EURO 6 – dureri de cap pentru posesorii de diesel

Incepand din toamna acestui an producatorii auto vor fi obligati sa echipeze masinile cu noi motoare diesel ce vor face trecerea la standardul EURO 6, renuntandu’se in paralel la masurarea noxelor in regim de laborator ca si pana acum (o pacaleala dealtfel) cu masurarea acestora in utilizarea efectiva ca si in cazul celor cu benzina.

 

Din cele dezvaluite pana acum publicitatii, motoarele diesel EURO 6 vor functiona in paralel cu un aditiv denumit AdBlue ce se va alimenta intr’un rezervor separat (VW deja are asa ceva la noile modele) ce ar avea ca rol diminuarea emisiilor poluante ceia ce presupune o cheltuiala in plus cu pana la 7% din pretul carburantului. Nici cei cu motoare mai vechi nu scapa de cresterea pretului motorinei la pompa deoarece motorina Euro 5 pe care o gasiti acum la pompe va fi inlocuita cu motorina Euro 6 al carui pret va fi mai mare.

Se pare ca treptat se va cam pune cruce popularitatii acestui sistem de propulsie ce era apreciat pentru costurile sale ce teoretic erau reduse la exploatare.

5 comentarii la „EURO 6 – dureri de cap pentru posesorii de diesel”

  1. Pai daca ai benzinar teoretic nu te priveste … cum nici pe mine … de afectat ii va afecta in schimb pe cei care au diesel. Multam lui Dumnezeu ca sunt vindecat de diesel pe viata … am preferat sa il las celor care le place aventura pe multi bani laugh … de acum se pare ca si mai multi din pacate. Tendintele producatorilor din cate am citit vor consta in eliminarea motorizarilor diesel mici (de pana in 2 litri) ce treptat le vor inlocui cu motorizari turbo de mic litraj mult mai eficiente si putin poluante pe benzina. Lucrul asta deja se cam vede la toti mari motoristi care au investit destul de mult in dezvoltarea lor. In sfarsit se va duce si mitul dieselului mai putin poluant odata cu eliminarea testarii lor in conditii de laborator. 😉

    Răspunde
  2. Diesel am, e primul, pana acum toate masinile mele au fost pe benzina +gpl. Focus 1.6 diesel consuma aceiaşi bani pe care-i consuma si loganul pe gpl.
    Ai zis ca ai benzina, treci pe gpl si garantat ai sa ma cauti sa-mi dai o bere.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura