Miracole de prin bucataria romaneasca|Ciorba de burta

Istoria mea si a ciorbei de burta incepe nu cu foarte multi ani in urma. Inainte de a merge pe drumul asta, uram pana si mirosul ciorbei de burta pana cand intr’o buna zi satul fiind ca toti prietenii mei comanda pe unde mergeam sa mancam neaparat si cate o ciorba de burta am zis sa incerc si eu ca nu o fi foc. Nu stiu ce s’a intamplat atunci, dar din ziua aia sunt nebun dupa ciorba de burta! Si acum doar cand scriu despre ea, imi lasa gura apa si gandul imi este la oala aia care ma asteapta cuminte in frigider, desi nu au trecut prea mult de cand m’am satisfacut cu un valau din aceasta minunat produs al gastronomiei traditionale romanesti. laugh

Nu are rost sa ma intind sa va scriu reteta pe aici ca o gasiti peste tot pe internet, multe din ingrediente le puteti comanda de aici daca nu aveti timp sa alergati dupa ele … nu uitati de ciorba prealabila din oase de vita, ardei iute murat de la care va recomand sa folositi otetul sa o acriti si o lingura mare, cat de mare se poate! laugh

Pofta buna!

Ati mancati asa ceva? Ati incercat macar odata?

5 comentarii la „Miracole de prin bucataria romaneasca|Ciorba de burta”

  1. Mie nu-mi place mirosul ei si daca nu-mi place mirosul… ei bine n-o sa ma vezi mancand-o. E la fel si cu melcii de pe aici si alte feluri de mancare.

    Răspunde
  2. Eu zic ca sunt oameni carora le place ciorba de burta si oameni care nu o inghit deloc. Eu mananc ori de cate ori am ocazia. Daca este preparata asa cum trebuie… chiar e ok.
    Am inceput sa mananc refuzand. Sor mea imi zicea „ia ma ca e buna”. Nu domne, ca-i porcarie. Si dupa ce-am gustat… am bagat mereu burta laugh

    PS Evident ca-n ziua aia am zis ca e cea mai proasta ciorba. Nu trebuia sa-i dau satisfactie laugh

    Răspunde
  3. Eu am gatit si mancat si ciorba de burta si varianta cu pui, adica ciorba radauteana.
    Ciorba de burta vine din bucataria italiana – supa di trippa, daca nu ma insel – italienii gatesc TOATE burtile vacii, nu doar una, in trecut pentru cheag taiau vaci, ca sa faca mozzarella si alte alea, plus carnita, acum pentru carne si trippa, in Pisa se vinde pe strada, inclusiv burger din trippa am vazut;
    bucataria din regiunea toscana este super, in schimb aia de la Adriatica…pfui, am cautat un restaurant grecesc sa pot manca ceva cum trebuie.
    Plus, pizza in Italia….vai mama de prosta, oriunde am mancat pizza mai buna ca la ei,.
    personal prefer bucataria spaniola. Ole!
    Ia zi, don Malin, o paella sau un gazpacho cu pulpo sau un file de vacuno aragones ori niste percebe in vino blanco, cu un vin de Carinena si la final un dulce de leche merge? Si un jamon serano de Teruel, cu o cafea medio sau solo!

    Răspunde
  4. Or mai fi si altele asemenea da asta romaneasca e tot ce trebuie. laugh Pe tine Radule te las cu alea spaniole, eu raman la astea ale noastre … am bagat azi de exemplu o pastrama de berbecut de mi’au dat lacrimile de bucurie. laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura