Epopeea carnatului ardelenesc neaos la finalul bine meritat

Motto: LUCRUL BINE FACUT, ii ala de IL FACI TU,

si nu astepti sa ti’l minta faca altii pentru tine!

Inceputul il cititi aici, continuarea mai jos.

Fotografiile sunt sarace de miros si gust. Lucrul bine facut poate fi si romanesc, secretul este acelasi ca la cel nemtesc: TREBUIE SA MUNCESTI PENTRU EL! 😉

Incheiere:

In minte imi suna mereu (si mai ales dupa ce mi’au trecut fumurile primei tinereti navalnice) vorbele strabunicilor mei, Saveta si Patru a lu’Bunea, care mi’au fost si mentori:

„Ma copile, casa aia unde nu’s cartofi in groapa (asa se pastrau cartofii in vremurile vechi), varza in ciubar (butoi) si clante (manere) unse la usi (de la taiatul porcului), aia nu ii casa de om! „

Si dreptate or avut … ca eu azi ma simt mai bogat ca multi dintre voi, da nu ca sa arat, ci ca am cu ce va omenii, de imi calcati pragul fara a imi fi rusine! smile

Doamne ajuta la bucata buna, ca beutura’i destula! 😉

Doamne iarta’i pe Saveta si Patru a lu’Bunea care cred ca sunt mandrii de mine ca macar acum am inceput sa pricep din ce ce ziceau!

 

4 comentarii la „Epopeea carnatului ardelenesc neaos la finalul bine meritat”

  1. yoi, sehr gutt, mein herr!
    Miroase a concurs, replica slatineana va intarzia pan’n faurar, cand messiu cochon va pleca la raiul porcinelor dar va lasa carnita pe plai romanesc. Vom posta atunci neste poze ca sa aratam maiestria/da de unde prima oara cand ma voi incumeta la o porcina dupa 32 de ani de mana a doua.
    Pofta mare!

    Răspunde
  2. Mai oltene … de astia mandri ca tine eu am fini (pe langa Filiasi) … care or fost mandri sa ne puna nasi (ca familie) … ca deh … „ardeleni cu stare”. Ma om bun … mi’o ramas o gasca de amintiri frumoase, copil fiind (baia in Gilort la asfintit era mai presus decat orice SPA :D) … si nasi dupa (16 copii or avut oameni laugh deci implicit am prins si eu) 3 lucruri despre olteni:

    1. Nu stiu mancare a face ca in ardeal, da ce stiu a face, fac bine! laugh Branza de capra, zaibaru (ala negru ca cerneala ii favoritul meu), carnatii oltenesti (aia descrisi de tine), muraturile (alea bagate la greu intr’un butoi mare) si puiul la ceaun.

    2. Stiu a te omeni si cu ce nu au … fac pe dracu in patru numa sa iti arate ca au si sa iti dea din ce au!

    3. La aia nuntile tin 3 zile … si daca te nimeresti nas … pentru ei esti un soi de parinte toata viata lor.

    4. Viata lor este un vesnic concurs in care isi cauta mereu pe cineva cu care sa concureze … ca ii frate, ca ii cumatru, ca ii cine o fi … no ei nu se lasa pana nu iti arata ca ei pot mai mult sau macar ca tine! laugh

    No … de aia te inteleg de ce ai perceput tu ca e vorba de concurs si tot in competitie esti de cand „te stiu!” laugh laugh laugh

    No draga oleanule frate de neam … ham! laugh Sa stii ca mie imi place al dracu zaibaru vostru al’negru combinat cu carnatii aia oltenesti uscati … la fel de mult cum imi plac muraturile voastre dimineata cand va alergati muierea cu un sincer ….

    fai … firai a dracu sa fie de frumoasa mea (un paradox greu de inteles pentru neinitiati :D) … ii foame la nasu/prietenu/varu/etc … fugi de ada …”

    Si aduce „fai” … de nu ai loc pe masa si de unde nu’i … si ii tot da inainte! laugh

    Frate oltean … poate o da Dumnezeu sa amestecam pofta ce o poftim … asa romaneste cum stim! laugh

    Mi’a iesti cu rima … da cum sa fi iesit altfel cand burta ne cere la fel?! laugh

    Ptiuuuuuu … dor mi de un zaibar! laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura