Martorul unui imperiu in disolutie

Singura bucurie e cea a pasionatul de istorie ce zace in mine, care are ocazia rara de a fii martorul zvacolirilor unui (alt) imperiu in disolutie.

Pragmaticul din mine in schimb, nu se bucura deloc, din motive strict pragmatice si care nu tin de vreo afinitate sau idealism utopic.

Restul e tacere.

5 comentarii la „Martorul unui imperiu in disolutie”

  1. Sincer , Ice, nu am senzația că e sfârșitul unui imperiu, cât este punctul culminant al luptei între ideologii, al cărei rezultat ne va duce spre ceva nasol, dacă nu apocaliptic, sau ne va lăsa să trăim cât de cât normal o generație sau mai mult.. america este încă vie, se poate lăsa cu un război civil, nașpa, dar ce sa zicem despre europa – suntem o cireadă sau o turmă, călărită de brucsel mai rău decât s-ar lăsa vreodată toți americanii călăriți de guvernul lor .. și la ei umblă profesori universitari masculi în fuste și cu poșete, dar nu pe banii statului, bagă soros & co banii în așa ceva .. dar la noi, unde ciolacii nu știu ce taxe să mai mărească ălora care chiar mai repară o țeavă sau mai produc ceva, ca să finanțeze studenți la discipline gen ‘jocurile video și identitatea culturală’!!! .. iar ăla de conduce masterate pe temele astea vine in fustă să-și acopere testiculele… well, europa e totalmente f..ed.. și noi nu mișcăm un deget.. merităm tot ce ni se va întâmpla .. fiindcă noi plătim la propriu pe toți dereglatii ăștia, în frunte cu ursula, să ne facă tot ce ne fac .. un soi de scenariu crowdstrike – eu plătesc, și ăla pe care-l plătesc face tot posibilul să mă belească…

    Răspunde
    • Tov. Cola, ce ai descris tu, toate sunt efectele unui imperiu in disolutie, pentru ca nimic nu va mai fii cum a fost! Din punctul meu de vedere, orice ar iesi dupa alegerile din decembrie, imperiul american e pe drumul pe care au mers toate imperiile la finalul dominatiei lor, respectiv ultima zvarcolire a secesiunii, in care toti cred ca mai pot salva ceva si care poate sa fie una violenta, sau mai putin violenta. Traim vremuri antagonice in care cale de mijloc nu mai exista intre ideologii si nici impacare, lumea „conservatoare-veche” incercand sa salveze ceva din pilonii civilizatiei in vremea in care lumea „progresista-noua” incearca sa demoleze toti pilonii pana la ultimul, piloni pe care s’a sprijinit contructia de pana acum a lumii moderne si contemporane. Efectul asta se resimte puternic si in Europa, unde lupta este aceiasi si intre aceleasi forte, dar unde, si voi fii in dezacord cu tine de data asta, lumea veche are inca o sansa datorata norocului unor radacini mult mai adanci indentitare si implicit mai bine infipte in solul din care a fost creata. Din punctul meu de vedere, la ce asistam este un razboi fondator, care a pornit ca unul anuntat si necesar, pentru ca in urma lui si pe ruinele lui sa se construiasca o lume noua. Sincer, habar nu am cum va arata lumea aia si nici nu indraznesc macar sa fac predictii teoretice, insa ce stiu este ca desi nu mai e la moda si mereu este exclus din discutie, Dumnezeu are si EL planurile lui, necunoscute findu’i caile! Asadar, sa asistam doar ca martori si sa ne bucuram de fiecare zi ce o avem pentru ca „maine” a devenit un viitor mult prea departe. smile

      Răspunde
      • Rădăcinile alea solide, nu fac doi bani dacă generațiile curente sunt anesteziate și incapabile de gândire critică.. după grecia antică și imperiul roman, rădăcini solide de altfel, a urmat un mileniu de întuneric, în europa asta pe care-o credem bine așezată
        .. nici americanii nu au venit de pe marte, au și ei aceleași rădăcini, mai puțin orașe vechi și muzee .. dar nici inchiziția nu s-a împiedicat în ruinele gloriei antichității..

        Răspunde
        • Nu am zis nicaieri ca viitorul e roz, ba chiar dimpotriva, probabil ca vom lua inca 1000 de ani de pauza, despre care dealtfel scrie si in Biblie, daca mi’se permite si o referinta profetica. In concluzie, degradarea si decaderea umanitatii actuale are nevoie de resetarea aia, cei 1000 de ani fiind ceva insignifiant in infinitul timpului continuu. smile Ok, scuze daca am fost poate ca putin exagerat de filosofic in argumentatie.

          Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura