Dulce sau picat? Ambele?

Sunt pasionat de macarea picanta, dupa unii foooarte picanta, dupa mine doar un pic acolo fata de etalonul altor popoare. laugh

Ca de exemplu, la o shawarma medie, il rog pe nenea ala sa imi puna doua lingurite cu varf de praf de chili si sa mi’o garniseasca bonus si cu niste ardei iuti. O mananc cu o pofta ce creste pe masura iutelii, in vremea in care transpir prin toti porii, mai greu e a doua zi, dar asta e alta poveste.  laugh

In rest, prefer amestecul de dulce-picant, de unde probabil ca si pasiunea mea pentru mancarea asiatica, China-Vietnam fiind in top, cand fac mancare acasa, genul asta de condiment fiind de baza, plus o pasta de ardei copt atat dulce cat si iute.

Voi cum stati la capitolul asta? Dulce sau picant? Ambele? Cat de picant?

10 comentarii la „Dulce sau picat? Ambele?”

  1. Moderat iute spre dulce, mai ales ca picanteriile din ziua de azi sunt chimie pura, incredere am doar in ce creste prin curte, ardei iuti din productia proprie, la murat sau cu otet, boia la fel din ardei mei pusi la uscat si zdrobiti, niste mustar cu hrean, usturoi… restu’ de astea exotice de import, ghimbir, in rest pas!

    Răspunde
  2. E ceva mancare cu specific romanesc shawarma asta? Intreb pentru ca pe la noi prin Ardeal se mananca de obicei o zama buna cu ardei iute.

    Răspunde
  3. IN general prefer putin picant. Dar depinde. Tabasco nu mai bag in mine niciodata. Am avut o aventura crunta cu asa ceva.
    De ex daca merg la retaurantul ala tailandez de-mi place mie, comand picat. SI e picat rau. Doar ca iuteala tine putin si nu lasa arsuri in gura. Si o iei de la capat cu urmatoarea lingura de supa.
    Dulce picant e ceva mai greu de obtinut pentru gustul meu, dar se poate. Nu as zice nu.

    Răspunde
  4. Sărat-picant este pe gustul meu. Dulcele nu prea îmi place. Atât de picant cât să se mai simtă si aroma ardeiului si a mâncării in general. Oricum mult peste medie smile smile

    Răspunde
  5. Eu am servit cu specific Indonezia o data si ce spui tu e pipi fata de ce am mancat atunci, o saptamana am fost scos din circuit, pe loc simteam ca iau foc si ca ma arunc in Marea Nordului.
    Dar nu zic nu la picant, face bine la digestie, sanatate.
    De departe insa prefer acriturile, facute de mine, aka castraveti in otet samd

    Răspunde
  6. the_sniper, nu stiu cat de bine ne-ar fi viata la fel ca mancarea; cred ca ne-ar cam ustura! Si tinand cont ca la gust se instalează toleranta, iti dai seama ca am tot piCA(C)NTA smile smile smile

    edit@ice4you: doar pus punctul pe C!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura