In vremuri normale, un doctor care vindeca oameni era subiect de Breaking News. Cazul dr. Flavia Grosan

Nu sunt fan’ul nimanui si nici nu fac parti-pris cu nimeni, nu judec si cu atat mai putin nu dau verdicte, insa la ce linsaj public am asistat zilele astea la adresa unui medic, e departe de orice normalitate fie si anormalitatea in care traim.

Cazul dr. Flavia Grosan

Am aflat de peneumologul dr. Flavia Grosan din presa. Nu stiam cine este si nici nimic legat de cariera doamnei doctor, insa atentia mi’a fost atrasa de modestia si bunul simt al doamnei doctor vs agresivitatea viscerala a linsajului public la care a fost supusa in ultimele zile. Practic, din informatiile aparute in spatiul public, doamna doctor  Flavia Grosan ar fi vindecat foarte multi pacienti bolnavi de COVID19 pe toata perioada pandemiei, existand marturiile pacientilor in acest sens, cu ajutorul unei scheme de tratament elaborata in urma cunostintelor si experientei medicale pe care o are in penumologie,  tratamentul fiind unul foarte ieftin si foarte eficient, bazat pe medicamente care sunt aprobate deja pe piata si care poate fi facut acasa, evitandu’se in acest fel dezvoltarea unei forme grave a bolii si ajungerea pe bolnavului pe vreo sectie ATI de unde sa iasa cu picioarele inainte.

Asediul unitatilor militarizate din #preamiluita

Imediat dupa aparitia acestei stiri ce a fost culesa de prin presa locala din Bihor, unitatile militarizate din #presamiluita in frunte cu Digi24 ca port drapel si toti gradatii acoperiti de prin alte televiziuni si publicatii online au executat ordinul unui real asediu de cuvinte grele si injurii viscerale la adresa  dr. Flavia Grosan, careia nu au avut nici macar bunul simt sa ii acorde dreptul moral si deontologic la replica si cuvant, in tandem aliniindu’se linsajului public si toti cioclii covid care ne’au otravit un an si aproape jumatate din viata cu frici si teoriile lor ce se schimbau de la o zi la alta, vreme in care ardeau de vii sau omorau oamenii prin spitale.

Cine este dr. Flavia Grosan

In propriile cuvinte:

”În 1991 am terminat facultatea. M-am dus la primul Rezidențiat, pe care nu l-am luat pentru că munceam foarte mult ca și stagiară. Tot timpul am muncit foarte mult. M-am dus la concurs pentru dispensarele care erau atunci. A fost un concurs cu patru persoane pe loc, într-un sătuc superb. Am stat un an acolo, apoi am luat Rezidențiatul și apoi am început. Am vrut să fiu și eu cadru didactic universitar, m-am dus la concurs. Am fost preparator cinci ani, șef de lucrări încă cinci ani, apoi am zis stop! (…) Pacientul a fost prioritatea mea, atât m-a interesant (…) Pe unde am plecat am lăsat ceva în urmă. Copiii mei sunt it-iști de mare succes. (…) În timpul facultății și-au dezvoltat o firmă, iar după 10 ani, între timp ei doi s-au căsătorit, firma a apărut în timpul studenției. În Cluj avea tot. Tot ce se poate, sunt doi anteprenori de mare succes. Mi-au spus ”noi aici am făcut tot, ne ducem în Anglia pentru educația lui Boris”, el contează și din august s-au mutat în Londra. Nu văd nicio frică, nicio spaimă și au și schema mea la ei. Îmi e greu fără ei!”

a povestit medicul Flavia Groșan, într-un interviu la Antena 3.

Din CV

dr. Flavia Grosan, medic primar pneumolog – bronholog. In 1991 a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie din Timisoara. In 2000 a obtinut titlul de medic specialist si in 2004 titlul de medic primar, ambele acordate de Univesitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca. In cadrul Institutului National de Pneumologie Bucuresti a dobandit competenta in endoscopie bronsica in 2002 si explorari functionale ventilatorii speciale in 2004. Intre 1994 – 2009 a profesat in cadrul Spitalului de Pneumologie Oradea, iar din 2009 a condus departamentul de pneumologie din cadrul Spitalului municipal “Dr. Pop Mircea”, Marghita.

In vremuri normale, un doctor care vindeca oameni era subiect de Breaking News

Da, in vremuri normal la creieri capului si intr’o tara in care nu doar Ministerul Adevarului are dreptate, stirea ca un doctor vindeca oameni ar fi fost subiect de Breaking News. Da, intr’o lume cat de cat normal in care s’ar fi dorit ca aceasta boala sa fie eradicata si lumea sa revina cu adevarat la normal, stirea ca un doctor vindeca oameni ar fi fost subiect de Breaking News! Da, in timpuri normale care doar se confrunta cu o situatie temporara de criza, stirea ca un doctor vindeca oameni si ar fi putut fi un potential specialist care a descoperit o varianta prin care sa dea o mana de ajutor in plina pandemie, ar fi trebuit ca dincolo de Breaking News sa fie una care sa ii indemne pe restul de specialisti si confrati in medicina sa o invite pe doamna dr. Flavia Grosan sa isi prezinte schema de tratament intr’o conferinta la care sa participe toate somitatile medicinei romanesti pentru a se analiza daca aceata schema de tratament este una cu un real potential ce sa o califice ca utilizare alternativa la ce exista deja. Dar noi, nu traim in vremuri normale, nici intr’o tara si nici intr’o lume normala la creieri capului, in care sa existe acest interes ci doar in niste vremuri, o tara si o lume, unde primeaza exclusiv interesele financiare, in care oamenii sunt niste cifre din statistici compuse din rubrici unde se numara vii, mortii si vaccinatii, rubrica in care se numara cei care primesc o sansa la supravietuire prin tratament fiind inexistenta, pentru ca nu prezinta interes pentru nimeni.

De ce cazul dr. Flavia Grosan este unul special fata de restul vocilor medicale care au fost in opozitie la dictatura sanitara de’a lungul pandemiei

dr. Flavia Grosan nu este singurul medic roman care a avut curajul de’a lungul pandemiei sa iasa din linia trasata de Ministerul Adevarului condus de cel mai secret organism din toate timpurile, denumit pompos Grupul de Comunicare Strategica, organism care treptat a devenit si acel grup dictatorial care conduce Romania din umbra. Au mai fost si alti medici printre care dr. Adina Alberts, prof. dr. Vasile Astarastoae, dr. Monica Pop si altii ce acum sunt tarati pe la Consiliul Medicilor si probabil sanctionati doar pentru ca au iesit in spatiul public cu opinii diferite de ce se comunica „strategic” si care au fost linsati public ca nu sunt specialisti in domeniu si vorbesc despre ceva ce este in afara specializari lor. Cazul dr. Flavia Grosan este insa unul complet diferit, specializarea doamnei doctor fiind acea de medic primar pneumolog – bronholog specialist in endoscopie bronsica si explorari functionale ventilatorii speciale, adica exact acel medic care este cel mai indreptatit sa vorbeasca despre o schema de tratament pentru COVID19, infectionistii fiind responsabili doar de elaborarea unor metode de prevenire a pandemiei.

Nici pe la altii nu e mai bine, pumnul in gura medicilor neagrati de sistem fiind o caracteristica a acestei dictaturi medicale

In documentarul Mal Traites (Rele Tratamente) realizat de jurnalistul francenz, Alexandre Chavouet acuza guvernul Frantei  ca a respins protocoale eficiente pentru a trata Covid-19 din motive economice, respectiv ca schemele de tratament alternative propuse de o parte a medicilor specialisti din Franta pentru bolnavii de COVID19, au fost respinse deoarece sunt tratamente ieftine si eficiente, nefacand parte din planul BigPharma si a baietilor destepti de a se imbogatii din aceasta pandemie. Iata si documentarul in cauza:

Opinie personala

Nu sunt de nici o parte, nici pro, nici contra, pentru ca nu sunt in masura sa ma pronunt daca schema de tratament a doamnei dr. Flavia Grosan, dar pot sa imi exprim o opinie de om simplu care asista la acest spectacol sinistru in care un doctor specialist este linsat de orice neica nimeni si alti colegi de breasla la care ar trebui sa le fie macar rusine dincolo de interesele proprii, iar in loc de a fi chemata sa fie sanctionata pentru ca a salvat oameni, intr’o lume normala ar fi trebuit sa fie chemata la masa unde sa aduca un eventual aport in baza experientei medicale! Valul de simpatie de care se bucura dr. Flavia Grosan este datorat oamenilor de rand ca mine care se bucura ca dupa un an si trei luni de predica apocaliptica in care le’au fost calcate in picioare drepturile si libertatile fundamentale, au fost jupuiti, batjocuriti si omorati prin spitale, acum vine de undeva macar o voce ce le aduce macar o oarecare speranta ca exista lumina si sansa supravietuirii intr’o oarecare normalitate si nu condamnarea la moarte din sectiile ATI. E ceva natural si uman in acelasi timp ca intr’un vid de incredere datorat propriei discreditari a celor responsabili la varf ce doar ne’au inchis in case si persecutat fara a veni pana acum cu nicio solutie viabila de a opri pandemia, oamenii sa aiba nevoie si de voci care le dau speranta si nu doar de voci care le ruineaza, e normal ca oamenii sa se revolte macar pasiv cu privire la dezastrul in care suntem scufundati de atata vreme de cioclii covid care nu urmaresc decat profitul si dobandirea controlului prin teroare si presiune constanta.  Da, pentru cei care nu stiu inca, medicina nu este o stiinta exacta si tocmai de aia mereu se recomanda consultarea opiniei a cel putin inca un medic! In cazul dr. Flavia Grosan si a altor voci din medicina romaneaca ce candva era considerata una de varf, de ce nu se aplica acest lucru? Doar pentru ca nu e un cioclu cointeresat? Doar intreb.

„Sticla si benzina, carpa si chibrit …”

6 comentarii la „In vremuri normale, un doctor care vindeca oameni era subiect de Breaking News. Cazul dr. Flavia Grosan”

 1. N-am urmarit subiectul incat sa am o parere wow, dar ca sa se aprobe o schema de tratament stiu ca erau niste proceduri de facut, se luau de o statistica.
  Auzeam, la un moment dat, ca la noi e greu sa faci studii, fiind incidenta relativ mica si cu greu gasesti subiecti cu aceeasi problema.

  Legat de subiect, stim ca poate sa fie linsaj media, cand nu mai sunt subiecte pe ordinea de zi.

  Răspunde
  • La noi nimic nu se poate face, nici cercetare, nici studii … nici nimic, desi, culmea dracului este ca pana nu demult Romania avea recunoastere internationala si se faceau de toate, iar scoala romaneasca de medicina era una care a dat somitati mondiale. Problema nu e insa doar nationala, ci internationala, practic de cand cu epidemia asta, doar si numai unii au dreptate si sunt „voci avizate” pe cand restul batuiti in cuie, documentarul ala realizat in Franta vorbeste de la sine.

   In rest linsajul media la noi e la ordin pe unitate, de cand cu miluiala de la guvern care a omorat si ce mai era. Nici pe dincolo nu e mai bine, deloc.

   Răspunde
  • Bre tovarăşe Vasile , îți spui io că merge şi schema redusă „…benzină … şi chibrit” . Spui asta din propre experență , io soi reumatic ?????. Bine , alea două le-am folosit până acum separat , că no soi loco ???

   Răspunde
 2. Nu am urmărit, dar am văzut că e isterie. Autostradu e ceva atât de mizer și mulți proști în loc să îl lase să se ducă pe pustii, se aruncă din spiritul colegialității ( ori de frica să nu le vină rândul laugh ) după el. Noah! Ducă- se toți cei care mor de grija lui! Pagubă’n ciuperci, ce să zic! laugh
  Se pare că toată lumea a uitat un lucru: când s- a dat acel ordin prin care pacienții cu orice altă afecțiune decât covid nu mai erau primiți nici la cabinete și nici în spitale, policlinici și alte ” așezăminte” de felul lor, în starea de urgență și a continuat bine merci și după, strategii experți au recomandat consultațiile medicale on- line sau telefonic. Eu înțeleg că unii sunt ticăloși și se fac că uită, dar totuși chiar toată lumea a uitat de acest fapt? De unde șocul, că nu îl înțeleg? Păi dna dr este acoperită din start. A respectat recomandările experților. laugh Și doi la mână, în mod direct legat de prima mea observație, problema dumneaei este că tratează bolile de plămâni, așa cum ai spus și tu, acolo e buba, vine pe contrasensul „experților”. Dacă trata cancerul de prostată în on- line, la pariu că nimeni nu se mai inflama?Ba chiar tefeliștii mari amatori de digitalizare ar fi solicitat- o. :)))

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura