In afara de Malin Boț care isi ia si el banu cat de un kil de portocale si alte cateva specimene #rezistente ca el in ale cretinismului dus spre patologic, tot mai multa lume incepe sa inteleaga ca DNA ca structura este una al carui rost mai ales in ultimi ani a fost doar sa stea cu curul pe dosare (dupa insusi spusele fecioarei justitiei), sa ingroape si sa scape toti hotii care au praduit tara asta, facand in acelasi timp o politie politica de tip stalinist ce sa serveasca diverselor interese, de la hoti nostrii si pana la ai altora, dovada stand in timp si numeroase recunoasteri si decoratii ce ar face gelos pana si un ghinaral sovietic.
Cu introducerea facuta, pana vine si randul la groapa al dosarului EADS, azi cica am afla una-alta despre privatizarea cu cantec de la Alro Slatina, unul dintre cele mai mari dosare de coruptie ingropate tacit in umbra celui Microsoft, lucru scos la lumina de procuroarea Iorga Morar in ultimul interviu ce repede a fost insa acoperit de alte mizerii.
Potrivit mediafax.ro …
Prima anchetă în cazul privatizării combinatului Alro Slatina a fost deschisă de DNA în anul 2006. Procurorii spuneau la acel moment că privatizarea s-a făcut ilegal, scopul fiind îmbogăţirea injustă a celor implicaţi în acest proces.
DNA investiga dacă a fost stabilită cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul sau o autoritate a administraţiei publice era acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare sau cu ocazia unei tranzacţii comerciale, ori a bunurilor aparţinând autorităţilor publice sau instituţiilor publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere.
Un an mai târziu, ancheta a fost disjunsă, fiind deschis un dosar şi la DIICOT, în această cauză fiind investigate faptele de constituire a unui grup infracţional organizat şi tentativă la subminarea economiei naţionale.
ALRO Slatina a fost înfiinţată de Guvernul României la începutul anilor ’60, fiind prima şi singura uzină de aluminiu din zonă. Producţia efectivă a aluminiului a început în 1966 cu 50 de mii de tone pe an, iar până în anul 1989, uzina producea peste 200 de mii de tone pe an. În următorii ani, însă, producţia a scăzut, ceea ce a dus la transformarea Alro într-o societate pe acţiuni: Guvernul încă deţinea pachetul majoritar de 51%, 49% fiind listat la bursă. Marco Group deţinea acest procent.
Astfel se face că, până în 2002, când a fost privatizat, statul român deţinea pachetul majoritar de acţiuni în această companie, urmând apoi grupul rus Marco. La scurt timp, Guvernul anunţa că doreşte privatizarea combinatului, între timp scăzând şi valoarea acţiunilor, iar Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului (APAPS) anunţa că Alro are nevoie de salvare. Procentul pe care statul român îl deţinea la acea vreme, scria presa în perioada 2002, ar fi valorat în jur de 250 de milioane de dolari, însă Marco a cumpărat 10% din acţiuni pentru 11,4 milioane de dolari, necesare pentru a deveni acţionar majoritar.
Ulterior, s-a acceptat majorarea capitalului social din partea entităţii care deţinea pachetul majoritar şi Marco a ajuns să aibă 74,7%.
După prima majorare, Guvernul a mai rămas cu aproximativ 20%, iar după alte două majorări, din 2003 şi 2005, statul a ajuns să deţină mai puţin de 10%. În anul 2007, Marco îşi schimbă numele în Vimetco.
În prezent, site-ul oficial al companiei Alro prezintă uzina drept „cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, exceptând Rusia. Alro SA reprezintă astăzi una dintre cele mai mari companii din România, având o contribuţie importantă la dezvoltarea economiei locale şi naţionale”.
De asemenea, o informare din luna februarie 2018 arată că profitul ALRO din 2017 a fost unul record, de 318 milioane de lei.
Procurorii DNA susţineau, în perioada 2006, că „reprezentanţii grupului de firme MARCO – în principal, Vitaly Maschitskiy (preşedinte), Valery Krasnov (vicepreşedinte) şi Marian Năstase (director pentru România), beneficiind de sprijinul lui Vadim Benyatov, au fost implicaţi şi continuă demersurile pe diverse canale îndreptate către atragerea în sfera de influenţă şi consolidarea relaţiilor cu diverse persoane din mediul de decizie autohton, în vederea promovării, inclusiv prin mijloace oculte, a afacerilor derulate în ţara noastră, în detrimentul intereselor economice româneşti”.
Statul român ar fi fost prejudiciat cu 76,5 milioane de dolari, conform DNA, însă suma reală pierdută ar fi fost de aproximativ 300 de milioane de dolari.
Citeste intregul articol aici.
Asadar, avem de a face cu inca una din performantele DNA si DIICOT, care au avut grija sa ingroape acest dosar in vremea in care in fata noastra vine un android individ ca Iohannis, ce intamplator este si presedintele tarii asteia, si ne predica de mana cu fiica’sa de suflet Lulutza, ca DNA isi face bine treaba si nu exista nici un motiv pentru schimbari de vreun fel!
Poftiti la portocale?! Luati cu incredere ca e bun!
Ce ma mira pe mine e ca nu au dezmembrat combinatul sa-l duca in Rusia, cum au facut alti rusi la Targoviste, care au dus la ei, printre altele, forja de tevi de tun, tancuri si armament usor, adusa de Ceausescu din Austria in ’87…. teorii desigur
Pai na … la Slatina se face doar materialul folosit in industria aeronautica, nu si rachetele. Zic si eu …
Pai de ce sa-l dezmembreze daca au luat energie electrica ieftina. Ia sa scumpeasca energia si apar trenurile care il duc in Siberia. Sau poate fiind dosarul Alro pe la DNA nu aveau voie? . Amu daca s-a clasat dosarul ….
Chiar s’asa!