The Grand Tour – “The new TopGear” merge mai departe

 

Mi’am facut si eu timp sa vad primul episod al noi emisiuni auto The Grand Tour al vechii echipe plecate de la TopGear. Prima senzatie a fost ca am de a face cu niste infractori expulzati in vechile colonii Britanice, prima aleasa dintre ele fiind USA. laugh Emisiunea in sine este cel putin la fel de spumoasa, replicile la fel de bune, masinile prezentate la fel de spectaculoase … dar parca totusi lipseste ceva din ceia ce era la BBC. Nu e vorba de dotarea tehnica sau lipsa de profesionism a noi echipe care sunt la inaltime, probabil sa fie doar vorba de experienta indelungata a realizatorilor TopGear care au ramas in urma. De asemenea se poate observa pe ici pe colo, ca formatul sufera de niste lipsuri care sa acopere cele 71 de minute/episod dar probabil ca acest lucru se va rezolva in timp.

Per’ansamblu, cu toate lipsurile mi’a placut primul episod, urmeaza sa vad in continuare incotro vor sa duca aceasta serie.\

Ati vazut acest prim episod? Ce parere aveti?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

7 Responses

 1. Vasile says:

  Nu am vazut, stiam de noua serie la Amazon, acum daca mi-ai amintit e primul pe lista. E normal sa fie altfel, la BBC se formase o echipa era o rutina, se stiau unii pe alti, cu bune cu rele, cineva a exagerat, orgoliu, chestii sau era ceva ce noi nu vedeam, poate BBC a pierdut sau a castigat din renuntare ala un format ce nu mai aducea MARELE PROFIT Habar nu aveam, la BBC emisiunea continua, in stilul european gen Eurovision, cu Matt LeBlanc

 2. ice4you® says:

  La BBC mai bine s’ar lasa … noua editie este un dezastru oricum, dar na, trebuie sa respecte probabil niste contracte, dar dupa sezonul asta nu stiu daca va mai continua. Ma uitam la vechea echipa … par ca se simt ok, dar am impresia ca si lor le lipseste totusi BBC, AmazonPrime fiind totusi prea mici pentru a gazdui un asemenea show de un succes global. Eu unul nu exclud ca dupa ce se termina cele doua proiecte (ala de la BBC si asta de aici) vechea echipa in frunte cu Clarkson sa nu fie curtati din nou de BBC si sa asistam la o revenire mai ales ca BBC si’au cam pus deja cenusa in cap.

  Pana atunci, vizionare placuta la GT! smile

 3. Vasile says:

  Am vazut primele doua serii din The Grand Tour. Interesant, m-a tinut pe scaun, ca sa zic asa. Acum nu stiu ce audienta, pe bune, are Amazon Prime, eu am vazut editiile din surse independente, ca am vrut si m-am agitat, dar cati ?!

 4. ice4you® says:

  E … cam aia vroiam si eu sa zic atunci cand scriam …

  …le lipseste totusi BBC, AmazonPrime fiind totusi prea mici pentru a gazdui un asemenea show de un succes global.

 5. Vasile says:

  Corect, succesul global poate fi construit intr-o televiziune de succes global, retransmisa la nivel global. Cu ambitie daca se vrea TG ce a ramas cu alti protagonisti poate fi reconstruit pentru ca BBC are structura necesara de a face staruri, asta e diferenta.
  Succesul global e dat de cati sau cate structuri media vor prelua GT si sigur sunt si manevre unde GT nu va putea fi preluat, retransmis pentru ca exista contracte pentru TG, interesant de urmarit . Oricum eu sunt fanul celor trei si voi continua sa-i urmaresc. Poate vor apare din nou si pe la noi preluati de vreun mogul media laugh

 6. ice4you® says:

  Vasile, treaba cu preluatul e mai complicata in cazul dat, AmazonPrime emite exclusiv online, iar de emis in Romania am inteles ca urmeaza sa emita de pe la jumatatea lunii asteia, GT fiind cap de afis. Totusi, 4,5 milioane de lire sterline/buget/episod mi’se pare fabulos si nu tocmai usor de recuperat in profit pentru AmazonPrime care ar trebui sa aiba incasari cel putin duble pentru a isi acoperi investitia si a iesi pe profit. Cam mult totusi … si mai ales greu de atins audientele pe care le inregistra BBC, cateva sute de mii in prime-time si alte cateva milioane din preluarile diverselor trusturi media.

  • Vasile says:

   Atata timp cat nu va fi ceva “free” audienta va fi doar in America sau naiba stie unde Amazon este bine vazut, cum americani “iubesc” vorbitori de limba engleza autentica, succesul emisiuni e indoielnic, habar n-am cum e chestia globala cu amazon, chiar am sa incerc sa ma documentez pentru a vorbi cat mai in cunostiinta de cauza vizavi de cei 3 vs Amazon Prime, oricum eu le doresc succes, si dupa cum observi vad comenturi doar de la noi doi,