Evlavia si sfintirea cu cheltuiala se tine!

sursa foto: mediafax.ro

Ziua de pomenire a sfintei Paraschiva este un spectacol care se repeta an de an cam cu acelasi scenariu … imbulzeala … lume colorata … care mai cu evlavie … care mai cu speranta … diferentele fiind date doar de incasarile pe care la fac sfintii parinti de pe urmele prostilor enoriasilor care sunt dispusi sa cheltuie si ultimul banut pe vreun acatist, pomelnic sau chinezarie obiect religios ce il gasesti doar si numai la magazinele patronate autorizate de catre patriarhie. Evident ca nimeni nu stie cati bani se strang … cum nici destinatia lor … iar cat despre vreun impozit platit la stat nici nu are rost sa mai vorbim. Se poate estima doar … anul asta ar cam fi peste 2 milioane de EURO adunate in cateva ore … din care (probabil) ca sfinti parinti isi vor comanda la patriarhie cateva masini noi de lux … iar restul impartindu’l cum se cuvine … dupa sfanta ordine a fericirii.

Imi este mila doar de unii dintre oameni aia care ajung acolo cu credinta in suflet si se lasa prostiti nu gasesc nimic din ceia ce au sperat … intr’un final ajungand probabil doar la concluzia ca evlavia si sfintirea cu cheltuiala MARE se tine.

Un comentariu la „Evlavia si sfintirea cu cheltuiala se tine!”

  1. Foarte frumos ai pus acele duble semnificatii smile .

    Pe un site pe care am cont s-a pus un poll acum cateva zile, intrebarea fiind „Daca ati avea o masina a timpului, care e primul lucru care l-ati face ?” Am raspuns ca as merge in trecut si as incerca sa opresc religia sa devina o parte semnificativa a societatii…

    E trist…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura