Donald Trump ar fi avut o convorbire telefonica cu Vladimir Putin pe tema pacii in Ucraina|Update

Una dintre principalele promisiuni de campanie a lui Donald Trump a fost aceea ca dupa ce va fi ales si pana sa isi inceapa mandatul, din postura de presedinte ales al SUA va demara toate diligentele necesare pentru ca razboiul din Ucraina sa inceteze, in acest sens urmand sa poarte discutii cu presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin si presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski pentru a se ajunge la un acord de incetare a focului in vederea demararii negocierilor de pace.

Stirea asteptata de intreaga planeta

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a vorbit cu presedintele rus Vladimir Putin cu care a negociat o reducere a escaladari razboiul din Ucraina, a declarat duminica o sursa apropiata de viitoarea administratie Trump, pentru Reuters.

Potrivit aceleasi surse, Trump a vorbit miercuri și cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, discutiile axandu’se in jurul deschiderii negocierilor de pace cu Federatia Rusa.

Steven Cheung, directorul de comunicații al lui Trump, a refuzat să comenteze discuțiile despre care a spus cu sunt „private”.

Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat ca nu a fost informat in prealabil cu privire la discutia dintre Trump si Putin adaugand „nu putea să o susțină sau să se opuna”, mai scrie Reuters.

Pana la aceasta ora nici Washington, nici Moscova nu au confirmat oficial aceasta informatie.


UPDATE: Kremlinul acuza presa americana de raspandirea de fake news

Kremlinul a negat luni informatiile potrivit carora presedintele ales al SUA, Donald Trump, ar fi vorbit cu presedintele rus Vladimir Putin in ultimele zile, precizand ca Putin nu are inca planuri concrete de a vorbi cu Trump.

„Acesta este complet neadevărat. Aceasta este pură ficțiune, sunt doar informații false. Nu a fost nicio conversație. Acesta este cel mai evident exemplu al calității informațiilor care sunt publicate acum, uneori chiar și în publicații destul de reputate!”

a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, referindu’se la The Washington Post – sursa initiala a stirii, care au fost preluati pentru Europa de agentia europeana Reuters.


Donald Tusk, premierul Poloniei anunta un plan de pace in stadiu de pregatire

„Se așteaptă în curând un anunț cu privire la data încetării focului, la ce frontieră va fi în vigoare și garanții de securitate pentru Ucraina. Acest plan este în stadiu de pregătire”

a declarat premierul polonez Tusk, pentru postul national de radio al Poloniei, subliniind totusi ca …

„Deciziile privind războiul din Ucraina nu pot fi luate peste capul ucrainenilor și peste capul nostru!”

In opinia sa, pot urma anunturi importante in viitorul apropiat,  pe „surse” aparand deja si ceea ce pare a fi un plan de pace.

Echipa de tranzitie a lui Donald Trump a pregatit documentele de retragere a SUA din acordul schimbarilor climatice

Echipa de tranziţie a preşedintelui ales Donald Trump a pregătit ordine executive şi proclamaţii pentru retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi reducerea dimensiunilor unor zone cu statut de monumente naţionale, pentru a permite exploatarea mai extinsă a resurselor naturale, potrivit publicaţiei New York Times.

transmite Reuters.

Acesta find o alta promisiunea facuta de Donald Trump cu privire la resuscitarea economiei americane sub sintagma „Drill, drill, baby drill”! conform purtătoarei de cuvant a echipei sale de tranzitie, Karoline Leavitt, care a declarat pentru Reuters ca victoria sa in alegeri i-a oferit ”un mandat de a implementa promisiunile făcute în timpul campaniei”.

11 comentarii la „Donald Trump ar fi avut o convorbire telefonica cu Vladimir Putin pe tema pacii in Ucraina|Update”

  1. Pompeo este ieșit din cărți în guvernul viitor, spre dezamăgirea lui Radu Tudor sienen .. parcă vedem că avem o erată la CC, că știe deja procedura, gen Sosoaca in, ăilalți out .. nu ne ziceau ei că interpretarea Constituției e subiectivă? Gen o privești cu lumina dinspre Vest sau dinspre Est, vibe-ul Constituției este diferit .. cunoaștem ..

    Răspunde
    • De mana cu Niky Hailey, de plang in hohote toti progresistii vopsiti in rosu! rofl

      La cum vad ca se accelereaza lucrurile, orice e posibil! #SosoPresedinte laugh

      Răspunde
  2. Băboieru` io am un optimism rezervat legat de promisiunea lui Trump.
    Nu că Trump nu s-ar întrebuința, problema e că nu cred că rușii vor ceda. Nu au motive.
    Chiar dacă spațiul tampon necesar intrării în dispozitiv de alarmă în cazul unui atac cu rachete devine inutil în cazul unor proiectile hipersonice, povestea cu resuscitarea naționalism socialismului galițienilor nu poate rămâne netranșată.
    Intrăm pe tărâmul miturilor fondatoare, a etosului lor.
    Vor face tot ce le stă în putere să se asigure că nu se va repeta, nu vor accepta un conflict înghețat.
    Fără dorința de a tutela sau provoca, pentru înțelegerea percepției lor aș îndrăzni să propun vizionarea unui film greu de văzut, Du-te și vezi! .

    Răspunde
    • Opina mea este ca intelegerea e demult facuta si cuprinde inclusiv Estul Europei cu o revenire la granitele de influenta geostratetica din anii ’90 si „zidul Berlinului” mutat la Nipru, in discutie ramanand detaliile de unde si ocosirea bagatului de cap in poza al polonezilor lui Tusk, care se a fii in aceeasi oala cu ucraineni in ce privesc deciziile de pace. Vom trai si vom vedea, important e ca au inceput sa se faca niste pasi.

      Răspunde
      • … știi că si polonezii au probleme cu galițienii? Căci galțienii băieți hotărâți, nu au făcut discriminări. Au belit în devălmășie si polaci, si ruteni, si huțuli, și romăni, si rusi.
        Si nici acum polonezii, mă refer la cei de la firul ierbii nu se tăvălesc de entuziasm cu azilanții de pe la ei, în special galițieni. Ba chiar au frecvente smardoieli de stradă în zona urbană. Smardoieli extrem de violente.

        Răspunde
        • Stiu si tocmai d’aia si cred ca vor ramane sa faca de garda la granita imperiului de mana cu ucraineni din Vest si galitzienii baltici … laugh

          Răspunde
          • „Shoulder to shoulder, nu? Așadar, noua ordine planetară are ca punct de plecare premisa scindării omenirii în dușmani și camarazi, însă la împărțeala respectivă nu ni s-a cerut părerea! Și iată-ne picați ca musca în lapte în lupta ce se poartă între elefanți. Ăla alfa, cu steluțele pe trompă, ne-a transformat în scutlâc, chiar la marginea frontului întors pe dos de copitele masculului cu colții de fildeș rusesc. Din Orientul Îndepărtat, răzbate tropăitul sinoist al celui de-al treilea mamifer stârnit de mirosul de sânge și de perspectiva de a se încorona regele junglei globalizate.

            În vecinătatea obscenelor afișe publicitare se află Palatul Parlamentului, semn că aleșii gloatei turmentate din bătătura „partenerului strategic” au permis companiei de dincolo de Ocean să-și amplaseze aici nu doar bazele aducătoare de moarte, ci și bannerele ce ne propovăduiesc un viitor… sigur în încercarea belicoasă. Unul în tranșee și-n buncăre, într-o conflagrație ce nu ne privește defel și ne va umple de ponoase pe termen lung.”

            Propaganda dușmănoasă , șarpe perfid încălzit între sânii patriei.

          • good

  3. Parere de doi bani…marele bau bau e CHINA, rusia e cam pe duca , s-a vazut la Kazan, toti erau cu tata Xi in cujet si simtiri.
    Asta e, SUA e pe scadere, Europa la fel, iar sudul global pariaza pe China dpdv economic tot mai mult. Ia rusia se imbata cu apa daca crede ca va mai putea sa fie altceva decat o putere regionala dotata, e adevarat, cu arme nucleare…IN TEORIE, ca nu stim precis cate sunt utilizabile!
    In schimb, ceea ce stiu sigur, ca a spus-o Trump la Joe Rogn, SUA si-a modernizat arsenalul, iar Israelul, daca nu stiati, il are gata de atac pe al sau…
    Iar China nu va permite nimnui sa il foloseasca, pentru ca vrea sa domine o lume vie, nu moarta…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura