Hai un an, hai doi de puscarie … da averile raman!

Cam asta a fost atitudinea tacita de ieri a mizeriilor din Senat in frunte cu noul PDL (care au votat un NU hotarat in unanimitate) in ce priveste proiectul de infiintare a Agentiei de Gestionare a Bunurilor Sechestrate de la cei care le’au dobandit in mod ilegal.

Rolul Agentiei ar consta in:

facilitarea urmăririi şi identificării bunurilor provenite din săvârşirea de infracţiuni care pot face obiectul unui sechestru sau confiscare în cursul unor proceduri penale“

Potrivit surselor din Ministerul de Justitie, aceasta agentie i’ar fi subordonata si condusa pe o perioada de patru ani (maxim doua mandate) de un director general care trebuie sa indeplineasca conditia de a fi fost vreme de minim cinci ani de zile judecator sau procuror. O agentie de genul asta ar fi fost ceruta in mod repetat si de catre DNA si de catre rapoartele MCV fiind mai mult decat necesara intr’o tara in care averi se fac si s’au facut in cea mai mare parte a lor numai din furat dupa ’90 incoace.

Dar cum legile din tara asta sunt facute numai si mai ales pentru hoti, cel putin deocamdata proiectul este tras pe linia moarta pana cand va fi trecut si prin camera deputatilor.

Ce credeti, vor vota sau nu vor vota la fel si deputatii?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura