Intotdeauna a doua zi dimineata e cel mai greu. Parca toate sunt impotriva ta incepand cu soarele care este mult prea luminos, orice zgomot mult prea puternic, pamantul cam instabil si peste toate niste chinuitoare dureri de tot felul, de la muschi pe care nici macar nu stiai ca ii ai si pana la o migrena mai mica, sau mai mare, dupa cantitatea consumata si mai ales calitate.
Nu stiu la altii cum e, dar la mine dupa ce trec de faza aia clasica cu …
Al dracu ala care o mai bea …
Mahmureala nu e atat de crunta a doua zi din doua motive:
- Am experienta dobandita in ani si ani de dimineti grele in care am jurat de fiecare data ca e ultima oara cand mai beau iar pregatirea evitarii unei dimineti crunte, incepe de cu seara, merg pe naturale (nu bauturi dulci, nu aromate, nu dubiosenii sintetice) si cam pe ce incep, pe aia o cam tin, exceptie facand cazurile cand se ajunge la critica situatie de a se bea si acidul din bateria de la masina, dar astea sunt cazuri exceptionale ca de obicei cand ma pun pe treaba cu prietenii mei, avem grija sa ne indestulam in asa fel incat mai bine sa ramana, decat sa nu mai fie!
- Am grija sa ma hidratez cat de des
imi aduc amintepot, adica, printre cateva beri, bag si o halba de apa. Asta e secretul meu, iaca il impartasesc si cu voi si credeti’ma ca o sa imi multumiti daca va tineti de el! Evit pe cat posibil sa beau pe stomacul gol, niste proteina e perfecta pentru a contracara din efectele secundare, dar niciodata in exces.
Cu toate astea, a doua zi tot e greu, mai ales daca in amestec s’a folosit kerosen de cifra octanica mare, gen 50° , asta iasa ceva mai greu din instalatie si necesita tratament special, care pentru mine unul are eficienta maxima de fiecare data!
Asadar tratamentul meu de a doua zi suna cam asa:
- ma trezesc dimineata oricat de greu ar fi si primul lucru pe care il fac e sa beau cat de multa apa pot;
- intre timp se pregateste un mic dejun copios compus din: 3-4 oua ochi, ceva proteina porceasca grasa, branza grasa si sarata (sa mai intre bine apa dupa aia), paine si ceva muraturi cat de reci se poate. Astea se infuleca pe nerasuflate in liniste totala, cu ochii semi-deschisi. Ideala e ceva ciorba de burta bine acrita, dar na … din pacate nu o ai tot timpul la dispozitie;
- se baga dupa aia din nou apa la greu si se trece la un somnic mic asa de 1-2-3 ore, dupa caz si nevoie.
Cand ma trezesc sunt aproape ca nou, de restul ocupandu’se cafeaua pe care o beau la modul generos. De efect e si un masaj, mai ales pe la umeri si in zona cervicala unde a dracului beutura are obiceiul sa se aseze si sa zaboveasca uneori mai mult decat in rest.
Pe la voi cum e treaba cu dresul a doua zi? Ce metoda aplicati si are efect la voi?
P.S. Ma intorc la cafea ….
Nu mi s-a taiat filmu decat de doua ori si eram in studentie, sucul de la varza murata si apa dupa, o plimbare in aer liber, gata…
Pai nu e vorba sa ajungi pana ti’se taie filmul, e suficient sa te betocesti pana e limba grea. Eu nu am patit niciodata asa ceva desi, har Domnului, ca asa cum am mai zis au fost momente cand era cat pe aici sa beau cu prietenii acidul din bateria de la masina. In rest … sucului aluia ii zice moare de varza si e mirabolanta atat la gust cat si la continutul ridicat de electroliti!
Important e să nu te miști prea abrupt a doua zi, alergat după autobuz, după femei, după porcul din coteț, gen .. că se amestecă alcoolul rămas în ficat cu sângele, și te matolește la loc .. cafeaua tare și neagră mai întărește creierul un pic și micșorează capul, cât să nimerești prin ușa de la baie ..
Absolut corect! 10++
Iote tovarsi, cum se vede experienta!
Deh, când eram noi studenți, tag-ul #rezist avea cu totul altă semnificație.. nu ne-au venit de hac nici vodca rusească, nici vinarsul autohton, nici romul cubanez, nici examenele hard pe stil sovietic, nici măcar cernobîl-ul sau corvezile de partid și de stat ..
Eu nu am avut parte de studentie … deh, copil sarac, posibilitati inspre deloc … dar in schimb am avut parte de numeroase experiente de genul asta, chiar si prin caminele studentesti unde i’am sprijinit la greu pe tinerii UTC’isti de care vorbesti #rezistand cot la cot cu ei!
Da de ce bei vere asa? Eu zau ca nu inteleg treaba asta. Adica sa bei intr-o zi cat in doua-trei luni si pe urma sa te vaiti.
Eu prefer sa beau o bere, maxim doua sau un pahar de ceva aproape in fiecare zi.
Pai din ce scrii tu deduc ca nu prea ai prieteni cu care sa te bucuri cand te revezi dupa o bucata lunga de timp, sau cel putin unii cu care chiar te simti bine! In rest pe acasa, beau 1-2-3-4 beri … cat imi e pofta, dar cand ma revand cu niste preteni dragi cu care imi place sa petrec … pai petrec vere, nu ma joc.
Aoleu!!!La tanc postu asta, mai ales maine dimineata A doua zi claaar mananc tot ce apuc si daca nu am de condus(prietenii astia tind sa stea departe si cam asa se nimereste ca a II-a zi plec) mai bag cateva beri si chiar daca inca mi-e rau nu imi mai pasa.Malin, 3 beri am bagat in 1h dupa ce am mutat vreo 40 de roabe de pamant azi in curte.6 down at the moment si cam atat ca doar nu sunt acasa la prieteni sa bantuim garile si toate gaurile unde s-ar putea gasi o tar de alcool.stiu…suntem groaznici!!!
@Ice, am prieteni, insa iesim foarte rar si cand iesim accentul se pune pe mancare si locatie si mai putin pe bautura. De baut se bea maxim o butelie de vin la 4 persoane, in general datorita faptului ca e vorba de familie cu copii si ca vorbim de locatii destul de departate de casa asa ca nimeni nu bea incat sa puna in pericol familia sau sa incalce legea.
Ultima data cand am iesit, in urma cu cateva zile eu am avut de facut vreo 40 de km. pana acasa, iar ceilalti vreo 20 si daca ei au mers pe autostrada unde e mai putin riscant eu am mers pe drumuri nationale si judetene unde e mai nasol asa ca maxim doua beri sau doua pahare cat sa nu incalcam legea si sa ne pierdem simturile e suficient.
P.S. Pe aici vinul e o bautura destul de comuna la masa de pranz si la cina, iar lumea serveste cate un pahar in pauza de masa dupa care pleaca inapoi la munca. Rareori sunt oameni care sar calu’
Malin, ca traitor in Spania vreo 2 ani, subscriu: nu prea vezi oameni beti. Dar de Revelion sau prin discoteci…au mama!, mai ales femeile sting de e pericol, am vazut concurs de baut tequila, I-a facut femeia muci pe vreo cativa si cateva si apoi a picat si ea lemn.
Vinul…mie imi placeau Carinena si Teruel, indoite cu gaseosa!! Si in Soberano de incalzire!!
Aoleu Maline, dar esti intr’o grava confuzie mon’cher! Cine naiba a zis ceva de iesitul la mese? Pai una e iesitul cu remorca dupa tine + alte cupluri unde se poarta mereu discutiile alea boring legate de copii/job/familie/etc si alta e sindrofia ca intre baietii, cand mai iesi asa, din cand in cand sa dai cate una de aia memorabila doar cu baietii, mai ales cu aia cu care te vezi rar. Pai ce’ai facut ma nene ma … de mancat mananci si acasa si oricand iti arde … pentru mine chestiile astea sunt absolut boooooring … ca eu nu inteleg unde dracu e distractia in a nu manca mai nimic, a da o gramada de bani dupa si a ajunge acasa treaz. Pai ori facem o sindrofie de pomina sa stim pe ce am dat banii si de ce ne doare capul a doua zi, ori stam cuminti acasa si comandam ceva ca tot dracul ala e.
Baiat cuminte ai mai fost tu la parinti si acum la muiere.
@Radu – stiu eu niste insule, tot din Spania, unde nu prea vezi oameni trezi!
Ibiiizaaa….dar costa parale, fratele meu, nu gluma!
@Radu gaseosa s-a inventat special pentru vin
@Ice noi abordam o alta cultura pentru ca femeile noastre nu sunt cutre si nu se supara cand ne uitam dupa altele sau facem ceva glume pe subiect.
Pai nu vad legatura dintre a se supara sau nu muierile … si oricum, cui crezi ca i’ar pasa? Nu e ala motivul … dar na, cred ca suntem pe alta lungime de unda … e vorba de plecatul la vanatoare in haita … evadare … oleaca de rebeliune poate … habar nu am, dar uneori vrei sa fi doar cu baietii tai sa iti faci de cap si cam atat. No amu, nu stiu daca toti mai au ceva din instinctul asta ancestral, aici nu pot judeca.