De cand sunt obligatorii cauciucurile de iarna?

sursa foto:  click.ro

In ultimele zile abunda prin toata media avertismente si sfaturi in ceia ce priveste evitarea amenzi prin montarea cauciucurile de iarna incepand de la 1 septembrie.

Ce spune legea:

„Prin Ordonanta Guvernului nr. 5, in luna ianuarie a anului 2010 au fost modificate prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, introducandu-se obligativitatea dotarii cu anvelope de iarna, care sunt definite in conformitate cu Directivele si Regulamentele Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite.”

Anvelopele All Seasons nu sunt bune

In acest context, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia ,,all seasons”. Mai precis, pe timp de iarna, pe drumurile acoperite de zapada sau gheata, trebuie sa ai anvelope dedicate sezonului rece, nu mixte sau all-seasons.

Prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, nefacand referire la o anumita perioada a anului.
sursa: 4tuning.ro

Avand in vedere acest lucru toate mesajele din presa pe care le vedem in ultima vreme DEZINFORMEAZA grav opinia publica si in acelasti timp creaza doar o panica inutila, ceva spunandu’mi mie ca in spatele tuturor acestor anunturi stau importatorii si furnizorii de cauciucuri!

Daca nu a inteles nimeni nimic pana aici voi sintetiza:

Cauciucurile de iarna sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zapada si/sau polei! Nu exista o perioada calendaristica stipulata in lege, astfel ca poti umbla cu ce cauciucuri vrei in toata perioada anului daca nu faci acest lucru pe drumuri acoperite de zapada si polei! Nu ninge … nu sunt obligatorii!

Restul sunt doar povesti de adormit prostii!

Am zis!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura