Si am pornit sa colindam, pe la case a ura, ca azi s’a nascut Mesia!

Traditiile poporului roman sunt multe si frumoase, colindatul si colindetele fiind una dintre cele mai mari bucurii ale sarbatorilor de iarna, Nasterea Domnului, Craciunul, fiind punctul culminant al acestor sarbatori tinute cu traditii si transmise din mosi stramosi.

Si am pornit sa colindam, pe la case a ura, ca azi s’a nascut Mesia!

Pentru ca e zi de sarbatoare si colindele rasuna prin toate casele de crestini, astazi va colindam si noi prin vocile unor ingeri, ca dar al acestei zile si multumire ca sunteti alaturi de acest blog de mai bine de 15 ani si si prin faptul ca treceti pe aici ocazional, sau nu!

Craciun fericit, bucurie si liniste sufleteasca sa aveti!

Îmi așez sufletul și mă bucur că s-a întâmplat pe pământ lucrul acesta. Este un Paradox. Te gândești că Isus s-a născut ca un proscris, nu avea loc. Este chiar dramatic faptul că Maica Domnului cauta un loc. Este atât de frumos poporul ăsta român că drumul ei în folclor, a Maicii Domnului, trece și prin România.

E un gânditor francez care zicea că în Grecia antică cetatea era totul, cetățeanul era rege și omul nimic, ca astăzi. De când s-a născut Hristos, taina omului este totul. Omul Hristos s-a născut care este omul deplin. El ne-a dat libertatea asta, El ne-a dat legătura cu Divinul. O altă conștiință universală s-a născut. S-a născut un alt orizont antropologic, este un alt om. Ne-am conectat la divinitate!

Trebuie să fim foarte atenți cu ce un preluăm (n.r. de la altii). Sigur este foarte frumos să petrecem acasă, cu cozonac. Nu anulăm ideea de petrecere, de a fi împreună. Doamne ferește!

Dar cel mai frumos lucru este să fii dimpreună cu Hristos și să știi că ți s-a dat acest privilegiu fantastic.

Gândiți-vă astăzi, când omenirea este înghesuită de această spaimă a pandemiei, înghesuită de o ideologie malefică, aproape satanică, tu să știi că ai acest pașaport de libertate extraordinar.

De ce este important omul Hristos? Când încep să măsori totul cu tine ești suficient că acum, ești autonom şi imbecil.

După Hristos a venit Nietzsche care i-a zis supraomul. L-a umflat ca o anvelopă până când s-a spart şi aşa a apărut nazismul

După această spaimă ideologică și acest orgoliu infinit a venit dumnezeul muncitorilor, în care a zis că omul, tot așa este o măsură, și s-a tăiat privirea spre cer, transcendența.

Dan Puric, pentru Antena 3.

3 comentarii la „Si am pornit sa colindam, pe la case a ura, ca azi s’a nascut Mesia!”

  1. E o bucurie sa asculti colinzi in perioada asta, mai ales cantate de ingeri! Mulfumim!
    Puric a fost magistral aseara, Piersic o bucurie! Titani ai culturii romane!

    Răspunde
  2. Aceste colinde sunt o bucurie a sufletului de roman. bravo Desi am calatorit si am ascultat multe alte cantece traditionale, din alte tari, niciunul nu mi-a mangaiat sufletul asa cum o fac colindele noastre romanesti. Ieri si azi am avut o surpriza placuta si doua neplacute cu colindatori veniti la blocul unde locuiesc. Surpriza placuta a fost a unei cete de copii prescolari, coordonata de o fetita de 10 ani si care au colindat foarte frumos. Surprizele neplacute au fost de cete de asa-zisi colindatori, insotiti de o boxa la care se auzea un colind orchestrat si tare. Ieri au fost pe aleile din jurul blocului si azi au fost pe scara blocului. dash Acest articol si colindele aferente mi-au spalat zgura de pe creier si din urechi. hi

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura