De cand #presamiluita incaseaza milioande de euro de la bugetul de stat pentru a deveni doar o trambita a sistemului, in dezbatere publica fiind aduse doar subiecte ale unor ordine pe unitate, dezbaterile interesante s’au mutat treptat in online, drept pentru care desi pana de curand nu eram un mare consumator de video online, am inceput sa consum din ce in ce mai mult continut de genul asta mai ales de cand m’am pricopsit cu un Xiaomi MI Tv Stick pe care l’am montat la un nonsmart TV ce il aveam in camera de zi. Cu ocazia asta, in timp probabil ca voi mai puncta pe aici unele dezbateri de interes pentru cei care vor sa consume mai mult decat continut la metru patrat, si voi incepe cu o conferinta pe marginea cartii „Noaptea dreptății românești 2005-2020” scrisa de av. dr. Ion Popa, autorul a mai multe lucrari cu greutate.
Conferintele revistei „Dreptul”: Noaptea dreptății românești 2005-2020
Cartea aflata in dezbatere este o radiografie completa si foarte bine legata a tot ceea ce s’a intamplat in ultimi 15 ani in Romania din punct de vedere juridic, amestecul politic in Justitie, amestecul inten si extern in functie de interese, schema prin care a fost creat si pus in miscare mecanismul infernal format din Justitia + Servicii + Presa si MCV prin care Romania a ajuns o colonie usor de controlat; legaturile cu anii ’90 cand Romania nu era vazuta ca parte a extinderi europene, dezvaluiri extrem de intresante din interiorul mecanismului de preaderare si aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, o imagine completa care pentru multi ar putea reprezenta o revelatie asupra a ce am trait ieri, ce traim azi, de ce suntem unde suntem acum si cum vom fi maine.
Desfasurarea conferintei
Se intinde pe vreo doua ore si patruzeci de minte in care pentru inceput sunt prezentate principalele puncte din carte, ca ulterior subiectul cartii sa intre in dezbaterea unor invitati de calibru cu implicare directa in subiect, respectiv politicieni, avocati, procurori fosti membri CSM si jurnalisti care treptat pe masura relaxari discutiei incep sa „dea din casa” lucruri care nu se puteau spune acum 10-15 ani, dar care azi intregesc imaginea in cioburi a Romaniei.
Cartea o gasiti disponibila aici si aici, am comandat’o si eu si abia astept sa ajunga si la mine, fiind un document istoric de o importanta deosebita.
Participanti la dezbatere
- av. dr. Ion Popa, autor
- Ion Cristoiu, jurnalist, scriitor, analist politic
- prof. univ. dr. Adrian Natase, fost premier al Romaniei
- av. dr. Ion Dragne, decan Baroul Bucuresti
- av. dr. Florentin Tuca, Baroul Cluj
- av. dr. George Balan, procuror, fost vicepresedinte CSM
- prof. univ. dr. Adrian Severin, fost ministru de externe al Romaniei
- Mirel Curea, jurnalist, scriitor, analist politic
- prof. univ. dr. Ioan Chelaru, presedinte UNJR
Asadar, daca sunteti interesati mai mult decat de can-can si subiecte servite, va recomand sa urmariti de la un cap la altul aceasta conferinta, chiar daca e una destul de lunga, din punctul meu de vedere a meritat fiecare minut pe care l’am petrecut urmarind aceasta dezbatere.
Severin e baiatul ala cu lobby la Bruxelles sau incurc?
Ești de serviciu sau ce⁉️?
Probabil in pauza dintre episoadele lui Shely.
Aaa… reforma sistemului de învățământ, în pauza la școală manele⁉️?
Nu stiu tovarase Vasile, ca nu e in lista mea de abonari!
#uraganu
Selly măcar ia pe contact?. Sper. Cred.
mda…45 de lei nu e mult. O sa ma uit si la dezbatere deși va fi grețos cu Curea…Zici ca jurnaliști dau din casa? Da nenea asta de pozează în Petre Țuțea dă si el ceva din casă?
Toata lumea „da din casa”. Eu zic sa iti faci timp sa urmaresti fara patima dezbaterea, asa, cu rabdare, fara prejudecati, cu mintea deschisa si o sa te lamuresti singur!
Meh…Nu pot să urmăresc la ce nume spui că apar acolo. Nu e vorba de prejudecăți, ci de faptul că unii au pus și încă mai pun umărul la dezastrul pe care- l trăim și niciodată nu au recunoscut, nu și- au asumat ticăloșiile. Așa că orice ar lăsa să se scurgă, chipurile cu garda jos, poate la fel de bine să fie făcut cu scopul de a manipula în continuare. Nu sunt credibili, nu am de ce să mă uit în gurile lor. Uită- te la Curea, la ce face el acum. Poate alții de acolo sunt cu bune intenții, dar apa a fost deja tulburată de prezența celorlalți, nu e potabilă.
Cât privește preaderarea României și aderarea ei la UE, subiectul îmi este cunoscut, cu mintea de acum pot să spun că erau infestate de soroșisme și de adepții lui. Nu e ca și cum ăsta s- a prăbușit brusc în capul nostru, ci a fost cărat exact așa, cu aderarea asta ( aici era în fază avansată ) și cu Iliescu la început. Nu l- o fi adus el personal, dar sigur- sigur i- a și le- a deschis ușa și le- a facilitat încuibarea. Argumentele de tipul acelora cu” prejudecățile” sunt exact păcatele imputabile prostimii, pe același calapod cu alegerea răului mai mic… Închisul ăsta de ochi, compromisul, fie și pentru ca să nu fim bănuiți de inflexibilitate, au contribuit la starea prezentă a nației noastre. Fără supărare, știu că nu e cazul, ești incredibil pentru zilele nostre în materie de înțelegere și de acceptare a oamenilor care au păreri diferite de ale tale. Menționez aspectul deoarece chiar nu îmi doresc să te supăr nici măcar un pic.
Culmea e ca indirect isi recunosc vinele si vorbesc despre ele, de aia cumva dezbaterea iasa din tipare. Eu sunt deschis la absolut orice discutii pentru ca mereu caut ce se discuta printre randuri, si randurile din spatele randurilor. In cazul unor asemena discutii, invariabila undeva se iveste o bresa si „se scapa” poate mai mult decat isi propuneau initial. Pentru mine unul a meritat, am luat o gramada de notite pentru a cauta mai departe ce am de cautat, a fost ca un soi de curs de istorie pe care il voi completa cu cartea in discutie. In rest, nu superi pe nimeni, stai linistita, ai tot dreptul din lume la propria ta opinie, pe care o respect fara a o comenta si sa faci lucrurile in consecinta!