Pirateria vs necinstea producatorilor software

A devenit deja un obicei necinstit al producatorilor de a nu mai lansa portiuni de software ptr evaluare (demo/shareware) inainte de aparitia pe piata a soft’ului full, de unde rezulta ca si si consecinta directa, o inflorire a pirateriei software ! Este logic ca nu iti vine sa cheltuiesti cateva sute sau mii de dolari pe un software care intr-un final dupa evaluare atenta sa se dovedeasca a fi o risipa inutila de bani.

Mai nou nici macar la jocuri nu mai apar aceste demo-uri, decat cel mult dupa aparitia variantei comerciale a jocului, iar de cele mai multe ori iti dai seama ca ai cumparat un joc despre care stiai doar ce au promis producatorii, dar care nici macar nu se apropie de ceea ce ar fi trebuit sau te asteptai tu sa fie.

Pe finalul articolului mai am doar o intrebare si o concluzie …

– se mai mira cineva in aceste conditii ca pirateria este tot mai infloritoare in ciuda tuturor eforturilor depuse de autoritati de a o impiedica pe cai legale? Cu cat sunt mai cinstiti unii decat altii?

Eu unul cred ca principala cauza a pirateriei sunt exact acesti producatori care in ultima vreme au devenit din ce in ce mai agresivi in promovarea sau protejarea produselor lor, iar pirateria nu este decat un raspuns ca lumea nu le apartine !

5 comentarii la „Pirateria vs necinstea producatorilor software”

  1. Danette – Zelist este un soi de site de promovare a unor bloguri inscrise pe el si cam atat. Nu are cum sa reflecte valoarea unui blog, atata vreme cat si aici se aplica teoria conform careia este de preferat cantitatea nu calitatea! Vizitele pe un blog nu spun neaparat ca acel blog este extraordinar cat ca este doar mai bine promovat … zelist contorizeaza vizitele … deci …

    Victor – pirateria este si o forma de protest … de aici a plecat si ideea, ca altfel … azi jucai inca Mario laugh

    Răspunde
  2. In tarile civilizate inca se cumpara jocuri, nu de alta dar daca esti prins ca descarci de pe torrent (si poti fi prins imediat) primesti o amendaaaa….

    Răspunde
  3. Si dincolo pirateria este la fel de infloritoare ca si aici … in mare parte ce ajunge la noi de acolo vine, din simplul motiv ca, acolo apar prima oara. Au tot incercat astia de prin UE sa gaseasca solutii in ce priveste limitarea ei cu ajutorul furnizorilor de internet, insa cei din urma s’au opus, declarand ca ei nu vor sa imbrace haina de politist al internetului atata vreme cat ce ofere ei sunt servicii de conectare si date, continutul nefiind cel care ii priveste. Nu prea sunt cai de intelegere intre ei si UE pentru ca exact pe trafic si viteze se bazeza oferta lor intr’o piata concurentiala. Practic daca ar limita conexiunea sau accesul, atunci nu ar mai prea avea ce sa ofere inaintea altora. Probabil ca in unele state se aplica aceste amenzi, insa este destul de greu sa ii prinzi pe cei ce descarca acasa. Penal devine din momentul in care cei ce descarca fac si distributie, in rest este cam greu sa obtii probe atata vreme cat incalci intimitatea, iar pentru asta iti trebuie un mandat obtinut in baza unor dovezi serioase! smile In articol am dezbatut doar ca nici utilizatorii dar nici producatorii nu joaca corect, atata vreme cat ajungi sa cumperi ceva despre care habar nu ai ce este decat din niste banale poze sau vreun filmulet pe youtube.

    Bine ai venit in IceWorld! 😉

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura