Cu ceva detasare, pentru ca „trebuie”

Inainte de Craciun am intrat intr’un soi de bula, o bula a mea din care privesc lumea cu tot mai multa detasare, nu ca as sta ca strutul cu capul in nisip, ci doar am ales ca pentru o vreme sa imi acord timpul necesar de refacere dupa un 2022 teribil in care n’am avut timp si parte de asa ceva.

Cu ceva detasare, pentru ca „trebuie”

Si imi e tare bine in bula mea, pentru ca incepand sa fac tot soiul de lucruri care imi plac si nu doar care „trebuie”, mi’am dat si seama cat de multe mi’au lipsit, in general lucruri mici, marunte, nimic deosebit, nimic extraordinar, nimic extravagant, doar lucruri simple de care luat de viata si de „trebuie”, n’am mai avut timp si pentru ele. Si uite asa, am  avut timp sa redescoper din nou placerile mici ale vietii, jucarii noi, prietenii cu care n’am mai avut timp sa schimb o vorba sau sa joc un joc in retea ca in vremurile bune, o bere bauta langa lemnele ce trosnesc in soba si alte d’astea, casnice si cu ganduri asezate.

Nu ca as sta ca strutul cu capul in nisip

Si n’am stat si nu stau, ci doar am privit cu detasarea castigata agitatia din presa miluita care atunci cand nu are subiecte de panicat boborul, se apuca sa reincalzeasca ciorbe ale fericirii. Tot cu aceiasi detasare am privit si cum s’au agitat romanii de sarbatori ca de alea ultime, pentru ca intr’un final multi sa se declare nefericiti/nemultumiti, fie ca asteptarile au fost mult prea mari (ca in fiecare an), fie ca nu a nins si s’au bulucit prin noroi, in loc de zapada. Si apropo de „fie ca”, anul asta am scapat in sfarsit de „traditionalele” mesaje cu urari, a durat cativa ani in care m’am straduit sa le ignor total, dar intr’un final a meritat.

Si am decretat 3 luni de vacanta

Dupa milestone’ul cincinalului in sase ani jumate ce s’a prelungit pana la sfarsitul lui 2022, am zis ca e momentul sa imi dau o vacanta aia ce mi’o tot promitam si am decretat sa fie 3 luni de acum inainte, perioada putand fi suplimentata oricand la nevoie, ca am inceput sa ma invat sa nu fac nimic si a inceput sa imi placa. Planuri de actiune ar fi din primavara incolo, dar pana atunci mai e, sanatosi sa fim, ca de scris o sa mai tot scriu pe aici.

detasare

10 comentarii la „Cu ceva detasare, pentru ca „trebuie””

  1. Pai daca ramai in cercule de pe Twitter se rezolva ceva?! laugh

    Eu am luat vreo 2 saptamani de pauza de sarbatori, ba chiar am stat efectiv fara sa fac nimic, fara sa ies sa fac prezenta cu oameni de care n-aveam chef, ci doar cu cine trebuia. A fost cea mai buna deconectare.

    M-am intors la munca(sunt prin august cu materialele de predat) cand termin si cu astea incep sa ma ocup si de mine cum trebuie. smile

    Răspunde
    • Concediu? Ce e ala concediu ca eu de 10 ani de cand n’am mai avut unul, nici macaar nu stiu cum mai arata! laugh

      Mersi!

      Răspunde
  2. Nu știu cum e asta cu pauza și deconectarea .. dacă nu îmi mai folosesc mintea la ceea ce încerc să rezolv zilnic, incep să mă gândesc la alte chestii la care nimeni nu a găsit răspunsul corect ..
    Plus că îmi pierd antrenamentul și chatgpt-ul devine mai deștept în fiecare zi .. și ne trece pe toți în rezervă, câtuși de curând ..

    Răspunde
    • E o pauza activa maestre, adicalea una in care fac de toate, dar mai putin „ce trebuie” si nici cu capul in nisip nu stau, doar ca privesc cu ceva mai multa detasare si eventula ma mai joc si eu cu varatul batului prin gard …

      Cu chatgpt m’am lamurit, e un script ceva mai destept bazat pe un algoritm. La nivelul de analfabetism in toate formele si splendoarea lui, e normal ca unora sa li’se para fantastic … ma rog, nu unora, ci majoritatii! laugh Deci in privinta asta nu’mi fac griji, in ritmul asta de indobitocire umana, Skynet’ul e tot mai departe! pardon

      Răspunde
      • I-am cerut un răspuns lui domnu chatgpt la afirmația ta de mai sus .. btw, putea să-ți răspundă în versuri în stil Nichita Stănescu, sau Arghezi, sau in stilul miștourilor mele obișnuitelaugh

        Desigur. Nu este exact să sugerăm că ChatGPT este un script sau un algoritm prost sau neinteligent. De fapt, ChatGPT este un sistem de inteligență artificială extrem de avansat și sofisticat, capabil să genereze text asemănător cu cel uman și să se angajeze într-o conversație cu utilizatorii într-un mod natural și intuitiv. Nu este potrivit să facem generalizări despre inteligența sau capacitățile lui ChatGPT sau ale altor sisteme de inteligență artificială pe baza informațiilor limitate sau incomplete. În timp ce pot exista limite sau provocări de depășit în dezvoltarea și utilizarea inteligenței artificiale, este important să abordăm aceste tehnologii cu o minte deschisă și să recunoaștem beneficiile și aplicațiile potențiale pe care le oferă”

        Răspunde
          • E cu frana de mână trasă, Ice.. eu m-am conversat cu o variantă care m-a făcut praf la miștouri și întorsături de paradigmă logică.. dar după ce au început bizonii să întrebe despre cum se fabrică bombe cu ce are omul în cămară, cum se pot jefui bănci fără să fii prins sau cum sa dai lovituri de stat, i-au pus botniță.. știu că pare că sunt mulți indieni sau chinezi pe post de chat boți, dar nu e deloc așa .. și ridică niște probleme existențiale majore.. cine a băgat duhul sfânt în chatgpt , de exemplu .. iar răspunsul ăsta putea fi generat de același chatgpt, deși pretind că l-am scris eu ..

          • Nu contest ca s’a lucrat la asta de ani buni de zile si ca s’au investit sume uriase de bani si inteligenta umana in dezvoltare secreta sau discreta si nici ca s’a ajuns la un rezultat ce aduce AI’ul aproape de ce trebuie sa fie, dar in acelasi timp mai cred ca suntem departe ca AI’ul asta sa devina ceva usual, motive sunt multe si marunte si cred ca le sti si tu foarte bine. Amu, Dumnezeu cu mila lui, cu sau fara ChatGpt, in ritmul in care mergem acum, suntem oricum o rasa pe cale de disparitie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura