Cronica unui weekend XIV – Delta Dunarii – Ep.3

Cea de a treia zi a fost si cea mai frumoasa, ptr ca a fost rezervata unei plimbari la Monumentul Indenpendentei de unde se putea vedea mare parte din oras si apoi ne hotarasem sa mergem si in Delta Dunarii.


De sus panorama este superba si in mare reusesti sa iti faci o idee relativa asupra dimensiuni acestui oras, desi este greu si asa, deoarece dupa colinele care se vad in zare, se pare ca orasul continua si mai departe.

In zilele senine se vede pana in Ucraina …

De aici si dupa o vizita la Muzeul Florei si Faunei din Delta Dunarii, am pornit inspre Mahmudia si Murighiol, ultimele asezari umane inainte de a intra in salbaticia Deltei.


Drumul pana acolo a fost superb si foarte bun! Am mers incet cei 40 si ceva de kilometrii tocmai ptr a ne bucura de ceea ce vedem, si trebuie sa ii multumim lui Dumnezeu ca am avut ce vedea!

Ce vezi destul de des, in satele prin care treci, sunt casele acoperite cu stuf, lucru interesant ptr un om care vine din afara zonei, si care se spune ca ar rezista minim 50 de ani fara a fi nevoie de reparatii, deoarece stuful este impachetat printr-o tehnica speciala.

Odata ajunsi la intrarea in Delta si intrarea propriu zisa, pot doar sa va mai spun ca acolo Dumnezeu a facut o minune pe pamant si las imaginile sa vorbeasca!

n’Joy!

Imi pare rau ca nu au reusit sa suprins cu ajutorul aparatului meu si mirosurile de flori care plutea in aer, sentimentul de libertate care il incerci cand te afli in barca care strunita de catre barcagiu, se straduieste sa intre pe canalele inguste si numai de localnici stiute ptr a vedea Delta in toata splendoarea ei atat cat este posibil. Ceea ce vedeti in acest filmulet este doar o foarte mica parte din ceea ce am vazut noi, ptr ca plimbarea a durat aproape 2 ore si jumatate, iar de costat ptr cei intersati, acum la inceputul sezonului a costat 150 lei, posibil ca in plin sezon sa fie ceva mai scumpa, dar merita din plin, ptr ca te intorci de acolo cu sufletul plin de bucurie.

Va las acum si voi reveni cu un epilog asa cum merita acesta aventura.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura