Germania renunta complet la energia nucleara!


Pana in 2022, Germania va inchide si renunta complet la energia produsa in acest mod, conform proiectului de lege votat si adoptat de guvernul acestei tari! Pana la finele acestui an vor fi inchise 14 din cele 17 unitati nucleare, 3 urmand sa ramana in functie pana in 2022 cand expira si perioada acestora de functionare.

Germania astfel devine, prima mare tara industializata din lume care ia aceasta decizie, urmand ca necesarul de 22% produs de aceste centrale nucleare sa fie treptat preluat de producerea energiei prin alte metode inclusiv cele neconventionale sau termocentrale cu carbuni, ce vor fi probabil alimentate din minele ce nemtii (baieti destepti) le’au pus in conservare si nu le’au inchis ca romanii cei prosti.

Din punctul meu de vedere, este o dovada de curaj din partea guvernului german care a luat aceasta decizie in ciuda posibilitatii ca Germania sa se confrunte cu o criza energetica, dar dovedind cumva ca le pasa de opinia cetatenilor care au militat prin ample proteste pentru inchiderea acestor centrale ce au depasit termenul de functionare, mai ales dupa dezastrul nuclear din Japonia.

Daca pana acum nu au fost in stare sa deschida cele doua unitati de la Cernavoda ce stau in asteptarea investitorilor, probabil ca nici de acum inainte nu se va mai gasi nimeni sa investeasca in ele, astfel ca in curand, s’ar putea sa ne trezim in situatia in care ne vom da toti cu capul de faptul ca ne’au omorat mineritul din Valea Jiului si nu numai!

Ca va fi asa sau nu … ramane de vazut … mai ales ca in maxim 20 de ani de aici inainte, vom fi si noi obligati sa facem acelasi lucru cu cele doua reactoare de la Cernavoda, daca nu cumva se gaseste UE sa ne oblige sa o facem mai devreme!

3 comentarii la „Germania renunta complet la energia nucleara!”

  1. Sincer sa fiu, nu vad de ce consideri energia nucleara ca si un pas inainte, avand in vedere faptul, ca folosirea in continuare a acestui tip de energie, ar transforma pamantul asta in uriase gropi nucleare pentru sute sau chiar mii de ani. O centrala nucleara are termen de garantie de 30 de ani, dupa care se mai poate prelungi cu cel mult 10 ani in cazul in care se fac niste investitii. Dupa cei 40 de ani de utilizare, tot ce mai ramane de facut este sa se inchida si anvelopeze ceia ce era candva acea centrala pentru a proteja mediul exterior, desi nimeni si nimic nu mai garanteaza de acolo inainte ce se poate intampla. O alta centrala nucleara nu se mai poate construi pe acelasi loc, deci va trebui construita o alta in alta parte care peste 40 de ani va avea aceiasi soarta lucru ce ar transforma tot pamantul asta in morminte nucleare. Deci in ce priveste evolutia in acest mod sunt total contra. Evolutie as vedea in cazul folosiri energiilor alternative (eoliana, acvatica, solara etc) ce probabil ca abia de acum inainte, ramanand fara alte altrenative viabile, va fi in sfarsit luata in serios si pusa in aplicare. Intre timp, folosirea carbunilor pentru producerea de energie nu este atat o solutie atat de involuata pe cat pare, avand in vedere faptul ca noile concepte de termocentrale, pe langa faptul ca sunt construite cat mai verde posibil (poluarea fiind redusa prin implementarea de filtre de ultima genereatie) au fost gandite sa dea randamentul maxim de producere al energiei, iar cenusa rezultata sa poate fi refolosita pentru materiale de constructii de exemplu.

    Eh … parca mai degraba vorbim aici de o evolutie in locul centralelor nucleare la care prea multe solutii in ce privesc deseurile radioactive nu s’au gasit, desi se vorbeste de constructia unor noi centrale care ar folosi deseurile ce ramn de la astea, a cam ramas in stadiu de proiect, fiind unul extrem de scump.

    No cam asta’i laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura