Luptatorii cauzelor pierdute. Don Quijote n’a murit, e doar in prosti travestit!

Ii stiti pe astia, luptatorii cauzelor pierdute? Pana mai ieri erau o specie obscura care traiau printre noi, dar facebook i’a facut celebrii si pe astia, iar meseria de revolutionar revoltat, activist civic implicat … devenind pentru unii mai profitabila decat frecatul prin cubice, in vremea in care altii se multumesc cu juma’ de norma si farama aia de “celebritate” pusa cu vreun hatasg intr’un selfie … “am fost aici”, “toti pentru…”, “sieu” … ca deh, frustrari sunt multe in margine societatii in care traiesc.

Stiu si eu cativa, ii urmaresc de ceva vreme deja ca pe un experiment bizar al unei societati cel putin la fel de bizare, in fapt, fiind pana la urma un produs finit al ei. Traiesc printre noi, desi n’ai zice, pentru ca mai degraba ii gasesti pe retelele de (de)socializare decat in viata reala unde apar numai cand isi insusesc cate “o cauza” pentru care “sa lupte”, atat cam cat ii tine si bateria la telefon, sau like’urile, in restul timpului liber sunt “prutenii” vasnici aparatori ai limbi romane sau puratori de grija ai adevarurilor absolute, adica alea pe care ei le emit.

In rest, cald. Cald pe afara. Nu i’o fi strangand armura? Biata Rosinanta.

Foto: theculturetrip.com

 

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. cola says:

    Era să zic că internetul tâmpește lumea .. greșit .. internetul promovează tâmpiții fără nicio discriminare, și dat fiind ponderea lor statistică, putem spune că internetul e sufocat de tâmpiți .. în epoca dinaintea internetului, aveai acces la anturajul pe care ți-l permitea intelectul .. erau cuiburi izolate de idioți peste tot, dar nu aveau vizibilitate .. acum au .. oricine vrea sa emită o bășină de gând, o face fără restricții .. e haios cum se coagulează mulțimile după mirosul bășinilor trase .. deh, dacă facem pereți de sticlă caselor, până să vedem vreo super gagică despuiată, ne săturam de imagini cu babe scofâlcite și cu țâțele până în chiloți. .