Rezultatele indolentei noastre

Sistemul energetic din Romania e la un pas de colaps in plina iarna pe fondul cresterii consumului de energie electrica datorat conditiilor meteo normale in aceasta perioada. Toate astea se intampla in vremea in care in Romania se inchid in continuare termocentrale si mine de carbuni ce acum ne’ar fi prins bine ca redundanta pentru ca sunt singurele care functioneaza fara probleme atata vreme cat sunt carbuni in siloz! Nu acelasi lucru il putem spune despre sistemul hidro sau nuclear care in acest moment lucreaza la cote de avarie pe motiv ca sunt dependente de apa pentru a produce energie electrica, iar la momentul asta necesarul de apa este sub nivelul necesar datorita inghetului! Despre moristile alea ce produc energie verde nu cred ca are rost sa discutam pe un viscol ce le’ar rupe ca pe niste surcele.

In rest … distribuitorii pica rand pe rand datorita investitiilor 0 la nivel de infrastructura, in vremea in care noi ca tara suntem dispusi sa cheltuim miliarde in implementarea unui idiot SmartGrid la care altii au ales sa renunte datorita costurilor fabuloase vs eficienta, despre care ai nostri tac si doar aleg sa isi ia spagile.

Si iote asa dragi mei, incetul cu incetul incepem sa tragem ponoasele unei indolente nationale in care baietii destepti si’au umplut buzunarele punand tara asta in cap, in vremea in care noi spargem seminte la scara blocului din tara sau in afara ei.

Update: ministrul energiei tine sa ma contrazica in vremea in care situatia reala pare a fi cu totusi alta.

5 comentarii la „Rezultatele indolentei noastre”

  1. Permite-mi sa te contrazic apropo de moristele alea. Pe aici sunt foarte multe ferme si case private de pe camp unde s-au instalat astfel de sisteme de autoconsum. Ori iarna ce tocmai a inceput la noi vine cu vanturi de minim 80 km./h ce pot ajunge lejer si la 120 km./h. Doua astfel de ierni consecutive ne-au scos obloanele din balamale, insa moristele alea rezista fara probleme pentru ca au fost proiectate de la bun inceput pentru astfel de conditii meteo adverse. Problema in Romania tine mai degraba de fiabilitate si de intensitatea vantului sau mai bine zis de lipsa intensitatii in cea mai mare parte a anului.

    Răspunde
  2. Si de faptul CA INGHEATA pe aici spre deosebire de Spania! smile Legat de alea montate in Romania, viteza maxima admisa a vantului din declaratiile celor care le administreaza aceasta este de maxim 100kmph la care intervine un sistem automat care le opreste!

    Răspunde
  3. Asa se intampla daca e curentul prea ieftin

    Au fost doua zile de ger, acum vreo 3 ani parca prin ianuarie a fost o luna cu temperaturi sub -15, iar acum alti ani buni a inghetat marea bocna 2 saptamani, la fel si Dunarea, plus ca la acel moment ne jonglau si rusi cu gazele si nu a crapat nimic. Ce sa zic, da e cum se spune, cine sa fie, cine sa fie…. de vina…. TEHNOCRETI?! laugh care au frecat petula si nu au facut pregatirile specifice pentru iarna; stocuri, stocuri, stocuri, revizii, revizii, revizii. Asta e au mers pe vechiul slogan: Dupa noi potopul, vin PSD-ei si sa o ia in bot sa munceasca un an sa ajunga la 0, nu sa faca ei cresteri de succes. La mine bate vantul non-stop, morisca bazaie, azi a fost soare, am strans vreo 2 butoaie laugh si da curent de la retea azi nu a fost la Comuna de la 10 pana la 18, da a fost cu folos cica au schimbat un trafo cu stalpi cu tot, deci unii muncesc , sper sa nu fie drecu asa de negru, ca este multa lume amarata in tara asta!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura