Asadar dragii mei, dupa cum ati aflat in episodul anterior, ieri a fost ziua in care am plecat la intalnirea cu Atlantic4 din La Gomera, de unde pe data de 12.12.2017 urmeaza sa plece in aventura lor de cucerire a Atlanticului intr’o barca cu vasle, care va dura in medie in jurul a 60 de zile.
Plecarea am facut’o de pe Aeroportul Otopeni cu zborul direct de la WizzAir, care de ceva vreme opereaza la noile porti din partea stanga a intrarii principale …
Dupa ce am trecut prin toate procedurile cum ar fi pregarea bagajelor de cala si securitate unde mai era putin si ma dezbracau aia de tot din pricina unor prapadite de catarame metalice de care uitasem , am ajuns la Poarta 5 unde dupa aparitia avionului …
Si verificarea biletelor si bagajelor de mana, a urmat un zbor luuuung de vreo 6 ore si ceva pana in Tenerife …
Unde urma ca pe seara sa ne intalnim in aeroport cu baietii de la #atlantic 4 si sa ne cazam cu totii intr’un prim cartier general. Dupa cele 6 ore de zbor care a decursc ok, am zarit de sus Insula Tenerife …
Al catrui istoric pe scurt suna cam asa …
Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Insula are o lungime de 80 km, o lățime de 50 km și o suprafață de 2.034,38 km². Populația era de 839.000 locuitori conform recensământului din 2006 și de 908.555 în anul 2011, reprezentând 43% din populația totală a Insulelor Canare. Este insula cea mai populată a arhipelagului și a Spaniei.
Sursa: wikipedia.org
Pe aeroportul din Tenerife si coada de rigoare de la securitate, ne’au asteptat baietii nostrii de la #atlantic4 pe care i’am regasit galbeni de grasi (sa vedem ce mai ramane din ei pana in Antigua ) si cu un moral foarte bun. Am plecat de acolo cu un autocar fain …
Cu care ne’au transportat pret de vreo 20 de minute pana la prima locatie, Tall Ship Hotel, care in esenta era un velier perfect functional …
Unde atlanticii nostrii inimosi ne’au asteptat cu o cina festiva de zile mari …
In care pe langa diverse feluri de mancare mancare traditionala spaniola …
A curs vinul si sampania … pe sufletul fiecaruia printre povesti despre cursa ce urmeaza sa aiba loc, povesti amuzante si hohote de ras …
Dupa cateva ore bune de veselie si doborati de o zi lunga si obositoare, ne’am retras in camarutele noastre din pantecul corabiei, si zic camarute pentru ca o incapere de dormit arta cam asa …
Si cam asta era toata camaruta, care defapt era o cabina. A fost o dementa totala si senzatii inedite sa dormim pe corabie, noaptea pe langa leganatul subtil al valurilor se auzeau mereu zgomotele lemnului si paramelor de la un momendat aveai senzatia ca ambarcatiunea aia este una vie. Bag seama ca ideea baietilor a fost sa ne ofere si noua o vaga ideea a ce urmeaza sa traiasca ei pentru urmatoarele aproximativ 60 de zile, cand vor sta inghesuiti intr’o barcuta de doar cativa metrii.
A doua zi, adica azi … ne’am trezit cu noaptea in cap si dupa un mic dejun copios, am pornit vioniceste inspre portul de unde urma sa luam ferryboat’ul cu care sa ajungem in La Gomera, destinatia noastra finala, unde vom ramane pentru urmatoarele zile alaturi de cei 4 nebuni frumosi.
Cam atat pentru azi de aici din Insulele Canare, ramaneti pe receptie, maine urmeaza intalnirea cu La Gomera plus relatarea evenimentelor care se vor intampla intre timp!
Pe final va rog sa nu uitati sa donati fie prin SMS la 8844, cu mesajul “Optimism”, fie prin transfer bancar aici, o suma cat de mica de bani pentru Centrul de Copii de la Adunatii Copaceni!
ice4you, over and out!
P.S. Daca aveti intrebari pentru baieti, curiozitati sau orice altceva, va rog nu ezitati sa le scrieti la comentarii!
huh, tare. Fu ceva de mancarea aia?! Pare comestibila
Dap, a fost chiar misto, mai ales ardeii aia mici prajiti cred ca in ulei de masline, care se mancau doar cu sare. Super aromati. Oul ala era un ou de prepelita in niste cosulete de branza de’a lor, iar supa aia crema era din legume cu ghimbir, nu sunt fan al lui, insa in supa asta a fost chiar ok.
Uite Marius a pus intrebarea esentiala, se vede ca e plimbat