Pierdut prin Insulele Canare – La Gomera, dragostea mea! Partea I-a

Dupa o noapte petrecuta in Tenerife pe o nava din categoria Tall Ship (STS Jean de la Lune) care in esenta era un velier construit din lemn perfect functional ce se poate inchiria pe post de hotel cata vreme stationeaza prin diverse porturi, am pornit cu autobuzul inspre Puerto de Los Cristoanos, de unde urma sa luam un ferryboat inspre La Gomera, cea de a doua cea mai mica insula din arhipelagul Canarelor.

Odata ajunsi aici, am avut doua de ales intre doua variante de ferryboat: ARMAS sau Fred Olsen. L’am ales pe cel care ajungea primul, acesta fiind ferryboat’ul companiei ARMAS …

Unde dupa ce am achitat vreo 30€ de caciula (yeep, destul de piperat), urma sa ne imbarcam in jurul orei 08.45 de minute cu destinatia San Sebastian de La Gomera, care este dealtfel si capitala insulei.

Cateva recomandari in ce priveste imbarcarea pe ferryboat ar suna cam asa:

  • incercati sa ajungeti in port cu vreo ora inaintea imbarcarii, deoarece puteti nimeri sa fie destul de aglomerat atat la coada de la bilete cat si la cea de la imbarcare!
  • aveti grija sa aveti la indemana un act de indentitate, eliberarea biletelor de calatorie nominale si imbarcarea se face in baza biletului si a actului de indentitate!
  • incercati sa va optimizati pe cat posibil bagajele pentru ca inainte sa ajungeti efectiv pe barca aveti de urcat eu ele vreo 4 etaje …
  • exista si varianta sa le lasati la masina care preia aceste bagaje inainte de urcare, o gasiti inscriptionata ca atare in fata barcii, insa asta inseamna sa mai stati la o coada atat la plecare cat si la sosire, plus ca exista si riscul pierderii lor in nebunia aia;

Dupa ce ajungeti pe barca incercati sa va gasiti un loc cat mai bun, eu am ales locurile din fata pe niste scaune confortabile de unde am avut parte de vizibilitate buna pe tot parcusul celor aproximativ 50 de minute cat dureaza calatoria pana in La Gomera.

Pe barca gasiti atat cafea cat si bauturi sau mancare in restaurantele lor. Preturile sunt nitel cam piperate, dar intratat de mult incat sa nu iti permiti daca iti este foame sa mananci sau sa bei ceva de sete.

De trecut timpul trece destul de repede, va recomand daca aveti cu cine lasa bagajele sa iesiti putin pe terasele barcii de unde privelistea este minunata, sau daca vreti sa participati la diversele spectacole de entertaiment ce se pot organiza pe barca.

Dupa alea aproximativ 50 de minute de care va spunea, in zare a aparut portul din San Sebastian de La Gomera, un soi de paradis unde m’am lasat pierdut vreme de vreo cinci zile, dar despre asta intr’un episod viitor.

Stati pe aproape! smile

8 comentarii la „Pierdut prin Insulele Canare – La Gomera, dragostea mea! Partea I-a”

  1. Vere, trei chestii foarte pe scurt:
    1. 30 de euro la astia e ca 30 de lei la tine, deci nu e deloc piperat ci dimpotrica e ieftin. Ca sa treci din Barcelona la noi dai minim 50 de euro. Mai toata lumea face gresala asta si se raporteaza la cursul interbancar cand de fapt ar trebui sa se raporteze la salariul mediu din tara respectiva.
    2. Astia cu ferry au bilete cu masa inclusa si iesi cu cel putin 30% mai ieftin daca-ti cumperi si mancarea impreuna cu biletul.
    3. Nu ai auzit pe nimeni vorbind romaneste dintre angajatii de pe ferry? Pe aici pe la noi cel putin jumatate sunt romani.

    Răspunde
  2. Vere, sa iti raspund pe scurt:

    1. Nu ma intereseaza cum e la ei, eu postarile astea le’am scris pentru buzunare romanesti care ar avea de gand sa ajunga pe acolo. Lucrand pe aici pe lei grei dar nu foarte multi, 30EU un bilet de ferry nu e chiar maruntis mai ales dupa ce dai vreo sutica pe ala de avionul cu care zbori 6 ore;
    2. La astea care fac transport intre insulele din Tenerife nu am vazut asa ceva pentru ca nu dureaza mult calatoriile, in medie maxim 50 de minute, deci probabil nu se justifica pachetele de care spui tu;
    3. Nu am auzit/vazut nici macar un roman printre cei din personal.

    Răspunde
  3. Mno’ problema e ca in realitate pentru tine pretul e ceva mai scump laugh. Aia care au rezidenta acolo primesc subventie de la stat pentru astfel de bilete, gen 50-75%. Ca sa-ti faci o idee, noi am fost in Menorca cu masina si am platit pentru 3 persoane + masina 35 de euro, in timp ce pentru unul care nu e rezident doar masina costa 100 de euro minim.
    Apoi, ai dreptate, nu se serveste meniu pentru ca sunt ferry de navetisti alea. Si la ala de Menorca a fost la fel.

    Răspunde
  4. Dap, asa este si in Canare unde exista bilete pentru rezidenti si turisti. Nu stiu exact cat era reducerea insa banuiesc ca cel putin la fel de substantiala ca si in cazul Malorca, lucru explicabil mai ales cand ii vedeam pe multi dintre spanioli ca trec cu masinile dintr’o insula in alta, in vremea in care da, si pe aici, pentru turisti treaba asta era undeva in jurul a 100EU doar pentru masina din cate am inteles de la niste turisti care isi cam dadeau cu palma in cap ca le’a venit ideea asta nastrusnica in loc sa inchirieze o masina acolo unde mergeau. laugh

    Răspunde
  5. Locuiesc in La Gomera , Valle Gran Rey mai exact si ma duc in Tenerife destul de des …. intr-adevar este reducere pentru cei care sunte rezidenti , pana luna trecuta plateai 11 euro de persoana cu masina inclusa , acum se plateste si masina care este 15 euro de calatorie , adica un dus …. nu au angajati romani iar in toata La gomera cred ca suntem numarati pe degete maxim 30 de romani dar nu sunt atatia …. in Tenerife sunt romani da , dar marea lor majoritatea nu fac chiar cinste provenientei lor sa spun asa ….. daca ati gasit bilet cu 100 de euro fiti bucuros … in gn biletele de avion la wizz sunt mai scumpe de atat in ciuda faptului ca isi fac reclama ca sunt ieftini …. nu e chiar asa …. referitor la mancarea inclusa este doar pentru anumite trasee si intre anumite insule … pe distanta de tenerife la gomera care variaza intre 50 de minute , o ora si aproape 2 ore in functie de portul unde se ajunge . san sebastian sau valle gran rey …. nu are rost sa existe mancare inclusa pentru ca mananca foarte putina lume pe ferry … pe de alta parte daca mergi jumatate de noapte si te duci in la palma sau in alta insula indepartata atunci da se mai simte nevoia putina …. locuri pe ferry sunt garla , ma mir ca a fost poate mai aglomerat in momentul in care ati fost dumneavoastra …. pentru ca in mod normal la orice ora iei ferry daca nu este sarbatoare sau fiesta cum este aici ai loc cam pe unde vrei …. bagajee este indicat si recomandat sa le lasi la masina cu bagaje pentru ca in toti anii de cand merg eu cu ferrybotul aici nu am auzit sa se piarda sau fure ceva … o sa citesc si restul articolelor , chiar sunt curioasa cum este vazuta gomera din afara sa spun asa… in general umea vorbeste mai mult de tenerife , aici prea putin …. cu stima , gabriela

    Răspunde
  6. Doamna Gabriela,

    V’am scris si eu la randul meu mai pe larg intr’un alt episod, aici voi face referire doar la aceasta postare a dumnevoastra.

    Da, in Tenerife sunt multi romani din cate am inteles, insa in Gomera eu nu am intalnit pe nimeni si nu pot spune ca imi pare rau, decat sa fi dat peste aia de nu ne fac cinste. In ce privesc locurile de pe ferry, doar la dus a fost ceva mai aglomerat, la intoarcere insa a fost foarte lejer.

    Biletele de avion au fost luate cu 3 luni inainte, probabil de aici si costul redus, iar de plin a fost plin avionul atat la dus cat mai ales la intoarcere. Oricum, sunt singurii care au zbor direct de aici in Tenerife, e clar ca profita de asta.

    Va multumesc pentru comentariu si opinie si va doresc toate cele bune! smile

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura