Hristos a inviat! Si’au spus si oamenii prezenti in numar urias la biserici

Nu stiu pe la altii cum a fost, dar aici la mine prin orasel, la toate cele sapte biserici ortodoxe principle, a fost lume cu nu mi’a mai fost dat sa vad si am mers aproape in fiecare an, centrul orasului unde se afla catedrala, fiind efectiv blocat de oamenii care au tot continuat sa vina si dupa inceperea slujbei de Inviere.

Foarte multi tineri la slujba de Inviere din acest an

Faptul ca a fost foarte multa lume am anticipat inca de acum cateva zile, insa marea surpriza a fost faptul ca cea mai mare parte a oamenilor adunati la slujba de Inviere au fost tineri, foarte multi tineri si foarte tineri, care au participat cu decenta si au ramas pe parcursul intregii slujbe si nu doar la inceputul ei cand s’a impartit Lumina.

Hristos a inviat! Si’au spus si oamenii prezenti in numar urias la biserici

Hristos a inviat! Va spun si eu dragii mei cu aceiasi bucurie a unui crestin pe care o am cu ocazia acestei sarbatori fundamentale a crestinatatii, anul asta bucuria fiind si mai mare cand am vazut ca poporul asta, in ciuda prigoanei de anul trecut si a necazurilor care par interminabile, stie sa stranga randurile si sa dea un semnal puternic de unitate in credinta si traditii atunci cand e nevoie, semnal ce cu siguranta ca l’au primit si priceput si guvernanti ce probabil ca de acum vor intelege ca oricand ne’ar prigonii credinta si traditiile, poporul roman va ramane alaturi de ele si strange randurile atunci cand este nevoie. Exista speranta!

Paste Luminat!

8 comentarii la „Hristos a inviat! Si’au spus si oamenii prezenti in numar urias la biserici”

 1. Adevarat a Inviat! Din pacate, functionarii ” guvernanti” nu pot intelege semnalele chiar daca sunt la 1 cm de nasul lor. Interesul buzunarului propriu este singurul motor ptr.ei.

  Răspunde
  • Ii treaba lor ce au vazut sau nu, biserica e vie prin oameni, preafericitii or da ei socoteala cui i’a fericit! smile

   Răspunde
   • Multe se plătesc aici. Ăia dispuși la compromisiuri ca să nu își piardă turmele, le- au piedut, vezi în câte biserici din occident se mai oficializează slujbe religioase…asta dacă autoritățile locale se îndură să le lase în picioare și nu eliberează terenul de sub ele. Ce a spus Iisus cu dărâmatul Templului? Nu, trebuie să le spunem lucrurilor pe nume, altfel vor vorbi pietrele… Politica struțului dusă nu de azi de ieri a vulnerabilizat prea mult Biserica, vezi comparațiile de dată recentă cu civilizații catolici, sunt mulți ani de când se sapă pe acest model. Biserica este vie printre oameni, ei câți mai sunt vii?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura