Avem si Euronews Romania, debaraua de stiri a Comisiei Europene

De parca nu erau de ajuns alea vreo 12-13 televiziuni nationale de „stiri” plus cateva zeci de televiziuni locale care servesc diverselor interese locale si emit 24/7/356 fake news’uri la rang de breaking news, incepand de ieri, Euronews, oficina Comisiei Europene, emite si intr’o varianta autohtona.

Avem si Euronews Romania, debaraua de stiri a Comisiei Europene

Dupa ce Antena 3 a fost rechizitionata ca debara a CNN in urma unor uriase investitii ale USA anuntate acum cativa ani in presa din Romania, iar Congresul USA le vorbeste romanilor prin Radio Europa Libera, a venit si randul Comisiei Europene sa le vorbeasca romanilor prin Euronewes Romania ca „sursa oficiala”, recicland si reesapand nume cunoscute de prin mass-media romaneasca care si’au facut pana acum ucenicia prin diverse studiouri ale televiziunilor mioritice. Demararea proiectului nu s’a facut insa fara ceva scandaluri, unii dintre acesti reciclati rupand contractele de colaborare inca inainte de a incepe, printre cele mai cunoscute nume fiind cel al lui Adelin Petrisor, urmat la scurt timp de Xenia Croitoru si probabil ca odata cu lansarea oficiala urmand si alte miscari de trupe si chiar eventuala reesapare a unor dinozauri ce acum zac pe tusa.

Cate de mult va conta intrarea Euronews in Romania

Fiind o televiziune care are uriase resurse financiare in spate si care beneficiaza de promovarea masiva a unui brand cunoscut, probabil ca acest lucru ii va asigura un loc in topul televiziunilor care emit in Romania, televiziuni care de acum probabil ca se vor vedea nevoite sa ceara ceva mai multi bani de pe la casieriile de partid, unde sunt abonate in mod mascat la banii publici prin legea care sponsorizeaza partidele din bani publici, lege care daca la inceput a avut o logica, ulterior a ajuns sa se abuzeze masiv intr’o cardasie a conducerilor de partid cu mogulii din mainstream media si social media, rupanduli’se atat de audienta cat mai ales de orice independenta in urma monopolului instituit si mai ales in urma rechizitionarii ca trompete de propaganda oficiale prin impunerea unor agende comune care s’au oficializat odata cu lansarea campaniei de PR pentru pandemia Covid, campanie sponsorizata masiv de la bugetul de stat. Acelasi model de PR il putem observa acum aplicat cu privire la carambolul din Ucraina, unde de 3 luni de zile toate trompetele de propaganda din mainstream media canta aceleasi ode si mesteca aceiasi manipulare a #Slaviri Ucrainei, „stirile” reducandu’se la argumentatia „pe surse”, pana la nivelul la care jocurile video si pilotii fantoma au ajuns sa fie prezentate si „dezbatute” de „expertii” ivitati permanenti prin cocinile tv ca stiri reale de pe teren, ajungand sa fie calcate in picioare pana si cele mai elementare reguli deontologice ale jurnalismului independent si obiectiv sub atenta obladuire a unui CNA ce seamana mai degraba cu bratul forte al Ministerului Adevarului.

Opinie personala

Daca Euronews ar fi venit in Romania acum 20 de ani, probabil ca azi as fi scris ca e un lucru bun pentru peisajul media din Romania care inca era in chinurile faceri, independenta, profesionismul si obiectivitatea acestui organ de presa international fiind un lucru bine venit. Azi in schimb, intrarea Euronews in Romania imi este complet indiferenta cunoscand foarte bine a cui trompeta de propaganda este si ale cui interese servesc, obiectivitatea, profesionalismul si independenta fiind lucruri demult uitate, sau mai exact de cand marea presa mondiala de altadata a fost rechizitionata cu arme si munitii de guverne tot mai putin reprezenatative si alte grupuri de interese mai mult sau mai putin obscure care au le’au transformat doar in niste reale masini de propaganda si manipulare a maselor. In consecinta, voi ramane la sursele mele de informare selectiva, analize proprii si personale, opinii deschise, pareri liber exprimate si dezbateri pe aici, cu voi, aia cati am mai ramas cat de cat treji la minte! smile

Euronews Romania credit euronews.ro
Euronews Romania, credit: euronews.ro

4 comentarii la „Avem si Euronews Romania, debaraua de stiri a Comisiei Europene”

  1. M-as mira sa vina cineva sa bata la usa, din politicieni. Daca se va face vreo combinatie in viitor, tot cu cate un inteligent de la PR, cate o firma de „consultanta”. Adica se vor transa local problemele, nu vine Euronews sa ne zica de Simion ca e un idiot propagandist ce vrea atentie.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura