Fabula slugii la doi stapani

Cand in esenta esti un nimic, nu ai substanta, nu ai consistenta, nu ai o liniaritate a ideilor, nu ai nici cea mai mica stofa de politician, iar in viata ai fost doar un parvenit al hazardului sau unora care aveau nevoie de tine sa le faci treaba in schimbul obedientei, intr’un final nu poti sfarsi decat cu o palarie prea mare de dus.

Ei bine, omul asta mic ce doar se crede mare pentru ca asa a crezut el dupa ce l’au mintit niste unii, abia acum cand incetul cu incetul vine ziua socotelilor cu stapanii lui care intre timp s’au certat si probabil nu ii mai raspunde nimeni la telefon, este astazi izolat, singur, furios si trist, abandonat pana si de armata clonelor , ce i’au zdentuit grav geaca rosie si care pana mai ieri ii raspundeau instant la cel mai mic indemn si chemare la lupta cea mare pentru a apara niste false idei si lozinci, caciulindu’se azi pe la penalii de mai ieri sa il bage si pe el putin in seama pentru ca isi presimte sfarsitul politic tocmai cand se simtea mai confortabil in suprema functie parvenita.

Morala?

Nu stiu daca este una. In tara asta bogata, dar blestemata de a fi la rascrucea imperiilor ce au ravnit la bucati din ea, mereu se va gasi un iuda ce sa se vanda sluga la stapani si pe noi odata cu el. Partea proasta e ca azi suntem in situatia in care suntem bagati slugi la doi stapani, care s’au certat intre ei si noi trebuie sa alegem unde si mai ales cui o sa platim de acum inainte araciul pentru ca o cale de mijloc nu prea mai pare a fi. Din pacate, in situatia asta delicata ce necesita multa diplomatie si tact am ajuns cu o clasa politica fara coloana vertebrala in fruntea careia se afla un ficus plantat in marea glastra presidentiala, care nu are nici o treaba cu interesele tarii pe care o conduce, ci cu ale lui si ale celor care l’au plantat acolo.

Si cand te gandesti ca suntem in an centenar …

Lectura suplimentara: România între Europa și America

Dezastru cotocenist: Iohannis faulteza SUA si primeste cartonas galben

8 comentarii la „Fabula slugii la doi stapani”

  1. În mod normal ar trăbui să fie așa:
    mielu’ blînd suje de la doi oaia !
    În fapt o luăm la buci din ambele părți…
    …ca să fie cu păreche.

    Răspunde
  2. Ai pus in versuri ce am incercat eu in proza. Bravo tovarase, d’aia suntem noi un popor binecuvantat cand reusim sa lucram cumva impreuna! Rar … da uite ca se poate! laugh

    Răspunde
  3. daca soros nu’l dovedeste pe trump, ma gandesc ca dulapul sasesc o sa aiba viata grea .. si ce misto incepuse mandatul lui, pentru el, fireste – miami, tenerife, plaja, ski, biciclism .. asa e cand dai de .. ghinion .. acu si-au gasit si ‘evreii aia’ sa faca valuri cu capitala lor, cu iranul, si cu toate mofturile laugh ..

    Răspunde
  4. :)) ceva candidati la orizont? Ultima oara cand m-am uitat eu…nimic. La cum merg lucrurile, la anu o sa avem si prima femeia presedinte.

    Răspunde
  5. @Cola: tare imi este ca ii imputita gata treaba, Soros are zile tot mai grele peste tot si mai ales pe aici prin estul Europei unde era stapan si nici in America nu are zile usoare, Trump pare tot mai infipt in scaunul ala pentru doua mandate. In acelasi timp … „evreii aia” dupa cum ii stiu eu, nici nu iarta si mai ales nici nu uita … faptul ca inca mai vaneaza nazisti, ar trebui sa le dea multora de gandit si mai ales de inteles ca polii de putere ai lumii asteia nu sunt numai aia traditionali! Cu Israel, Romania a avut mereu bune relatii, bine ar fi sa ramana asa si de acum inainte orice cacaturi ar indruga un oarecare macrou despre niste puteri de care azi sunt mai mult nostalgiile.

    Complicat al dracului … si d’aia ziceam eu ca azi am fi avut MARE nevoie de niste reali oameni politicii care sa inteleaga fineturile astea diplomatice pentru ca avem cu ce negocia. Trist e ca ne lipsesc … si nu stiu ce o iesi.

    @Marean: habar nu ai cat de aproape esti de adevar! laugh

    Răspunde
  6. cu atatia soldati morti si raniti in afganistan, nu ne mai trebuie diplomatie vis a vis de trump .. ca sa intram in gratiile lui merkel trebuie sa primim vreo 2 milioane de imigranti musulmani .. concluziile se trag singure ..

    Răspunde
  7. De bine de rau, macar am reusit cumva si cu chiu cu vai sa ne respectam cam toate angajamentele pe partea asta, cu sacrificii mari si sange varsat spre deosebire de altii care nici azi nu isi indeplinesc angajamente de genul minim 2% din PIB pentru aparare, in vremea in care mai mult au boicotat decat participat la operatiuni.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura