Salutari din Pripyat, Chernobyl

Orasul abandonat Pripyat din apropierea centralei de la Chernobyl este unul dintre cele mai fascinante locuri de pe pamant pentru orice pasionat de fotografie urbana … dar nu numai. Pentru ca nu este foarte usor de ajuns acolo si mai ales destul de periculos din cauza nivelului de radiatii, ce ne ramane este sa urmarim ce au filmat altii (echipa CBS News) care au reusit sa ajunga acolo intr’un montaj de exceptie, n’JOY …

6 comentarii la „Salutari din Pripyat, Chernobyl”

  1. Aoleu…trebuie sa ai cojones ca sa intri voluntar in iadul acela invizibil.Probabil au filmat intr-o zona cu nivel de radiatie tolerabil pe o perioada de timp limitata,ca sa poata efectiv fi prezenti.Tot respectul pentru echipa
    Ce ma ingrozeste,pe langa faptul ca zona respectiva va ramane nehabitabila pentru mult timp de acum incolo, e ca oricand dezastrul se poate repeta practic oriunde,in ciuda avansurilor tehnologice si a masurilor de precautie…totusi,let’s pray it won’t happen.

    Răspunde
  2. Ohoooo … bine ai revenit si tu! laugh

    Trebuie sa ne gandim serios ca orice centrala nucleara va deveni la un moment dat o groapa nucleara pentru milenii pentru ca si alea inchise „safe” vor fi la fel de periculoase. Partea buna e ca au inceput sa dea inapoi de la tehnologia asta … dar oricum e cam nasol la cate sunt deja.

    In rest sa fiu sincer … riscul asta mi l’as asuma si eu in nebunia mea pentru cateva fotografii printre care poate fi aia perfecta care o caut ca pasionat. laugh

    Răspunde
  3. Multumesc maestre smile
    De fapt,eu va urmaresc aproape zilnic,asa,mai din umbra,insa,nefiind foarte bagacios,arareori imi fac auzita vocea.Sa imi fie cu pardon laugh
    Dat fiind faptul ca sunt fascinat de stiinta si de efectele ei,subiectul in cauza mi-a starnit interesul.Printre altele,e remarcabil cat de bine s-a adaptat regnul vegetal supradozei de radiatii,insa data fiind existenta organismelor extremofile,aproape ca nu ma mir.Stiu,saltul e cam mare,insa natura s-a dovedit foarte adaptabila de multe ori in urma calamitatilor.
    Nu pot insa trece peste acest peisaj fara sa remarc faptul ca aproape totul,de la cladiri la natura,imi da senzatia de timp inghetat,parca un fel de avertizare pentru viitor.Cu nitica exagerare,parca imi aminteste de lumea din Metro:Last Light…

    Răspunde
  4. Era o discutie cum ca, daca are loc un incendiu, toata mizeria fixata in vegetatie ar fi expulzata in atmosfera, iar rezultatul ar fi apropiat de cel initial.

    Răspunde
  5. Dintre izotopii radioactivi eliberaţi, Cs-137 are timpul de înjumătăţire de 30,17 ani, Sr-90 de 28,79 ani şi I-131 de 8 zile. Odată ce timpul de înjumătăţire s-a împlinit, cantitatea din fiecare izotop se descompune foarte rapid. În progresie geometrică, aşa cum ar fi zis Malthus. 30 de ani se împlinesc în aprilie.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura