Pentru cei care au apucat comunismul in Romania amintirile frigului din case, temelor facute la lumanare, cozilor de la butelii si benzinarii unde combustibili se vindeau pe cartela, cum dealtfel si painea si cam toate alimentele de baza, sunt inca amintiri vii care provoaca fiori multora dintre noi, un sacrificiu sinistru si cinic care s’a dovedit ulterior absolut inutil, la care poporul asta a fost supus pentru ca sa „sufere imperialistii”, motiv pentru care importurile au fost limitate pana la punctul la care tot ce mai gaseai prin magazine fiind celebri creveti vietnamezi, cei norocosi gasind chiar cate o punguta cu cateva gheare de pui, ce erau intitulate pompos ca „tacamuri”, ori cateva feliute din celebrul „salam cu soia”.
Solidaritatea frigului si foamei in UE prin impunerea masurile comunismului lui Ceausescu
Prima masura, deocamdata ceruta si nu impusa vesticilor, a fost ca iarna sa mai puna o haina pe ei, o masura pe care romanii au exersat’o ani la randul, ani in care Vestul huzurea. Fiind in prag de primavara, vesticii au dat un grad mai jos la caldura si au pus poze cu hastag pe retele sociale, fericiti fiind ca asa il fac pe Putin sa sufere. Dar lucrurile nu se opresc aici, astfel ca potrivit unui raport al consilierului pentru clima Mark Lynas, analistul energetic Rauli Partanen si specialistul in energie și instalatii de durabilitate Joris van Dorp, pentru ca „Putin sa sufere”, vreme de cel putin un an zborurile ar trebui interzise în Europa continentala, iar folosirea masinilor ar trebui interzisa in orase „pentru a economisi energie și pentru a preveni ca Vladimir Putin să profite de pe urma vânzărilor de combustibili fosili!” Pentru ca intoarcerea Europei la Evul Mediu sa fie completa, politicile propuse si care ar urma sa fie adoptate treptat in urmatoarea perioada, includ rationalizarea gazelor pentru toata Europa, acestea urmand sa fie limitate la aceeasi cantitate maxima de energie utilizata prin coborarea termostatelor din case la maxim 18C pe timp de iarna, potrivit The Guardian. care au publicat acest raport.
„Cea mai mare problemă este gazul. În total, anul trecut, Europa a importat 155 de miliarde de metri cubi de gaz din Rusia”
au spus autorii raportului, la care s’au aliniat in cor criticii politicii UE de petrol si gaze care au subliniat ca „vanzarile de hidrocarburi finateaza razboiul din Ucraina”.
Seful diplomației UE, Josep Borrell, sustine demersul acestor masuri, pentru ca „Putin sa sufere”
„Am oferit Ucrainei aproape 1 miliard de euro. Poate părea mult, dar 1 miliard de euro îi plătim lui Putin în fiecare zi pentru energia pe care ne-o oferă. De la începutul războiului, i-am dat 35 de miliarde de euro [29 de miliarde de lire sterline], comparativ cu 1 miliard de euro pe care i-am dat Ucrainei să se înarmeze.”
Solidaritatea frigului si foamei in Europa, ca plan Marshall
„Concluzionam că este posibil să se elimine IMEDIAT importurile de gaze rusești în Europa. Acest lucru va necesita un nivel fără precedent de solidaritate europeană, o combinație între un plan Marshall și un pont aerian de la Berlin pentru a redistribui energia pe continent, după cum este necesar și pentru a sprijini tranziția.”
se mai arata in raport.
Agentia Internationala pentru Energie a lansat recent un plan în 10 puncte pentru reducerea cererii de petrol in tarile membre ale OCDE
Acest plan cuprinde sugestii cu privire la transport public subventionat, limite mai mici de viteza si o reducere a zborurilor de afaceri. Autorii celui mai recent raport al Institutului de Cercetare RePlanet sustin insa ca astfel de masuri ar reduce cererea cu 2,7 milioane de barili pe zi in economiile avansate, mult prea putin fata de importul de petrol rusesc in Europa.
Europa trebuie sa elimine 25% din totalul consumului de petrol in Europa, pentru ca „Putin sa sufere”
„Propunem interdicții pentru toate zborurile de afaceri, pentru avioanele private și zborurile interne în Europa pentru a economisi petrol, precum și interzicerea folosirii mașinilor în orașe. Acest lucru ar trebui combinat cu transportul public gratuit. Deși impactul acestui lucru nu este ușor de cuantificat, credem că acest lucru ar putea dubla reducerea utilizării petrolului dincolo de cea propusă de AIE. (…) Pentru a înlocui gazul pe care Europa îl cumpără de la Rusia se propune inclusiv oprirea renunțării treptate a energiei nucleare în Germania, Suedia și Belgia, reducerea încălzirii clădirilor cu 4°C și implementarea rapidă a producției solare și eoliene suplimentare.”
Desi habar nu au cum e cu foamea si frigul, aceste masuri ce sunt deocamdata propuneri, sunt primite cu entuziasm de idiotii utili din Vest
Potrivit unui nou sondaj realizat de Savanta ComRes, din acest sondaj a rezultat ca 41% dintre persoanele intervievate in Regatul Unit, Germania, Polonia, Franta, Suedia si Tarile de Jos au declarat ca „au fost ferm de acord” ca tara lor ar trebui sa înceteze imediat sa cumpere petrol si gaze rusesti, in vremea in care doar 6.4% se declara total impotriva acestor masuri.
Opinie personala
Scriam in urma cu ceva vreme un articol in care prevedeam toate astea si puneam o intrebare retorica, respectiv cat va rezista imbuibatul Vest foamei si frigului care va urma in urma carambolului din Ucraina, carabol ce incepe incetul cu incetul sa se confirme ca nu e decat urmatorul pas pe agenda globalista a marxism progresismului „Mari resetari” ce va duce la nasterea Noii Ordini Mondiale ce a pornit odata cu predresajul panemiei Covid 19, pentru ca a se ajunge acum la razboiul ce sa ofere idiotilor utili ca motivatie demonizarea si ura pentru personajul negativ necesar urmatorului pas, ala in care nimeni nu va mai avea nimic, dar va fi fericit, viitorul controlului total prin indentitatea digitala si creditul social exprimentat deja prin tarile din Vest fiind unul deschis odata cu aceste masuri ce pe multi ii vor duce la disperarea de a accepta orice pentru putina caldura sau un colt de paine. Cu toate astea, intrebarea aia retorica ramane valabila pentru ca spre deosebire de noi, astia din Est, care am cunoscut foamea si frigul ce au ramas ca amintiri vii ai unei „Epoci de Aur”, vesticii habar nu au cum e treaba asta, ei aia acum fiind abia la stadiul in care incearca sa invete cum e sa stinga becul atunci cand ies de la baie, in vremea in care pe la noi e reflex transmis din generatie in generatie. Tot entuziasmul asta al „suferintei lui Putin” ce acum e cu hastag al mandriei ca au stins becul cand au iesit de la baie, o sa se transforme in curand intr’o realitate brutala in care nici macar nu isi vor mai permite sa il aprinda atunci cand intra la baie si abia de aici inainte ramane sa vedem cat de fericiti vor fi neavand nimic dupa ce generatii la randul au avut totul, dar nu stiau!
As vrea sa te contrazic macar putin, dar nu am cu ce si nu imi vine sa cred ca ne intoarcem de unde am plecat cu speranta ca ai nostri copii nu vor trai si suferi ca noi, dar la ce au astia de gand sa faca din lumea asta cred ca ce am trait noi a fost parfum. We are fucked!
Problema cu Estul Europei va fi exact memoria asta ce e inca vie, vorbim de doar trei decenii de cand am trait toate nenorocirile astea comuniste atat noi cat si intregul bloc estic ce visa la ziua cand o sa se bucure de ce vedeau prin „Nekermanele” alora ce acum aplauda frenetic, dar habar nu au cum e sa traiesti de pe o zi pe alta sarakia crancena in frig si intuneric. Probabil ca vremurile astea care vin sunt necesare dupa aia aproape 80 de ani de huzureala a Vestului in care burtile moi vorbesc in locul creierelor stafidite. #dacat zic.
Sa zicem ca asa o fi, dar noi ce vina avem, nu ne-au ajuns 45 de ani de penitenta comunista si inca 33 de ani de tranzitie inspre ce acum pare a se forma ca un nou bloc comunist?
Blestemul nostru e sa facem mereu parte din „mari familii”, atunci URSS desi nu am avut de ales, azi UE ca nici acum n’am prea avut de ales, iar pe aici stapanii si’au pus cu mana slugi purtatoare de tucal domnesc..cui crezi ca ii pasa de penitenta noastra cand nici macar noua nu pare sa ne pese foarte mult?
Eu cred ca propunerile astea extremiste vor ramane niste propuneri trecute la imbecilitatile unor extremisti ai ecologiei care acum cred ca isi pot impune ideologia pe baza razboiului din Ucraina. Ce zic ei ar insemna sa ne intoarcem in urma cu 100 de ani atat social cat si industrial, somaj, tensiuni sociale, nu cred ca sunt atat de nebuni sa puna in aplicare aberatiile alea.
‘propuneri extremiste’ ? Watch your mouth, please .. pentru astfel de vorbe te taie de la rația pe cartelă de benzină, ulei, sau vreo gigacalorie la iarnă.. este real politik, se întâmplă chiar acum, doar trebuie să citim știrile .. middle class – ul a fost rezolvat deja în state, e pe cale de-a fi rezolvat complet in europa.. fără clasa de mijloc nu există economie liberă, și nici gândire liberă.. democrația presupune că libertatea ne este dată de Dumnezeu și ne este apărată de sistemul politic .. ateizarea forțată și reușită în mare parte în Occident face ca sursa ‘libertății’ noastre să fie sfântul feisbuci.. adică drepturile noastre fundamentale nu mai există , în sensul biblic – începând cu dreptul la viață – o să avem viață în metavers, locul cu verdeață, fără durere și întristare – așa o să ne predice curând și popii in biserică.. doar un cataclism biblic poate opri demența , în niciun caz mijloacele pașnice ..
Cand o sa ajungem sa nu mai spunem ce gandim asa cum gandim o sa fie grav, imi permit sa fiu inca optimist, desi, acum vreun an am primit din partea multinationalei unde lucrez, intr-un breafing, un set de reguli de adresare pe care ni le-a si explicat o duduie. Noi romanii am ras de ele ca semanau cu alea din vremurile tovarasesti, dar colegii din alte tari le-au luat foarte in serios si au si inceput sa le puna in aplicare destul de repede, desi uneori pana si ei se simteau stanjeniti de aberatiile alea. Intre timp, la discutiile dintre noi ne’am intors la „vechile” formule de adresare, insa in cazul unor email-uri sau documente oficiale, se foloseste limbajul ala impersonal de lemn pe care duduia aia se straduia sa ne explice ca e benefic pentru toata lumea pentru ca asa nimeni nu se simti jignit, sau ceva cu genul. In fine, scuzele mele ca am divagat de la subiectul discutiei, dar inca mai sper ca lumea asta sa isi revina cumva si sa nu fie neaparata nevoie de cataclismul ala biblic de care vorbesti.
Tocmai că am avut de-a face cu ‘politicile’ de corporație de peste 20 de ani, am putut sa văd pe viu cum discursul ‘politic corect’ inhibă oamenii, și văzând nebunia din ultimii 10 ani din state, ura generată de teme altminteri normale în alte vremuri , progresismul cu mișcări blm, cancel culture, identitatea de gen, și ultima pe lista cronologică – afirmative action pentru transgenderi ( ca paranteză, în nu știu ce comitat din California, niște ajutoare pentru populația foarte săracă, sau homeless, au fost condiționate de o declarație a beneficiarilor că sunt persoane non binare – nici bărbați, nici femei ) , ei bine, fără vreun război civil acolo, sau vreun război nuclear devastator, nu știu ce se mai poate face .. deja democrații au anunțat că nu vor accepta să piardă alegerile mid term, și orice rezultat care nu le convine va fi denunțat ca ‘nedemocratic’ .. au ajuns câinii turbați să conducă planeta – în UE vedem ce e cu Bruxelles, în Pakistan au pus de-un puci prin acoliți ( ni s-a întâmplat și nouă cu referendumul anulat de nuland ) .. speranțele sunt mici, mai ales că prin trecerea pe digital, pot anula pe oricine oricând – băncile te șterg din balanțe, rețelele sociale te blochează, corporațiile te concediază .. cine nu crede, să vadă ce-au pățit camionagiii în Canada, și teroarea cu vaccinarea obligatorie în vest..
Sunt tata de 3 zile, Vlad Aurelius a venit pe lume, in care lume? E ceva ce ma framanta de cand sotia mea mi-a anuntat bucuria asta si m-am bucurat in paralel cu ideile astea ce pana atunci nu le-am avut, ceva schimbandu-se in mine si inca incerc sa inteleg ce, pentru ca la revolutie inca nu eram ca macar asta sa imi foloseasca, iar ai mei inca sunt cumva nostalgici. Poate m-am maturizat in sfarsit, poate am inceput sa gandesc ca bunicul, Dumnezeu sa il ierte, dar cred ca totusi e normal sa se schimbe ceva cand te gandesti in ce lume ai adus copilul tau si ce ii lasi in urma. Apropo de multinationale, dupa 10 ani de trait din asta am de gand sa renunt pentru ca ma simt tot mai imcorsetat, dar incotro sa o apuc? Ce ma seaca e faptul ca am inceput de la pandemie incoace sa constientizez cumva dependenta de banii lor, dependenta de care vreau acum sa scap ca sa ma bucur de familie si nu sa imi vad copilul de la maternitate la gradinita si apoi abia cand termina liceul. Scuze ca m-am dezlantuit in ganduri, dar macar aici gasesc locul unde pot, promit sa nu se mai intample!
Vlad, să va trăiască feciorul, să vă bucurați sănătoși de el!
Multumesc Tiana, la fel si tie si toate cele bune!
Să îți trăiască, să fie sănătos și fericit.. la fel mă gândesc și eu, dar vis a vis de nepoți ( pe care nu îi am încă) .. am intrat în capcana asta singuri, mi-am câștigat pâinea în IT, niciodată nu aș fi crezut că prin munca mea inclusiv contribui la lumea bolnavă in care trăim.. am vrut toți o viață ușoară, comodă, fără griji.. niciodată bunicii mei, care au trăit din munca pământului, trecând prin două războaie, nu ar fi contribuit la aberațiile zilelor noastre, și nici nu ar fi putut să fie constrânși..
@Vlad, sa iti traiasca sanatos feciorul si voi pe langa el! Framantarile tale sunt normale, dar in acelasi timp trebuie sa fi optimist si in el sa iti gasesti de acum motivatia de a merge mai departe pentru ca lumea toata nu o poti schimba, dar poti ca lumea aia mica a ta sa fie frumoasa! O sa fie bine, o multinationala nu e inceput si nici sfarsit, trebuie doar cand esti pregatit sa iti faci curajul de a merge pe propriile picioare indiferent de zic altii, inclusiv noi, pe aici, iar de scris scrie cum si ce iti vine, nu e cu suparare nu e cu norma si ma bucur ca gasesti aici un loc unde sa te exprimi! Bafta si toate cele bune!
Va multumesc domnilor pentru urari si mai ales incurajari, cumva aveam nevoie de ele! Multa sanatate si voua si bucurie!
sa iti traiasca si sa fie sanatos!nu te speria ca nu ai de ce..bunicii nostrii au venit pe lume in toiul razboaielor mondiale si au crescut familii mari de copii, de la 5 in sus in unele cazuri si nu si-au facut probleme ca nu vor avea copii lor vreun viitor.
Daca ma intrebi pe mine, de acum incolo e chiar indicat sa ai cat mai multi membrii ai familei, pt ca cu cat mai multi cu cat ajutorul intre ei va fi mai mare..gandeste-te ca un fel de „satra” de la tigani, desi nu e cea mai potrivita expresie, dar ei asa au trait bine merci, pt ca s-au ajutat intre ei in comunitate
@Gicu, ai dreptate, multumesc de incurajari!
Totusi nu pricep, ma scuzi dar sunt putin curios, exista act aditional la contract pentru setul ala de „reguli”?,din ce stiu eu, contractul e cel care guverneaza relatia angajator-angajat, iar daca nu ai semnat nimic..nu are cine,ce si cum sa iti impuna asa ceva..my 2 cents.
Revenind la viata pe timpul lui nea nicu, inca eram copil ,imi aduc aminte ca imi faceam cateodata temele la lumina lumanarii, caldura era si ea, mai cu portia, apa cald la fel, cred ca dimineata si seara 2 ore, la tv nu ma uitam pt ca oricum toti copii normali pe vremea aia erau afara preocupati cu altceva.
in schimb, dupa 90 pot sa spun 100% ca nu a mai fost DELOC NICI CALDURA SI NICI APA CALDA..daca inainte de 90 mai era cu taraita, dupa 90 adio…singura diferenta pe timp de iarna dintre exterior si interiorul apartamentului era ca in casa nu batea vantul ..si asta pana pe la inceputul anilor 2000’….
imi adcu aminte plapuma groasa si faptul ca trebuia sa dorm cu fesul pe cap, iar cand expiram puteam vedea aburii, iar pt cine nu stie, iernile erau pe bune in anii aia..as putea spune ca perioada si mai grea a fost 90-2000 pt ca nu mai exista nimic din ceea ce se facuse in oras inainte de 89…toti isi pierdeau joburile si ramaneau pe drumuri..de perioada asta nimeni nu zice nimic, insa pt mine si multi altii a fost mult mai nasol.
Nici nu vreau sa ma gandesc la puii astia mici de „gaina” nascuti dupa 95-2000 care sunt in mare parte vai de ei si nu au stiu prea mult ce inseamna greutatile zilnice din vremea aia..
noi sa fim sanatosi, la o adica ne apucam de agricultura…asta daca nu mare parte si-au tras „gazon” ..in care investesc bani cu nemiluita…alta aberatie „vestica”..mergi la tara si vezi ca oamenii nu mai tin animale si gradina ca ei mananca de la supermarket,cred ca e timpul sa ne revenim din simtiri si poate criza asta va fi buna si la ceva, si anume sa ne descoperim gradina din spatele curtii, bineinteles, vorbim de cei care au casa …despre cei care stau la bloc…nu pot decat sa sper ca au ceva rude sau parinti la tara.
Informatie noua:
Italia ia calea lui Ceaușescu. Printr-o lege specială, Parlamentul italian a stabilit scăderea cu două grade a temperaturii în toate clădirile publice, cu scopul economisirii de energie.
Într-o măsură ce românilor de vârstă mijlocie le aduce aminte de dictatura lui Ceaușescu, democrația italiană a decis parlamentar care sunt standardele de temperatură în spațiile publice închise.
Astfel pe timp de iarnă temperatura interioară în aceste clădiri nu va trebui să depășească 19 grade Celsius (cu o marjă de 2 grade), iar pe timp de vară nu va fi permisă o temperatură sub 27 de grade Celsius.
De asemenea, Italia va cheltui circa 8 miliarde de euro pentru a încerca să atenueze impactul creșterii accentuate a prețurilor la energie.
In contractul semnat acum 5 ani, nu exista asa ceva, acum nu stiu sa iti raspund, ca nu cunosc nici un coleg nou ca sa il intreb despre asta, dar a venit si fost acceptat, asa, tacit de toata lumea si s-a conformat toata lumea evitandu-se pana si discutiile intre noi despre subiect, probabil de teama sa nu ajunga vorba „sus”.
Eu nu am prins comunismul, dar am prin anii aia 90 de care vorbeai si da, era jalnic, ai mei tin minte ca faceau eforturi uriase sa imi cumpere haine si cele necesare, amandoi lucrand la o fabrica unde banii se luau cu taraita pana cand s-a inchis si au inceput amandoi sa lucreze pe bani foarte putini la noii privatizati. A fost nasol tare si acum poate ca de aia am si teama asta ca vremurile alea sa nu revina pentru ca intr-o oarecare masura probabil ca m-au traumatizat si pe mine, iar copilul meu nu as vrea sa traiasca asa ceva.
Las si asta aici, e pe bune, poze facute prin supermarketurile din Olanda, mesajul de langa preturile mari la alimente in traducere:
„Scump? Taci din gura! Slava Ucraina!”
De cand s-a inceput cu propaganda , s-au marit si preturiile si se vor mai mari
E doar inceputul tragediei!