei acasâ nu au voie sâ să destrăbălezi așa că o zâs Ghebreisu ăla dă la OMS sâ fășețî ascultari și sâ puneț mascâ șî la masa di Crașiun.
  Deci, Domnu’ Arahatu’, Domnu’ căCătzu, Domnu’ Joianisu, Domnu’ Rafilu,
  Daț fuguța personal la târgu ila di oamini Singureni. Dacâ nu-l suspendaț, măcar o sâ videț șî voi șeava normal în iste vremuri, PANARAMELOR!

  Crăciun fericit, oameni frumoși și liberi d-aci, din ograda lui @ ice!?, vă salută cu deosebit rășpect, Fane???. Ho, Ho, Ho! (adicâ frână, bre, adicâ fârșât!) ?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura